PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Rae Morris

zondag 28 juni 2015Glastonbury, UK

Rae

Rae Morris kwam voor het eerst op onze radar als gastzangeres bij Clean Bandit met “Up Again”. Sinds dit voorjaar heeft ze haar eerste soloplaat uit. Die heet “Unguarded” en kan best tot een van de betere debuutalbums van dit voorjaar gerekend worden. Live vertalen de songs zich helaas nog niet tot even veel enthousiasme bij ons. Hoewel de 22-jarige Engelse best wel goed kan zingen, brengt ze een te statisch optreden, vooral vanachter haar Nord synthesizer. Enkel bij “Up again” en “Morne Fortuné” verlaat ze de toetsen om als zangeres het voortouw te nemen.

Uiteraard zorgt dat er voor dat Morris visueel niet al te veel te bieden heeft. The Park Stage lijkt dan ook de best gekozen plek, hoog op een van de heuvels, dicht bij de kleurrijke letters van “Glastonbury”. Op papier is dat zo want de beukende beats van de Stone bridge stage ernaast smoren alle subtiliteit en het fragiele van een song als “Don’t go” helemaal in de kiem. The Park stage bleek dan toch geen groot cadeau. Ook het wat lome publiek, de laatste middag van een festival zijn erg veel mensen nu eenmaal door hun krachten heen, bleek bij “Under the shadows” waar de beat halfweg aan terrein wint, niet meteen mee te willen doen. We zagen dus een optreden dat rustig kabbelde en een publiek dat het ene beleefdheidsapplaus gaf na het andere.

De zangeres wist maar al te goed hoe het was om toeschouwer te zijn. “Don’t go” droeg ze dan ook op aan iedereen die zich nog fragiel voelde van de nacht ervoor. Morris’ droom waar ze zoals veel artiesten naar verlangde, kwam uit, ze kreeg een optreden op Glastonbury. Sterker nog, ze krijgt er een tweede - weliswaar secret gig die ze al verklapte maar we niet mochten doorvertellen - aangeboden, op de BBC Stage om 18u. Twee optredens op dezelfde dag op hetzelfde festival. En dan te weten dat er in België zo veel te doen is rond de twee gigs die Royal Blood kreeg op Rock Werchter, verspreid over verschillende dagen dan nog wel…

< Bert Hertogs >

De setlist:

 1. Skin 
 2. Unguarded 
 3. Closer 
 4. Don‘t Go 
 5. For You 
 6. Up Again
 7. Cold 
 8. Under the Shadows 
 9. Do You Even Know? 
 10. Morne Fortuné 
 11. Love Again 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!

Steeds op de hoogte blijven? Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

* verplicht veld


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter