PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Goose

vrijdag 22 april 2016Ancienne Belgique Brussel

Goose

‘Het voelt goed om jullie terug te zien’ begroette zanger Mickael Karkousse het publiek. Dat gevoel was wederzijds. Samen met een indrukwekkend lichtspektakel brachten ze een GOOSE-waardig concert naar de AB. De bekende elektro-rock sound nestelde zich weer als een oude bekende in onze oren. Met het eerste nummer werd de lat meteen hoog gelegd. Daarna daalden we een beetje tot een comfortabele positie tot we aan ‘Control’ kwamen dat het verwachte feest op gang trok. Dat feest bleef aanhouden en barstte uit in een grote climax op ‘British Mode’. Het niveau bleef hoog tot Black Gloves in de tweede bisronde ons weer een spetterend hoogtepunt gaf als afsluiter.

De Kortrijkse band GOOSE werd in het leven geroepen in 2000. Hun deelname aan Humo’s Rock Rally in 2002 betekende hun doorbraak. Ze gingen met de eerste plaats aan de haal waarna ze in de studio doken en hun eerste single ‘Audience’ opnamen. Pas vier jaar later, in 2006, kwam hun debuut ‘Bring It On’ uit. De vier mannen toerden de wereld rond. In 2010 verscheen de tweede plaat ‘Synrise’. Dat leverde hen twee Mia’s op voor ‘beste dance/elektronica’ en voor ‘beste artwork’. De derde ‘Control Control Control’ kwam in 2012 uit. Goose kreeg voor dit album hulp van producers Paul Stacey (Noel Gallagher) en Dave Sardy (Oasis, ZZ Top). Het vierde en jongste album ‘What You Need’ verscheen dit jaar in april samen met een kortfilm over de band. Ondertussen staat de nieuwe plaat al op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop. Hun single ‘Call Me’ wordt momenteel plat gedraaid op alle radiozenders.

Met ‘What You Need’ kopt GOOSE meteen de bal binnen. Harde synthesizers, een flikkerend lichtspel van verschillende kleuren en Mickael Karkousse die na vijf minuten het podium op komt gehuppeld. Het hypnotiserende ‘Trip’ is het volgende nummer waarna Karkousse het publiek begroet met ‘Het doet goed om jullie terug te zien’. Fel wit licht schijnt vanachter de vierkoppige band wanneer ‘So Long’ ingezet wordt. Er hangt een uitgelaten sfeer en de spanning van verwachtingen is voelbaar. Het publiek heeft er zin in en begint als een golvende massa geleidelijk aan mee te deinen. We krijgen een zwaardere techno beat met het nummer ‘In The Air’. ‘Control’ wordt de eerste gouden oude van de avond. Sommigen durven al wat losser te dansen, maar op de climax springt iedereen de lucht in.

Een goud lichtplafond daalt neer wanneer een kerkelijke ‘Oooh’ de nieuwe hit ‘Call Me’ inzet. GOOSE drukt weer even op de rem met het iets rustigere ‘Come Home’ waarbij Karkousse, Martijn en Coghe alle drie hun gitaarkunsten tonen. ‘Tien jaar geleden kwam dit nummer uit,’ roept de zanger. Onder een fluitend en joelend publiek volgt ‘Bring It On’. Het grote feest is op gang gekomen en de menigte is niet meer te stoppen. Groene lichtflitsen vullen de zaal en ‘Can’t Stop Me Now’ wordt enthousiast meegezongen. De volgende hit ‘Words’ geeft nog een extra push aan de mensen die nog twijfelden om door te knieën te gaan. De band drijft het tempo op met ‘British Mode’ en het feest bereikt zijn hoogtepunt. Het publiek danst als wilden. Karkousse houdt zijn micro inclusief staander in de lucht gericht naar de menigte. Er wordt tot vanachter in de zaal meegedanst. Logisch dat het daarna nog niet kan en mag gedaan zijn en de vier mannen terugkeren voor hun bisnummers.

Omhuld door een blauwe schijn waarbij de bandleden zich terugtrekken in de schaduw, beginnen ze aan ‘Holding Hands’, een rustig nummer van de nieuwe plaat met mysterieuze diepe klanken die je een beetje doen wegdromen. De hemel breekt weer open met ‘Synrise’ waarbij de handen omhoog worden gesmeten en de ‘Oehoeoehoehoe’ luidkeels wordt meegezongen. De mannen gaan weer van het podium, maar de lichten blijven branden. Met een ‘Oke’ van Karkousse geeft de band toe en er volgt een tweede bisronde met het nummer ‘Black Gloves’. ‘Are you ready Brussels?’ en een bom van een climax is de afsluiter van de eindelijk teruggekeerde elektro-rockband GOOSE. ‘Dank u wel. Ciao!’

< Caro Dralants >

De setlist:

  1. What You Need
  2. Trip
  3. So Long
  4. In The Air
  5. Control
  6. Call Me
  7. Come Home
  8. Bring It On
  9. Can’t Stop Me Now
  10. Words
  11. British Mode

Bis 1:

  1. Holding Hands
  2. Synrise

Bis 2:

  1. Black Gloves


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter