PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Bazart niet de beste live act

donderdag 2 februari 2017Paleis 12 Brussels Expo

Bazart
Interview: 

De grote winnaar van de MIA’s 2016 is Bazart. De band had ook het meeste aantal nominaties op zak:7. Maar die van Live Act en beste album (twee sectorprijzen) zagen ze – terecht – aan hun neus voorbijgaan. Die gingen respectievelijk naar Goose en Het Zesde Metaal (Calais). Concertnews.be schreef over het optreden van Bazart in de AB: ‘Bazart zal ooit de annalen van de Belgische muziekgeschiedenis ingaan als een grote vergissing zoals ‘Rendez-vous’ van Pas de deux dat ooit was als Belgische Eurovisiesongfestivalinzending.’  De 5 MIA’s die Bazart wél in de wacht sleepte, waren: Hit van het Jaar (‘Goud’ dat goed voor platina was qua verkoop), Doorbraak, Groep, Nederlandstalig (uit de handen van prins Laurent die zich versprak door ‘Bozar’ te zeggen in plaats van ‘Bazart’, toch nog een beetje plaats voor échte cultuur op de VRT in prime time buiten die mooie hommage aan Toots Thielemans) en Beste Pop.


interview met Bart Peeters


interview met Emma Bale (MIA solo vrouw)


interview met Netsky


interview met Stan Van Samang


interview met Emma Bale


interview met Laura Tesoro

Het Zesde Metaal zag 2 van zijn vier nominaties verzilverd: beste album (sectorprijs), beste auteur/componist (sectorprijs). Tourist LeMc was 4 keer genomineerd en wist daarvan geen enkele award in de wacht te slepen. Hij is dé verliezer van de avond naast Warhaus die geen enkele van zijn drie nominaties wist te verzilveren. De prijs voor ‘Best Alternative’ kreeg ‘Black Box Revelation’ uit handen van Danira Boukhriss die live een uitstekend ‘Happy Birthday’ a capella inzette en de steun van het publiek kreeg dat meezong. Black Box Revelation had een videoboodschap ingesproken in Madrid. Niels Destadsbader won de MIA voor ‘Vlaams Populair’. Karen Damen gaf de award voor ‘Best Dance’ aan ‘Lost Frequencies’ maar die zag de hit van het jaar dan weer aan zijn neus voorbijgaan.

Warhaus, Goose en Stan Van Samang waren elk 3 keer genomineerd. Zij gaan respectievelijk met 0, 1 (‘Live Act’) en 1 MIA’s (‘Solo Man’) dit jaar naar huis. Emma Bale kreeg de MIA voor solo vrouw en daarmee is ze de jongste winnares ooit.

Voor de live show van start ging, deelde de sector al zijn MIA’s uit. De beste live act van vorig jaar is volgens de sector Goose, het beste album dat van het Zesde Metaal, de beste auteur/componist: Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), beste artwork ging naar ‘Blackened Cities’ van Melanie De Biasio, beste muzikant is Lander Gyselinck (o.a. STUFF.), beste videoclip gaat naar Silver van Compact Disk Dummies, en het podium kleurde blauw toen Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz de Sector Lifetime Achievement Award uitreikte aan Herman Schueremans.

Naast een Life Time Achievement Award die postuum naar Toots Thielemans gaat en kon rekenen op de enige staande ovatie van het publiek, eerde de MIA’s ook de overleden internationale artiesten Prince en George Michael in de openingsmedley die Coely, Laura Tesoro en Ertebrekers neerzetten.  

< Bert Hertogs > 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter