PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Concertnews voor het eerst op Rock Am Ring

vrijdag 01 juni 2018


Concertnews

Een stevige onweersbui trok over de Eifel op donderdagnacht. Rock Am Ring 2018 start dan ook in de regen. Maar de volgende dagen zou het weer er stilaan op moeten verbeteren. Best wel uitdagende weersomstandigheden voor kampeerders is dat.

Aan kamperen ben ik al lang niet meer toe. Ik heb drie jaar geleden op Glastonbury Festival gekampeerd op de festivalsite zelf. En zelfs al had ik toen toegang tot het ‘rustigere’ gedeelte van de hospitality camping, toch deed ik geen oog dicht tijdens het festival. De eerste ochtend kan je je lijf toch nog wat energie geven via een stevig Engels ontbijt. Maar vanaf de tweede ochtend stel je al snel vast dat zelfs dat niet meer werkt. De manier waarop je een festival en optredens dan nog meemaakt met een lichaam en geest die snakken naar rust, dat wil ik nooit meer. Niet voor mij, noch voor artiesten, hun management als de organisatoren. 

Vandaar dat ik dan ook erg blij ben dat ik dankzij TUI Belgium kan genieten van Kastenholz, een hotel en restaurant dat terecht 4 sterren heeft, op enkele kilometers van het festivalterrein. Voor mij is dat de ideale festivalervaring. Aan de ene kant is er de drukte van het festival. Met 85.000 bezoekers is Rock Am Ring nog steeds het belangrijkste rockfestival in Duitsland. En naast Roskilde en Sziget is het een van de belangrijkste spelers op Europees vasteland. 

Aan de andere kant wil ik na de festivaloptredens ‘s ochtends en overdag kunnen genieten van rust, van je lichaam en geest te laten ontspannen, dankzij de sauna, het zwembad, de vele wellnessmogelijkheden en last but not least – heerlijke – maaltijden. Kastenholz biedt een meerwaardezoeker die hoge standaarden in alles wenst als ik, alles wat die maar wensen kan. 

Waarom dus een detox-dag houden na een festival terwijl je dat ook tijdens een festival kan doen? Sauna, zwembad, super lekker eten, kijken naar een paar herten, … tijdens de dag laad ik de batterijen op in een rustige natuurrijke omgeving. 

De tijd dat ik alle bands van ‘s middags tot het einde van de festivaldag wou zien, ligt al lang achter me. Ik focus me meer dan ooit vooral op de avond. Ik hoor trouwens veel collega muziekjournalisten zeggen dat ze gerichtere keuzes (zullen) maken op de festivals en niet per se alles meer willen doen. Lees: ook nog zelf wat willen genieten in plaats van als een gek van het ene podium naar het andere te hollen om zo snel mogelijk je teksten online te krijgen. Op de vooravond voor ik achtendertig word, en het tiende festivalseizoen van Concertnews.be op gang trap, stel ik vast dat ik kieskeuriger dan ooit ben geworden. Kunt u me dat kwalijk nemen? 

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter