PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Waarom Balaton Sound een uitstekend alternatief voor Tomorrowland is

vrijdag 05 april 2019


Waarom

Volg de kudde (eens) niet

Tomorrowland surft al jaren op een hype. De place to be voor EDM-liefhebbers luidt het. Gevolg: het festival geraakt al jaren in no time uitverkocht op het moment dat er slechts een handvol namen in de line up bekend zijn. Bij hypes zie je mensen kuddegedrag vertonen. Wanneer er een positieve vibe over iets heerst, is er veel mond-aan-mondreclame. Dat kan zo ver gaan dat er op den duur bijna blindelings tickets gekocht worden. De emoties winnen het op dat moment van logisch redeneren. Er vooral bij willen zijn primeert boven wat het festival inhoudelijk te bieden heeft.

Balaton Sound wint al jaren aan populariteit bij Nederlanders en Belgen. Vanuit Gent Sint-Pieters en Brussel-Zuid met de trein naar het festival reizen dankzij de Balaton Sound Express: het kan. Op die manier reis je nog eens ecologisch verantwoord ook.  

De vorm

Zeker, Tomorrowland is toonaangevend wat inkleding van de podia betreft. Al is er de laatste jaren ook kritiek dat de main stage wat van zijn pluimen verliest. Dit jaar wordt opnieuw The Book of Wisdom bovengehaald. Lees: Tomorrowland begint zich te herhalen. De creativiteit blijkt niet eindeloos. Ook de budgetten zijn dat niet. Headliners vragen elk jaar steeds meer astronomische bedragen.

Hoe je het ook draait of keert, na een tijd valt de verpakking je nog nauwelijks op, waar je ook bent. Of dat een recreatiedomein is, of een pretpark, een festival, … het interieur, de aankleding word je in geen tijd zo gewend dat je het niet meer ziet. Na enkele uren op een festival primeert dus de inhoud, de line up, het programma.

De inhoud

Balaton Festival biedt 5 festivaldagen, Tomorrowland 3 (exclusief het openingsfeestje The Gathering op de camping Dreamville van Tomorrowland).

Tiësto, J Balvin, Paul Kalkbrenner, Future, Marshmello, Nervo, Nicky Romero, DJ Snake, The Chainsmokers, Sean Paul, Armin Van Buuren, G-Eazy maar ook live acts als Jess Glynne, Sofi Tukker en Rudimental live staan op het programma in Hongarije.

Of Tiësto, Marshmello, Paul Kalkbrenner, Future, Nicky Romero, Sean Paul, G-Eazy naar Tomorrowland komen, is op dit moment – begin april 2019 - nog niet gecommuniceerd. Hoewel Tomorrowland net als Balaton Sound ook inzet op live acts zoals Oscar and the Wolf, zien we voorlopig nog geen namen als Jess Glynne, Sofi Tukker of Rudimental live op hun programma staan.

Strand en water

Al jaren verboden in Boom omwille van blauwalgen of wat dan ook: zwemmen of pootje baden in de vijver van de Schorre. In het Balaton meer kan je bij hoge temperaturen wél zonnen aan het strand en een beetje in het water gaan. Je combineert dus relaxen met feesten, uitrusten met helemaal uit je dak gaan.

Het weer
In Zamárdi, waar Balaton Sound doorgaat, is de kans op regen 26,7% met gemiddeld 8 dagen regen, de gemiddelde vochtigheid is 65% en het gemiddeld aantal uren zon 293. De gemiddelde minimumtemperatuur is er 15 °C, de gemiddelde maximumtemperatuur 26 °C in juli.

In Brussel ligt dat wel wat anders. De kans op regen is 56,7% met gemiddeld 17 dagen regen, de gemiddelde vochtigheid is 80% en het gemiddeld aantal uren zon 198. De gemiddelde minimumtemperatuur is er 12 °C, de gemiddelde maximumtemperatuur 22 °C in juli.

Samengevat: hoewel Tomorrowland in zijn aftermovies doet uitschijnen dat het weer in België zonnig is in de maand juli, heb je meer kans op goed weer op Balaton Sound.

Bron: weather-and-climate.com

De prijs

Voor een weekendje Tomorrowland (3 dagen) betaal je als gewone bezoeker inclusief camping (Dreamville) € 376 (in het geval van pre-sale € 321). Wie vorig jaar met de trein (NMBS) vanuit een Belgisch station naar Boom + shuttle van de Lijn naar het festival wou rijden betaalde daar heen en terug € 11 voor (via het E-treinbiljet NMBS) wat het totaalbedrag op € 387 brengt voor vervoer, camping en festivalticket. Onnodig te vertellen dat eten en drinken in Boom een stuk duurder is dan in Hongarije. Je bent op een weekend al makkelijk € 600 kwijt op Tomorrowland.

Stel: je wil voor 18 april 2019 een ticket boeken voor Balaton Sound met standaard camping dan betaal je slechts € 254 voor 5 dagen (dat is nog steeds € 122 goedkoper dan Tomorrowland, al kon het goedkoper als je vroeger je ticket voor Balaton Sound geboekt had). Als je kiest om met de trein naar Balaton Sound te reizen, betaal je € 407 als je kiest voor de deal van Festival.Travel. (dat is slechts € 20 meer dan Tomorrowland, je reis met de trein, camping en festivalticket inbegrepen terwijl je in Hongarije kan genieten van 5 festivaldagen en een hogere kans op goed weer)

Conclusie

Een festival zoals Balaton Sound in het buitenland meemaken, bezorgt je meer dan ooit het gevoel dat je met vakantie bent én op het einde van de rit kan je langer feesten voor hetzelfde geld. Balaton Sound is dus een goed alternatief indien je naast een ticket voor Tomorrowland greep dit jaar.


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter