PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Assepoester ★★★1/2

woensdag 10 april 2019Theater Elckerlyc Antwerpen

Assepoester

Theater Elckerlyc in Antwerpen was voor de gelegenheid volgelopen met prinsjes, prinsesjes en hun lakeien die kwamen kijken hoe Helle Vanderheyden zich als een vlinder mocht ontpoppen van de slonzige Assepoester tot de prinses van het bal. Met ‘Assepoester’ bracht Deep Bridge een entertainende familiemusical die een eigen twist gaf aan een eeuwenoud sprookje. Assepoester werd hier niet gepest door twee boze stiefzusters, maar had hier één vervelende stiefzus Fien en een geschifte, maar best wel aardige stiefbroer Titus. Jasmine Jaspers mocht in de huid kruipen van de lichtjes getikte Fien en Laurenz Hoorelbeke zette met verve een prettig gestoorde Titus neer. Voor de kleinsten werd het een magische voorstelling vol sprookjesfiguren en een echte toverfee. Voor de al iets ouderen was het een ontspannen opvoering met heel wat humor in de dubbele bodem van Titus’ opmerkingen. Maar wat voor jong en oud hetzelfde was, was het genot om Helle Vanderheyden te horen zingen. Haar prestatie was dan ook absoluut top.

Het was nog maar haar tweede hoofdrol in een musical, maar Helle Vanderheyden bewees met haar spel en zang dat ze hem dubbel en dik verdiend had. Tijdens ‘Ik weet dat het niet kan’ kregen we niet alleen de zachte, liefelijke kant te horen, maar kwam ook de strijdbare Assepoester stevig uit de verf. Haar verschijning was al de moeite waard, maar het was met haar vocaal talent dat ze ons volledig wist in te palmen. Wij keken na die eerste kennismaking met haar stem alvast uit naar het obligate liefdesduet. En ook tijdens dat ‘Dans met mij’ wist ze te schitteren. Alleen was het evenwicht tijdens dit duet een beetje zoek. Helle stak vocaal namelijk met kop en schouders uit boven Thomas Van Goethem die de rol van Prins Victorian vertolkte.

Thomas speelde zijn rol als verwende en naïeve prins met veel overtuiging. Hij was een echt mama’s-kindje.  Maar qua zang viel hij wat licht uit.  En dit in tegenstelling tot Mart Van Den Hout die de rol van de verteller en lakei Boudewijn speelde. Zijn ‘Hoe het begon’ was een mooie binnenkomer. Het trage, vertellende nummer bracht ons de warme, diepe stem van Mart die ons voor de rest van de avond zou meenemen in de sprookjeswereld van Assepoester.

En die wereld werd voor een groot deel bepaald door Titus en Fien. Laurenz Hoorelbeke en Jasmine Jaspers zorgden met hun capriolen en hun stommiteiten voor de komische noot in deze musical. Jasmine mocht zich als het vervelende stiefzusje volledig laten gaan en van haar rol een echt typetje maken. De manier waarop ze haar intrede deed op het grote bal en vooral hoe ze de trap af kwam, was ronduit hilarisch en met een vleugje Beyoncé. Het dient hierbij nog gezegd dat we ook van haar stem danig onder de indruk waren. Jasmine mocht in ‘Ik weet dat het niet kan’ Assepoester even van repliek dienen en daarbij viel vooral ook de kracht in haar zang op. Wat ons betreft was ze perfect gecast voor deze rol. Daarbij kwam nog dat de interacties met Laurenz ook echt werkten.

Laurenz Hoorelbeke had wat ons betreft de leukste rol uit ‘Assepoester’. Hij mocht als een volwaardige hofnar vrijuit commentaar leveren op Fien en verzorgde zo de komische noot voor klein en groot. Vooral naar het einde van de voorstelling toe, was het Titus die in zijn opmerkingen heel wat humor voor de volwassenen bracht. Het was ook in de rol die Laurenz Hoorelbeke gestalte gaf, dat de grote trendbreuk zat met klassieke interpretaties van het verhaal van Assepoester. Om te beginnen was het al een stiefbroer en geen stiefzuster. En daarbij kwam nog dat hij eigenlijk best wel lief was voor Assepoester. Hij was gewoon een beetje dom en onder de controle van Fien. En dat werd door Laurenz heel geloofwaardig neergezet. Hij kwam daarbij erg sympathiek over. En daar maakte hij handig gebruik van toen hij in ‘Ik wil dansen’ de aanwezige prinsjes en prinsesjes opriep om mee te dansen. Het aanstekelijke ritme klonk opmerkelijk tropisch en de aanwezige kinderen stonden al snel mee te dansen met Titus, Fien en Assepoester.

En zo werd ‘Assepoester’ van Deep Bridge een interactieve sprookjesmusical die naast geweldige zangprestaties, een vleugje magie, een toefje romantiek en vooral ook een goed gevoel voor jong en oud wist mee te geven.

< Sascha Siereveld >

De cast:

Helle Vanderheyden: Assepoester
Thomas Van Goethem: Prins Victorian
Laurenz Hoorelbeke: Titus
Jasmine Jaspers: Fien
Wanda Joosten: Koningin Louise
Nicoline Hummel: Goede Fee
Mart Van Den Hout: Boudewijn


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter