PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Dit was Balaton Sound Festival 2019

zondag 7 juli 2019Balaton Sound Festival

Dit

Tiësto bracht een eigenwijze set en wou zijn oud én bekend materiaal op de openingsavond om onverklaarbare reden niet brengen op Balaton Sound Festival. Gevolg: een deel van het publiek haakte (terecht) af. Sean Paul zegde op zaterdag last minute af wegens ziekte. Daar konden Sunnery James en Ryan Marciano van profiteren die zijn tijdslot bekwamen. Nog een wissel was er op de laatste festivaldag. DJ Snake cancelde. Alesso werd bereid gevonden om de affiche last minute te vervoegen en ineens ook de Main Stage af te sluiten. Opmerkelijk, want het was Alesso‘s verjaardag en hij had oorspronkelijk dus een dagje vakantie in zijn tourplanning ingecalculeerd. 


(c) Rockstar Photographers

De nummers die we het vaakst hoorden waren met stip ‘Blah blah blah’ van Armin van Buuren, ‘Zombie’ van The Cranberries, ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, ‘High Hopes’ van Panic! At The Disco en 'Freed from desire' van Gala. Onze Duitse collega’s stipten de sets van Tchami x Malaa en Valentino Khan in de Dreher Arena aan als erg goed. De Nederlanders vonden het spektakel, inclusief acrobatische acts in de nok van diezelfde tent tijdens een puike show van Sam Feldt live dan weer de max. Wij ontdekten hoe straf de Australiërs zoals Timmy Trumpet en Will Sparks uit de hoek kwamen. De Main Stage stond volgens ons zelfs iets voller bij Timmy Trumpet dan bij The Chainsmokers die op vrijdag mochten headlinen. De set van The Chainsmokers voelde soms wat aan als een mengeling van een optreden van een B coverbandje en een dj set. Wat ons betreft was dé winnaar van de vrijdag dus Timmy Trumpet. Op zaterdag was het hup Holland hup. Sunnery James en Ryan Marciano spreidden het bedje voor Armin die er alleen nog maar moest gaan inliggen. Een geweldig vuurwerkspektakel werd het ook op het einde. Straffe set, Armin weet wat zijn fans willen, en leverde hen dan ook spek voor hun bek. Uit eigen land onthouden we Mattic en Dosschy die nog voor het festival officieel geopend was, deliverden met een grandioze set op de Belgian Boat party.


(c) Rockstar Photographers

De vergelijking tussen Tomorrowland en Balaton Sound Festival wordt vaak gemaakt. Dit jaar overtrof het festival in Hongarije het festival in Boom ruimschoots qua beleving, zeker in de VIP. Met zon en temperaturen boven de dertig graden kon Balaton Sound Festival de perfecte strandvakantie aanbieden in combinatie met het beste dat er binnen de dance-scene te vinden is aan acts. Het vakantiegevoel dat bij iedereen overheerste zorgde voor ongekende ambiance. Wie wou sporten kon dat: op het water, op het strand (beachvolleybal), of in een tent (techno yoga). En dan was er nog de animatie: met onder andere twee lichtgevende grote poppen die tussen het publiek kwamen dansen aan de Main Stage, steltlopers als zeedieren, en straffe acrobatische acts in de VIP. Last but not least zijn de zeer democratische prijzen een absolute troef. Voor € 1,7 heb je een halve liter water of frisdank in je hand op het festivalterrein, voor zo’n € 8 een cocktail van een halve liter.

Foto’s: Balaton Sound Festival

Interview Alle Farben


(c) Rockstar Photographers

Foto’s: Balaton Sound Festival

Interview Sunnery James en Ryan Marciano

Balaton
(c) Rockstar Photographers

In die afgelopen 12 jaar hebben we heus al wat VIP-feestjes meegemaakt op festivals. Maar Balaton Sound Festival 2019 bracht dat naar de next level. Thema: The greatest show. Dagelijks na de headliner konden de VIP's een circusshow zien die letterlijk en figuurlijk van het hoogste niveau was.

Foto’s: Jason

Interview Mattic en Dosschy


(c) Rockstar Photographers

Foto’s: Balaton Sound Festival

Interview Curtis Alto


Techno Yoga

Foto’s: Balaton Sound Festival

Interview Jay Pryor

Balaton
(c) Rockstar Photographers

Foto’s: Balaton Sound Festival

Interview Kid Noize

Balaton
Now, that's what we call a great VIP experience!

Foto’s: Balaton Sound Festival

Interview Jauz

Balaton
(c) Rockstar Photographers

Foto’s: Rockstar Photographers

Belgisch surrealisme met Jensen, Red D en WLC ★★★★★

Foto’s: Rockstar Photographers

Tiesto ★★

Balaton
(c) Rockstar Photographers

Foto’s: Bert Hertogs

Belgian Boat Party ★★★★

Foto’s: László Mudra Rockstar Photographers

Veel Belgen op Balaton Sound 2019

Balaton
(c) Rockstar Photographers

Foto’s: Sandor Csudai

Waarom Balaton Sound een uitstekend alternatief voor Tomorrowland is


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!

Steeds op de hoogte blijven? Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

* verplicht veld


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter