PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Concertnews.be groeit met 6 procent dankzij en niet ondanks de lockdown

woensdag 02 september 2020


Concertnews.be

3 maand en half ga je in je kot zitten en van daaruit voor het eerst in je carrière een lange tijd deskjournalistiek bedrijven waarbij je je enkel zal kunnen focussen op home entertainment. In de zomer zal je al je zomerfestivals geschrapt zien. Ook je buitenlandse meerdaagse trips daar mag je een kruis over maken. En in augustus ga je enkele weken terug naar bijna af. Je zal dan in Antwerpen – de regio waar je al 12 seizoenen op focust - geen enkel evenement kunnen verslaan om de heel eenvoudige reden dat er geen enkel zal doorgaan wegens verboden. En toch zal je in zo‘n omstandigheden erin slagen om het tweede beste seizoen op 12 sinds je ontstaan neer te zetten, goed voor 6% meer unieke lezers in seizoen 2019-2020 in vergelijking met het seizoen daarvoor.

‘Wie me dat aan het begin van ons twaalfde seizoen, op 1 september 2019 had gezegd, had ik wellicht gek verklaard. Maar kijk, twaalf maanden later kan Concertnews.be – ironisch genoeg niet ondanks maar dankzij de lockdown - meer dan 1,6 miljoen unieke lezers voorleggen. Enkel seizoen 2017-2018, ons tiende, waar we alles uit de kast haalden en zwaar investeerden in verslaggeving in binnen- en buitenland, indoor en op de festivals, deed het beter met 1.666.843 lezers. Ons duurste seizoen ooit (het tiende) doet dus maar 2% beter dan ons goedkoopste in onze geschiedenis (het twaalfde) dat goed was voor precies 1.630.364 unieke lezers.‘ zegt Bert Hertogs, hoofdredacteur van Concertnews.be.

‘Als hoofdredactie kan je niet anders dan daaruit stevige conclusies trekken, en dat is misschien wel de moraal van de hele coronapandemie: dat minder méér is. Of zoals het spreekwoord stelt: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Dat indachtig gaan we ons dertiende – huiver, sidder en beef want het is een ongeluksgetal! – seizoen in waar we geen flauw idee over hebben waar het ons brengen zal. Spannend!‘

Enkele weetjes van seizoen 2019-2020:

Meest gelezen recensie:
Joker – Kinepolis Antwerpen

Meest gelezen recensie van een Vlaamse film:

Torpedo – Kinepolis Antwerpen

Meest gelezen toneelrecensie:
Angels in America – Toneelhuis

Meest gelezen concertrecensie:
Night of the Proms 2019 - Sportpaleis Merksem

Meest gelezen musicalrecensie:
Anastasia – AFAS Circustheater Den Haag

Meest gelezen operarecensie:
Rusalka – Opera Ballet Vlaanderen

Meest gelezen ballet/dansrecensie:
Brabants | Cherkaoui – Opera Ballet Vlaanderen 

Statistieken leescijfers concertnews.be seizoen 2019-2020 lockdown corona

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter