PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Vraag hier en nu je geld terug van Graspop, Rock Werchter, TW Classic en Werchter Boutique 2020!

dinsdag 15 september 2020


Vraag

Vanaf nu is het mogelijk om bij Ticketmaster het volledige bedrag aan festivaltickets dat je uitgaf aan Graspop, Rock Werchter, TW Classic en/of Werchter Boutique 2020 terug te vorderen. Ticketmaster heeft weliswaar de optie en de hyperlink goed verstopt in zijn FAQ maar hij staat er wel degelijk. Restitutie aanvragen kan via deze link.

Concertnews.be raadt tickethouders van TW Classic en Werchter Boutique 2020 aan om dit zeker te doen. Immers, hun festival was opgebouwd rond 1 headliner, respectievelijk Paul McCartney en Taylor Swift. Op dit moment heeft Live Nation Festivals nog niets gecommuniceerd over deze festivals voor volgend jaar. Reden te meer om je geld terug te vragen.

In april hekelden we al in een opiniestuk dat Live Nation Festivals en Ticketmaster de regelgeving die in het Staatsblad gepubliceerd werd veel te ruim interpreteert. ‘Een activiteit met dezelfde essentiële kenmerken’, betekent voor Concertnews.be simpelweg: indien Taylor Swift of Paul McCartney volgend jaar niet in Werchter optreden, dan dient de organisator onverwijld over te gaan tot onmiddellijke terugbetaling (zonder dat de ticketkoper daar een reden voor zou moeten opgeven). Het is overigens helemaal niet zeker dat er überhaupt wel zomerfestivals zullen doorgaan in 2021. Immers, pas tegen eind 2021 zal in het beste geval iedereen gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, melden ons verschillende experts.

Voor Graspop en Rock Werchter is het verhaal iets complexer, vooral dan voor zij die een combiticket hebben omdat je daar een groter aanbod aan optredens hebt. Wie echter voor een dagticket koos en zijn favoriete headliner niet op de nieuwe affiche ziet pronken, raden we ook aan om ook terugbetaling te vragen als de programmatie je niet zint. Onder andere een medische ingreep, vakantie, een attest van je werkgever, een huwelijk … dienen te volstaan als bewijs om je geld terug te krijgen. Ticketmaster eist om zo’n bewijs te bezorgen via een bijlage in het formulier. Vraag is of dit strookt met de privacywetgeving. Onze tip: wees creatief en vooral vaag.   

Waarom geen schroom hebben om je geld terug te vragen?

In de communicatie van moederbedrijf Live Nation stellen we vast dat hun omzet globaal met 98% gezakt is in het tweede kwartaal, goed voor ongeveer 515 miljoen euro. De grootste promotor wereldwijd is er echter gerust op dat het deze crisis kan uitzweten door investeringen uit te stellen en de kosten aan te pakken. Daarnaast heeft het zo’n 2,28 miljard euro aan krediet en cash beschikbaar. Kortom: die honderd euro of zo die jij wil terugbetaald zien van Live Nation Festivals/Ticketmaster gaat het verschil niet maken voor hen.

Sterker nog, onze overheid schenkt de Amerikaanse dominante speler onrechtstreeks zelfs een slordige € 306.000 als cadeautje (dat het dus niet nodig heeft). De Provincie Antwerpen scheldt namelijk de erfpachtvergoeding en de onroerende voorheffing voor de Sportpaleisgroep, dat onderdeel is van Live Nation, kwijt. De Provincie ontvangt dus minder inkomsten. Wie dat straks zal mogen betalen en voelen (eventueel omdat er ook bespaard zal worden)? Jij uiteraard. En je voelt nu al de crisis in je portemonnee omdat allerlei producten en diensten duurder geworden zijn …

Vraag je geld dus gewoon terug. Omdat het jouw zuurverdiende centjes zijn. En je er wel wat anders mee kan doen.

Restitutie aanvragen kan via deze link.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter