PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Tomorrowland Winter 2021 geannuleerd

dinsdag 06 oktober 2020


Tomorrowland

Net als de wintereditie van 2020 wordt ook die van volgend jaar geannuleerd. Dat liet de organisatie vandaag weten. ‘Tomorrowland Winter 2021 kan niet plaatsvinden vanwege de onzekere omstandigheden die door COVID-19 zijn gecreëerd. Het organiseren van een festival als Tomorrowland Winter vergt veel voorbereiding, zowel door de organisatoren en de lokale partners als door jullie, People of Tomorrow. Gezien het huidige gebrek aan perspectief voor de komende maanden heeft Tomorrowland geen andere keuze dan in 2021 geen Tomorrowland Winter-editie te organiseren.’

Bert Hertogs, hoofdredacteur van Concertnews.be ziet zijn vermoedens bevestigd dat het festivalseizoen er ook in 2021 een stuk anders zal uitzien dan we gewend waren voor het coronavirus uitbrak. Met het verdwijnen van Tomorrowland Winter in maart van de festivalkalender in 2021 doemt het domino effectscenario op, dat er minstens een aantal andere festivals zullen volgen om dezelfde redenen. Coachella staat gepland voor begin april 2021, en we weten dat de meeste festivals die in het begin van de zomer gepland staan zoals Glastonbury Festival beginnen opbouwen in maart. Rond die zeer grote festivals bouwen heel wat bands hun act en zomerfestivaltour op. Vallen die weg, dan is het maar de vraag of het nog rendabel is om überhaupt op tour te gaan. En dat staat allemaal nog los van internationaal vliegverkeer, mogelijke restricties van land tot land (quarantaineverplichting enz.), kortom: beslommeringen die het vrij verkeer van mensen erg beperken.

In de huidige omstandigheden zijn de financiële risico’s voor dergelijke organisaties ook wellicht te groot om te nemen. Komt daarbij dat de vaccinatie pas vanaf maart in het beste geval zal starten, terwijl andere experts eerder mikken op het tweede trimester (vanaf mei dus). Een ganse bevolking vaccineren gebeurt ook niet op 1,2,3 vandaar dat ik het nog wel wil zien gebeuren of er zomerfestivals zullen doorgaan in 2021. En als dat het geval zal zijn, zullen die eerder kleinschalig verlopen zoals afgelopen zomer.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter