PDF-versie voor persoonlijk gebruik

10 muziekstreams om te zien

woensdag 25 november 2020


10

Muziek, films, series, games en media consumeren: zo’n 30% van de Belgen is daar bereid voor te betalen online blijkt uit een studie van het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO). Dat lijkt dus goed nieuws voor die cultuurcentra en schouwburgen die ook tijdens deze tweede lockdown niet bij de pakken blijven zitten. Terwijl het in heel wat schouwburgen en CC’s al weken akelig stil is (ook qua communicatie overigens) nemen CC Belgica in Dendermonde, CC Brasschaat en deSingel de lead op zich om binnen de mogelijkheden die er in de huidige tijden zijn iets te organiseren zodat je ook vanuit je kot cultuur live kan blijven beleven.

Tiny Legs Tim

Nu zaterdag 28 november kan je dankzij CC Belgica uit Dendermonde de cd release van Tiny Legs Tim zesde plaat ‘Call Us When It’s Over’ gratis meemaken. Het belooft tussen 20 u. en 20.45 u. een energieke avond te worden. De plaat werd opgenomen op 27 en 28 juni en probeert vooral het gevoel over te brengen hoe het is om na drie maanden van isolatie tijdens de lockdown opnieuw te mogen live spelen en jammen met je muzikanten.

4 streams bij CC Brasschaat

CC Brasschaat geeft haar lokale artiesten speelkansen en plant een livestream op vier opeenvolgende vrijdagen, te beginnen nu vrijdag 27 november. Zoals het een CC betaamt zijn de ticketprijzen democratisch: 5 euro per stream, 15 euro om ze alle vier te bekijken. Tickets zijn verkrijgbaar op https://webshopbrasschaat.recreatex.be/Tickets/Overview

Vrijdag 27 november: Piet Van den Heuvel Trio

Piet Van den Heuvel gaat als zanger, percussionist, gitarist en componist door het leven. Het publiek zal Piet eerder kennen van zijn jaren als zanger bij Scooter (met de hitsingle ‘You‘). Ook was hij de muzikant/schrijver bij artiesten als Clouseau, The Scabs, vele televisieseries en de laatste 13 jaar ook vast lid van ‘De Ideale Mannen‘ van Bart Peeters. Piet maakt prachtige muziek die baadt in de traditie van americana, gospel, soul en roots. Voor dit streamingconcert speelt hij in trio met pianist/accordeonist Mike Smeulders (zijn compaan bij Bart Peeters) en gitarist David Piedfort (oa. Kapitein Winokio, The Scabs). 

Vrijdag 4 december: Dukebox

Griet, Samuel, Damián en Frajill ontdekken in het Conservatorium van Antwerpen hun gezamenlijke interesse voor stukken van de befaamde jazzpianist en componist, Duke Ellington. In een vingerknip ontspruit het ingenieuze plan om met deze band een project op te starten als hommage aan Ellingtons veelzijdige oeuvre. Na een maandje speurneuzen in de oude Real books, worden zowel Dukes verborgen als gekende parels terug opgeblonken en in een eigen jasje gestoken. 

Vrijdag 11 december: Bronski & Nell

In 2017 startte Jo Cassiers de band Bronski. Jo is onder andere bekend als gitarist van Stan Van Samang, producer van tal van artiesten en brengt nu zijn eigen verhaal met Bronski. Zijn inspiratie? Artiesten als Daniel Lanois, U2 en Peter Gabriel.

Bronski nodigt Nell uit als special guest. Nell is de artiestennaam voor Nel Swerts. Zij treedt samen met Bronski op en brengt ook songs uit haar nieuwe album Cabin on the Hill.

Vrijdag 18 december: Klassiek Verrassingsconcert

In samenwerking met de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord zoekt CC Brasschaat een klassiek ensemble voor dit laatste streamingconcert. Meer info binnenkort op de website.

deSingel OnLive

Sinds vorige week brengt deSingel om in verbinding te blijven met artiesten en publiek wekelijks op donderdag muziek naar uw huiskamer. Er staan nog 5 gratis streams op het programma tot kerst.

do 26 nov 2020 / 20 uur
Tim Mariën & Tiptoe Company/ChampdActiondo 3 dec 2020 / 20 uur
Wannes Cappelle zang
Nicolas Callot piano

do 10 dec 2020 / 20 uur
B‘Rock Orchestra olv. René Jacobs

do 17 dec 2020 / 20 uur
Lore Binon sopraan
Amy Norrington cello
Julien Libeer piano

do 24 dec 2020 / 20 uur
Vox Luminis olv. Lionel Meunier


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter