PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Lotto Arena doet gouden zaken in coronajaar 2020 dankzij Bart Peeters

zaterdag 24 april 2021


Lotto

Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleisgroep mag dan ondertussen al een jaar moord en brand schreeuwen omwille van de coronamaatregelen en het feit dat zijn zalen dicht zijn, dat wat die man – die niet verlegen is om af en toe de drama queen uit te hangen – in de pers zegt ook genuanceerd mag worden bewijzen de cijfers.

Vorig jaar klonk het nog uit zijn mond dat hij erop hoopte dat de Sportpaleisgroep de adem in zou kunnen houden tot het einde van het jaar (2020 n.v.d.r.). Nu zijn we meer dan een kwartaal verder in 2021 en wat blijkt? In 2020 behoorde de Sportpaleisgroep tot een van de beste leerlingen van de klas. De Lotto Arena zag zelfs haar ticketverkoop de hoogte in gaan in het coronajaar 2020.

In 2019 verkocht de Lotto Arena namelijk 105.503 tickets, goed voor een omzet van 4.210.139 dollar. Vorig jaar waren dat er 146.670 tickets die samen 5.558.248 dollar omzet genereerden. De ticketverkoop steeg dus met 39%, de omzet volgde met 32%. De venue klom zo in de ranking van de 143ste plaats naar de 39ste in de Year End Ticket Sales Top 200 Arena Venues. Het is niet geweten of Van Esbroeck al een goed flesje als dank gestuurd heeft naar een zekere Bart Peeters in Boechout, maar het zou alleszins een gepast gebaar zijn.

(lees steeds verder onder de grafieken)

Ook alle andere arena’s van de Sportpaleisgroep klimmen (fors) in de ranking van Pollstar, het vakblad van de live entertainmentsector, ook al zijn de cijfers van die zalen minder goed dan in 2019. Het Antwerps Sportpaleis klimt zo van 14 in 2019 naar 11 vorig jaar in de Year End Ticket Sales Top 200 Arena Venues lijst, Vorst Nationaal van 71 naar 21 en de Grenslandhallen – Ethias Arena van onderaan bengelend in die lijst op de 188ste plaats naar een 97ste plek, in de eerste helft van de kolommen dus in 2020.

Kortom: de cijfers tonen aan dat het er niet allemaal zo gitzwart uit ziet als de Belgische evenementensector bij monde van Jan Van Esbroeck ons al maanden wil vertellen. In vergelijking met het buitenland kan de Sportpaleisgroep voor 2020 immers cijfers voorleggen waar ze elders slechts van kunnen dromen. Aan de ene kant horen we hem zagen en klagen, aan de andere kant verstevigt de Sportpaleisgroep zijn positie in de kopgroep en in het peloton van de internationale live entertainment sector. Laat ons toe dat geklaag en gezaag dus toch een beetje vreemd te vinden.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter