PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie #LikeMe in concert 2 ★★★★1/2

zaterdag 1 januari 2022één

#LikeMe

5 keer is #LikeMe in concert 2 ondertussen door de coronacrisis in de concertkalender gewijzigd. Aanvankelijk ging het concert plaatsvinden op 4 en 5 april en 1, 2 en 3 mei 2020 in de Lotto Arena. Daarna werd er uitgeweken naar het Sportpaleis zodat de cast geen 12 optredens hoefde te doen en de klus kon klaren met 4 shows. Op 5 en 6 september 2020 zouden die concerten dan plaatsvinden. Dat ging niet door. Vervolgens werd 13 en 14 maart 2021 in de agenda geprikt, daarna 28 en 29 augustus 2021, 26 en 27 december 2021 en nu zou de concertreeks als alles goed gaat eindelijk misschien kunnen plaatsvinden op 9 en 10 april 2022. Met andere woorden, er zal maar liefst twee jaar over gegaan zijn tussen de initiële datum en het uiteindelijke concert als de omnikronvariant tenminste ook dan geen roet in het eten gooit. Het goeie nieuws is dat het derde seizoen van de waanzinnig populaire Ketnetserie is ingeblikt en vanaf 12 januari 2022 te zien zal zijn op de jongerenzender. En op nieuwjaarsdag volgde er op één zelfs #LikeMe in concert 2, een special die recent opgenomen werd in de Lotto Arena en vooral de liedjes uit het tweede seizoen liet horen. Daarin kregen we ook te zien dat die break van twee jaar de cast duidelijk goed gedaan heeft. Iedereen die op het podium stond bleek duidelijk gegroeid in het performen en zingen. Vooral Francisco Schuster (Yemi) en Sali Haidara (Maria) deden ons met verstomming slaan.

Sterk hoor van Fabric Magic om op alle stoeltjes en op het middenplein van de Lotto Arena ledlichtjes te leggen zodat de tv-productie als het ware een straffe lichtshow van 360 graden tevoorschijn kon toveren. Het zorgde ervoor dat de zaal niet leeg leek, en dat al die lichtjes voor de trouwe fans van #LikeMe stonden. De immer innemende Pommelien Thijs droeg ‘Samen zijn’ dan ook op aan alle fans van het eerste uur en hoopte dat we allemaal apart toch een beetje samen konden zijn. Het nummer, een cover van Willeke Alberti, behoort met stip tot het sterkste dat we sinds lang qua arrangementen live te horen kregen tijdens een Vlaamse productie in de Lotto Arena. Wat klonk die samenzang tussen de castleden briljant mooi. Hoe knap blendden die stemmen met elkaar! Kortom: deze song, deze uitvoering was een streling voor het oor.

Daarna was het Sali die ons omverblies met een gigantisch straffe versie van Liliane Saint-Pierres ‘Soldiers of love’. Begeleid door vlammen haalde ze moeiteloos de hoge noten. Dit smaakt absoluut naar meer en we hopen dan ook dat haar personage Maria in de volgende twee seizoenen wat meer naar de voorgrond mag treden én vooral meer nummers mag krijgen. In #LikeMe in concert 2 kregen we op één trouwens Danny Dorland als Scott niet te horen als solozanger. In de langere versie van het concert op VRT NU horen we hem 'Ik voel me goed' van Johan Verminnen brengen en samen met Pommelien een voor hem bij momenten niet echt steady 'Gewoon maar mijn zin'. We snappen dus goed waarom die de montage voor één niet gehaald hebben. Dat geldt trouwens ook voor 'Ik weet wat ik wil' door Liandra Sadzo en 'Ademloos' door Camille Dhont. Die laatste song leek meer op geschreeuw dan op zingen (iets waar ze wel vaker mee flirt overigens). Danny Dorland komt overigens het beste tot zijn recht tijdens een rocknummer als 'Zij is van mij' dat ie degelijk neerzet met Maksim Stojanac (die laatste leek trouwens solo even te mekkeren tijdens 'Verdronken vlinder'). Vreemd dus dat die song niet de montage voor één haalde. Wat wél die montage haalde en ook die van VRT NU is Pommeliens witte onderbroekje die we even te zien kregen tijdens 'Jij bent zo' wanneer ze naar de rechterkant van het podium danst.

Benieuwd trouwens hoe Yemi’s personage zal verder evolueren nu dat van Kyona (Joey Kwan) meer dan ooit uit de reeks lijkt te zijn geschreven. Ook in de Lotto Arena was Kyona niet te zien, al vonden we die grote maskers met haar hoofd die verschillende danseressen in haar gekende salopet droegen wel een goeie zet toen de kortgebroekte Francisco ‘Ik ben verliefd op jou’ zong. Als je verliefd bent, zie je overal en altijd in alles dezelfde persoon, leek Fabric Magic hier mee te geven.

Ook Francisco’s versie van die andere Paul Severshit: ‘Zeg ‘ns meisje’ bracht ie zeer goed net als Will Tura’s ‘Hoop doet leven’ dat in een medley stak dat de vaart van de show die al bijzonder strak was, nog strakker maakte. In die medley ging de show overigens ook nog eens voor een mash up tussen Raymond van het Groenewouds ‘Meisjes’ en Opiums ‘Een vrouw’ en daarna nog eens met Mama’s Jasjes ‘Het is over’ waarna we van de drum ’n bassversie van Get Ready’s ‘Diep’ in de gospelsound van ‘Hoop doet leven’ terechtkwamen. Om maar te zeggen dat #LikeMe in concert 2 snel schakelde en verschillende muziekgenres aanboorde.

Special guest van #LikeMe in concert 2 was directeur Wolfs (Hugo Sigal) die met ‘Mooi, ’t leven is mooi’ voor het derde hoogtepunt van de show tekende en bewees dat een kranige zeventiger als hij nog steeds een straffe en kwaliteitsvolle performance kan neerzetten. Het vierde hoogtepunt van de show haalde vreemd genoeg de montage op één niet, maar is wel te horen op VRT NU: een sublieme en intimistische versie van Marco Borsato's 'Afscheid nemen bestaat niet' door Pommelien dat ze a capella inzet.

Conclusie: #LikeMe in concert 2: ‘amai da was zot’. Eat your heart out Gert Verhulst. Dé nieuwe generatie BV’s komt niét uit de Studio 100-stal, maar wel uit die van Fabric Magic. It’s magic!

< Bert Hertogs >

#LikeMe in Concert 2 is nog tot 31 januari 2022 beschikbaar op VRT NU

De setlist:

 1. #LikeMe
 2. Goeie morgen, morgen
 3. Ik voel me goed (enkel op VRT NU)
 4. Zie ze doen
 5. Afscheid nemen bestaat niet (enkel op VRT NU)
 6. Je hebt een vriend (enkel op VRT NU)
 7. Opzij (enkel op VRT NU)
 8. Ik weet wat ik wil (enkel op VRT NU)
 9. Ademloos (enkel op VRT NU)
 10. Gewoon maar mijn zin (enkel op VRT NU)
 11. Ik ben verliefd op jou
 12. Medley Zeg ‘ns meisje / Porselein / mash up Meisjes – Een vrouw – Het is over / Diep / Hoop doet leven / De allereerste keer / Ik wil je / ’t is weer voorbij die mooie zomer
 13. Samen zijn
 14. Soldiers of love
 15. Jij bent zo
 16. Zij is van mij (enkel op VRT NU)
 17. Mooi, ’t leven is mooi
 18. Zij heeft stijl
 19. Verdronken vlinder
 20. Het allermooiste
 21. J’aime la vie
 22. #LikeMe (enkel op VRT NU)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!

Steeds op de hoogte blijven? Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

* verplicht veld


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter