PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Komt Hanne nog wel terug naar K3?

dinsdag 01 november 2022


Komt

Hanne Verbruggen is zwanger en Diede neemt tijdelijk de fakkel van haar over als de rosse van K3. Dat meldde Studio 100 gisteren. Het ganse communicatieverhaal bij het productiehuis uit Schelle rond Hannes zwangerschap is opmerkelijk waardoor wij ons afvragen of Hanne nog wel zal terugkomen.

Eerst en vooral is Hanne uitgerekend voor december. Het is op zijn zachtst gezegd vreemd dat er sowieso Kom Erbij shows ingepland staan in Nederland die de Vlaamse sowieso niet allemaal zou kunnen doen. In december staat K3 namelijk in Apeldoorn, Amsterdam en Breda. Er is dus in de tourplanning he-le-maal geen rekening gehouden met Hannes zwangerschap/privé. Als werkgever maak je daar een niet al te beste beurt. Hun nieuwe show Vleugels zou op 25 en 26 februari 2023 in première gaan in Capitole Gent.

Als we ervan uitgaan dat onze info klopt dat de K3-leden werknemers zijn van Studio 100 en dus een bediendencontract hebben, heeft Hanne recht op minimaal 9 en maximaal 14 weken bevallingsrust. Vermits Hanne prenataal verlof neemt tijdens het laatste trimester voor haar bevalling, zal ze eerder recht hebben op 9 weken dan op 14. Als ze vroeg in december bevalt, is het eventueel nog wel mogelijk dat ze net de première haalt van de K3 Vleugels show. Maar het zou even goed kunnen dat het te kort dag is voor haar om de draad terug op te nemen met de repetities. Je kan er niet om heen dat dit allemaal wel erg scherp getimed is.

Hanne kan overigens net als elke werknemer van Studio 100 ook ouderschapsverlof opnemen, iets wat we haar wel zien doen. In dat geval kan ze bijvoorbeeld meteen na haar bevallingsrust 4 maanden aaneensluitend nemen om bij haar baby te zijn. In dat geval wordt ze pas terug op het werk verwacht in juni. Dan zit de Vleugels-tour er in Vlaanderen en Nederland grotendeels op, op één show na in Gent.

Wij achten het dus niet ondenkbaar dat Diede de ganse Vleugelstour voor haar rekening zal nemen en daarom ook heeft getekend bij het productiehuis in Schelle. Waarom zou ze immers slechts voor een handvol shows vervangen?

Waarom staat Hanne dan toch op de affiche van de Vleugels-tour? Da’s inderdaad op zijn zachtst gezegd vreemd vermits de premièredatum in Gent sowieso erg krap zou zijn voor Hanne als ze enkel bevallingsverlof zou nemen. Veel kan te maken hebben met het feit dat Hanne nog als K3-lid te zien is in Liefde voor muziek dat in het voorjaar op VTM zal uitgezonden worden. Dat maakt het echter bijzonder verwarrend voor het publiek. Aan de ene kant heb je het gegeven dat Diede straks Hanne live vervangt, aan de andere kant zie je Hanne nog wel in dat tv-programma ...

Bij pr en communicatie wordt slecht nieuws doorgaans in stapjes gebracht. Meteen communiceren dat Diede Hanne definitief vervangt zou als een te grote shock kunnen overkomen, dan dat de tijdelijkheid straks misschien als niet zo tijdelijk als nu gecommuniceerd wordt, kan zijn. Het publiek zal dat ook makkelijker kunnen verteren wanneer het zo ver is.

We achten het dus niet onmogelijk dat Liefde voor muziek Hannes laatste wapenfeit is bij K3 en ze stilletjes afscheid van de groep zou kunnen nemen tijdens Liefde voor muziek in de Lotto Arena volgend jaar terwijl Diede een tijdje parallel het nieuwe derde K3-lid zal zijn. Het is niet ondenkbaar dat dit draaiboek klaarligt in Schelle. Mocht dat scenario zich ook effectief voltrekken, dan kan je je weliswaar afvragen wat Marthe als zesentwintigjarige van de vorige lichting nog te zoeken heeft tussen jonkies Diede (22) en Julia (20).

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter