PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Liken ze elkaar nog wel bij #LikeMe ?

zondag 08 januari 2023


Liken

Foto: Ketnet

Het vierde en laatste seizoen van #LikeMe komt eraan. De zenuwen staan zo hooggespannen bij de fans dat ze met zo’n 14.000 naar de Kinepolis bioscopen trekken dit weekend om daar alvast in avant-première de eerste twee afleveringen te kunnen zien. Officieel luidt het dat #LikeMe hierna niet stopt maar er nog van alles volgt waarover nog niets gecommuniceerd kan worden. Vraag is of dat wel zo zal zijn. Toen het laatste seizoen van Ghost Rockers op een gelijkaardige manier aangekondigd werd, zou die band ook nog door blijven gaan via live optredens. Maar al snel doofde de interesse van de fans uit (bij gebrek aan nieuwe content) én hadden de castleden elk hun eigen projecten die niet langer ermee te combineren vielen. Het feit dat #LikeMe voorlopig nog maar twee concerten gepland heeft staan in het Sportpaleis in plaats van 4 vorig jaar, toont aan dat de daling qua interesse bij het publiek mogelijks ingezet is.

Ook bij #LikeMe is het niet ondenkbaar dat eenzelfde scenario zich dus zal voltrekken als bij Ghost Rockers. Het is dan vooral kijken naar de al goed gevulde agenda’s van Pommelien Thijs en Camille Dhont die met hun soloprojecten als zangeres en actrice al zullen moeten zoeken naar een gaatje om het #LikeMe-verhaal in leven te houden. Daarnaast kan je als twintiger onmogelijk nog lang een rol blijven spelen van een middelbare studente. Op een bepaald moment wordt dat zó ongeloofwaardig dat het lachwekkend wordt. Het is zoals een lid van K3 zijn, ondertussen getrouwd zijn, en al dan niet een baby hebben. Een vrouw zijn kortom, en je toch nog een rol laten aanmeten van ‘meisje’. Ook daar zit een houdbaarheidsdatum op die sneller overschreden is dan sommige artiesten en producenten zélf lijken te beseffen.

Los daarvan, stelt zich maar de vraag of de castleden, die al een tijdje geleden dit seizoen hebben opgenomen van #LikeMe nog goed bevriend zijn met elkaar. In die soloprojecten zijn ze immers ook elkaars concurrent. Zeker deze maand, met allerlei awardshows (Gala van de Gouden K’s, de MIA’s, De Kastaars, de Ensors …) in het verschiet, staan sowieso al de zenuwen gespannen. En het feit dat Camilles ster vele malen groter is geworden dan die van Pommelien (en bij uitbreiding alle andere castleden van #LikeMe opgeteld) zorgt er ook voor dat het megasucces van de Wevelgemse een schaduw werpt op #LikeMe. Volgens onze info trekt ze als solo artieste namelijk bijzonder veel #LikeMe-fans naar zich toe, waardoor gezinnen hun kroost laten kiezen als er géén budget is om zowel naar #LikeMe te gaan kijken als naar Camille. Niet zelden haalt Camille het dan van #LikeMe als er tickets gekocht moeten worden.

Het hierboven geschetste spanningsveld leken we gisteravond ook te ontwaren tijdens het tv-interview dat de twee gaven voor VRT NWS. Opvallend daarbij is een zekere vorm van strijd - het is toegegeven een zwaar woord dat we hier gebruiken - die je tussen de twee actrices en zangeressen voelt om de micro. Het is logisch dat de aandacht gaat naar Camille, want zij is de grootste ster van #LikeMe geworden. Alleen speelt zij niet het hoofdpersonage, dat zet Pommelien neer. Het is dus vreemd dat de hoofdactrice het met minder of ongeveer even veel spreektijd moet doen dan diegene die een bijrol neerzet. Maar vooral: we leken eerder te kijken naar twee individuen die elkaars zinnen probeerden aan te vullen dan collega’s die deel uitmaken van één hecht team.

Het interview met die twee kwam ons dus eerder vreemd en ja ook wat geforceerd over. Camille zien we frontaal in beeld alsof zij de belangrijkste persoon is wat in de reeks voor alle duidelijkheid niet het geval is. In het vorige seizoen schitterde haar bijrol namelijk in afwezigheid.  Pommelien lijkt nog nét in beeld te kunnen rechts, schuin staand geen oogcontact makend met de kijker thuis wat Camille ei zo na wél doet hoewel dat bij tv-interviews voor het journaal doorgaans niet gedaan wordt.

Ook opvallend: Camille zien we als eerste het woord nemen én ze krijgt het laatste woord. Pommelien schittert dan in afwezigheid hoewel ze wél voor de camera staat, ze kijkt vaak naar beneden, of naar Camille (met haar hoofd bijna weg van de camera) waardoor nog meer de focus op de Wevelgemse komt te liggen. Het laatste woord is voor Camille waarbij zij haar dankbaarheid uit omdat zowel zij als Pommelien hun solosucces te danken hebben aan #LikeMe. Maar die eindquote voelt vooral als een verplicht nummertje aan om het ego van de bedenker van #LikeMe, Thomas Van Goethem, te strelen. Die liet zich recent immers in Dag Allemaal ontvallen dat de twee soms lijken te vergeten waar hun roem vandaan komt. Het voelt ook allemaal wat aan dat hij hen weliswaar lanceerde, maar anderen ondertussen véél meer geld aan het verdienen zijn dan hij met die twee ...

< Bert Hertogs 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter