PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie #Likeme On Tour 2022 ★★★1/2

maandag 11 juli 2022Park Brasschaat

#Likeme

Iets meer dan 3 maand geleden zagen we #LikeMe in Concert in het Sportpaleis. Kort samengevat vonden we dat de cast te veel bezig was met camerastandpunten en daardoor te weinig met het publiek. Dus vonden we het een goed plan om #Likeme On Tour 2022 te checken in Brasschaat.

En wat bleek? Pommelien Thijs, Maksim Stojanac, Francisco Schuster, Sali Haidara en Lotte De Clerck bleken er samen met maar liefst 8 dansers en danseressen bijzonder veel zin in te hebben en de ruimte te hebben om alle aandacht te geven aan wie het toekomt: hun fans.

Vooral Pommelien en Francisco’s goesting spatte van het podium af. Thijs toonde in de Isabelle A-cover van ‘Dansen voor jou’ (zonder haar Caro-bril op, wat perfect is qua continuïteit met hoe haar personage zich gedroeg in het derde seizoen van #LikeMe) wat voor een sterke danseres naast een goeie zangeres ze wel is.

Het gaat Pommelien dezer dagen voor de wind. Wat ons betreft staat ze in pole position om dit jaar met ‘Ongewoon’ de Zomerhit binnen te halen. Ze zit goed in haar vel wat te zien is aan haar looks, met lichtbruine tint van de zon, blonde haren wat lichter dan anders, ook door de zon, maar vooral: ze straalt! Het plezier, het geluk straalt ze uit. We zien als het ware een zonnetje op het podium, wat wel wat anders is dan de Caro die we in het derde seizoen te zien kregen. Pommelien glimlachte dan ook vaak en leek net als Francisco voor spontaniteit gaan, door zo nu en dan te freewheelen.

Zo danste ze even met Maksim die dat niet verwachtte op ‘Wij zijn goed bezig’, dat naar het einde toe een leuke versnelling meekreeg. Dat Pommelien even haar evenwicht kwijt was tijdens ‘Halloween’ toen ze enkel op haar rechtervoet stond kijken we dan ook graag door de vingers. Kortom: het was bijzonder aanstekelijk om haar live aan het werk te zien. Thijs is zo’n jongedame waarvan je zegt: ‘damn als dat mijn dochter zou zijn, ik zou blinken van trots’. Ze pakt haar carrière ook slim aan, neemt haar tijd om te groeien, lijkt goed te weten wat ze wil en is selectief waardoor ze kan focussen om kwaliteit te brengen. Het is ook geen geheim dat ze bijzonder goed opschiet met Francisco. Dat zie je ook op het podium wanneer hij zich volop laat gaan en zich helemaal smijt in een choreo voor ‘Dansen voor jou’ van start gaat, waar zij oprecht met open mond naar kijkt. Kijk, die wederzijdse appreciatie, die steun aan elkaar geven als jonge performers, dat vinden wij niet alleen schattig, het is vooral ook mooi.

Francisco had voor de gelegenheid een gele polo aan wat meteen maakt dat ie de prijs van beste outfit van ons krijgt. Want inderdaad, op de Vlaamse feestdag is geel dé kleur bij uitstek. Pommelien droeg een lichtblauw fluo topje en een donkerblauw broekje dat haar gespierde benen benadrukte. In het Sportpaleis was ‘Laat me’ door Francisco met stip hét hoogtepunt van de show. In Brasschaat was dat niet zo. Dat komt omdat tijdens een festivaloptreden mensen nu eenmaal geneigd zijn om te gaan praten tijdens een rustige song. Hier was dat niet anders. En dus waren het vooral uptemponummers als ‘Wie’ van Marco Borsato door Sali Haidara en Francisco Schuster en ‘De Tegenpartij’, ook door Sali die vlekkeloos een vocale uithaal neerzette en het publiek massaal deed meeklappen, die zeer goed scoorden in Brasschaat. Pommelien van haar kant plaatste haar whistle note op het einde van ‘Dansen voor jou’ perfect. Vocaal kon #Likeme On Tour 2022 ons dus absoluut bekoren en eigenlijk kregen we ook gewoon het beste voorgeschoteld van #LikeMe in Concert.

Nieuwkomer bij #LikeMe is Lotte De Clerck. Net als in het Sportpaleis mist ze haar entree niet tijdens ‘Nee oh nee’ maar naarmate het concert vordert, stellen we vast dat ze net als 3 maanden geleden toch enkele steken laat vallen. Tijdens ‘Ochtendgymnastiek’ horen we enkele dissonante klanken uit haar micro en in het begin van ‘Schone schijn’ klinkt ze niet echt steady wat tegen het refrein er komt met de hoge noten wel opgelost geraakt. Mogelijks is dit een issue van gefocust blijven.  

Over Maksim Stojanacs prestatie in het Sportpaleis plaatsten we behoorlijk wat vraagtekens. Ook nu in Brasschaat waren we op zoek naar het antwoord wat Live Nation Belgium in hem ziet. Er moet iets zijn dat wij nog niet te zien hebben gekregen van hem op een podium waarom het team van Herman Schueremans met hem een contract sloot. Op dit moment vinden we dat hij té gefocust overkomt, waardoor hij mogelijks als performer onvoldoende weet over te brengen/te projecteren op het publiek omdat hij nog iets gecrispeerd uitstraalt. Hij danst goed, hij zingt goed, hoewel wij geen fan zijn van zijn vibrato. Maar op de één of andere manier hebben we het gevoel dat een deel van het publiek toch afhaakt tijdens zijn nummers, waarbij hij ondersteund wordt door enkele dansers van Fabric Magic. Loslaten, relaxen, en spontaan wezen, lijken ons zijn werkwoorden voor de volgende weken en maanden.

‘Ochtendgymnastiek’ en ‘Dans je de hele nacht met mij’ waren qua sfeer met stip nog enkele toppers bij #LikeMe on Tour 2022, tijdens het ene nummer mocht het publiek even de zang voor haar rekening nemen terwijl bij het tweede de #LikeMe cast met succes een sit down organiseerde waarna de jonge fans massaal recht sprongen. Over springen gesproken, dat deden de dansers van Fabric Magic meermaals, zo krachtig zelfs dat het geluid van de podiumvloer de sound van het live on tape-optreden zo nu en dan overstemde. 8 dansers met 5 diverse artiesten kregen we kortom te zien die elk op hun manier een groeipad als performer, zanger(es), danser(es) en acteur/actrice volgen. Het bleek in Brasschaat een héérlijke cocktail op te leveren. Hopelijk eindigt #LikeMe niet na seizoen 4, want nu pas begint de hoofdcast zich duidelijk in zijn SAS (ja, dat is een woordspeling) te voelen op een podium en dat werkt aanstekelijk.  We want more.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Medley seizoen 1 (Porselein – Meisjes – Diep – Hoop doet leven – De allereerste keer – Ik wil je – ’t is weer voorbij die mooie zomer)
  2. Nee oh nee (De Kreuners cover)
  3. Niets voor niets (Mama’s Jasje cover)
  4. Ochtendgymnastiek (Samson & Gert cover)
  5. Dans je de hele nacht met mij? (Karin Kent cover)
  6. Er is er geen een zoals jij (Bart Peeters cover)
  7. Een vrouw is (Luc Steeno cover)
  8. Halloween (M-Kids cover)
  9. Laat me (Ramses Shaffy cover)
  10. Medley seizoen 2 (J’aime la vie – Mooi ‘t leven is mooi – Zij is van mij – Soldiers of love – Opzij opzij opzij – Het allermooiste)
  11. Schone schijn (Kommil Foo cover)
  12. De tegenpartij (Clouseau cover)
  13. Wij zijn goe bezig (De Planckaerts cover)
  14. Dansen voor jou (Isabelle A cover)
  15. Wie (Marco Borsato cover)
  16. Like me


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter