Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Andrea Bocelli 30th Anniversary ★★★★1/2

desc

vrijdag 5 juli 2024 Hyde Park LondenBert Hertogs

Het grootste klassieke openluchtconcert van deze eeuw in Europa. Dat bracht Andrea Bocelli met special guests op BST Hyde  Park dat voor de eerste keer in haar geschiedenis, op vraag van de toeschouwers zodat ze gefocust konden luisteren naar al het prachtigs dat Bocelli, de andere vocalisten, The Royal Philharmonic Orchestra en het Crouch End Festival Chorus te bieden hadden. Het bleek meer dan een exquise avond te worden. Helden vond Andrea Bocelli alle toeschouwers vermits zij quasi het volledige concert in de regen meemaakten. Helemaal doorweekt, tot op ons ondergoed zelfs, trokken we huiswaarts. Maar het was de bijzonder natte ervaring meer dan waard.

Recensie: Andrea Bocelli 30th Anniversary ★★★★1/2

Recensie Mozarts onsterfelijke requiem ★★★★

desc

zondag 3 maart 2024 deSingel AntwerpenBert Hertogs

28 was ik toen ik in het Musikverein in Wenen, geheel toevallig, het requiem van Mozart live uitgevoerd zag door het Concentus Musicus Wien en het Arnold Schönberg Chor onder leiding van Nikolaus Harnoncourt met als solisten niemand minder dan Christine Schäfer, Bernarda Fink, Kurt Streit en Gerald Finley. Ik was toen gewoon in Wenen om de stad te ontdekken en sliep in dezelfde kamer van de plaatselijke jeugdherberg met een Japanse fan van klassieke muziek. De man bleek speciaal overgevlogen voor dat concert.

Recensie: Mozarts onsterfelijke requiem ★★★★

Recensie Twilight in Concert ★★★

desc

vrijdag 16 februari 2024 Kon. Elisabethzaal AntwerpenSascha Siereveld

Er waren verbazend veel jonge ‘Fanpires’ afgezakt naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor deze editie van Cinema in Concert.  Naar aanleiding van zijn vijftiende verjaardag stond ‘Twilight’ op het programma. Het podium was voor de gelegenheid aangekleed met honderden kaarsen waartussen het twaalfkoppig orkest live de muziek zou brengen terwijl het publiek ondertussen kon kijken naar de prestaties van Kristen Stewart als Bella Swan en vooral ook naar de fonkelende prestatie van Robert Pattinson als de knappe vampier Eward Cullen. De ‘Twilighters’ konden hun hartje volledig ophalen terwijl de liefde tussen Bella en Edward zich nog een keertje op het grote, witte doek mocht ontluiken. En hoewel de soundtrack in 2009 hoge ogen scoorde, vonden we het achteraf gezien geen evidente keuze voor een Cinema in Concert.

Recensie: Twilight in Concert ★★★

Recensie Skyfall in concert ★★★★★

desc

zaterdag 17 februari 2024 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Bijna een jaar nadat Casino Royale in concert te zien was in Antwerpen, ruilde Cinema in Concert de Stadsschouwburg in voor de Koningin Elisabethzaal om er Skyfall in concert te brengen. Een prima keuze, want de exclusieve uitstraling van de zaal met goud, hout en marmer past een stuk beter met het Bond-universum dan het betonnen brutalisme van die andere theaterzaal aan het Theaterplein. Wat het helemaal leuk maakte, was dat er veel Bond-fans op de oproep van de organisatie waren ingegaan om in black tie te komen naar het Astridplein om daar de 23ste Bondfilm op groot scherm te zien terwijl een symfonisch orkest live de score speelde.

Recensie: Skyfall in concert ★★★★★

Recensie Kerstgala 2023 ★★★★

desc

woensdag 27 december 2023 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Het ziet er naar uit dat het kerstgala in de Koningin Elisabethzaal niet meer dan terecht overigens een blijver is, net als de zomerconcerten Klassiek in het park (Brasschaat), Klassiek aan de Schelde (Linkeroever) en Klassiek aan de mijn (Maasmechelen).

Recensie: Kerstgala 2023 ★★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter