Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Mozarts onsterfelijke requiem ★★★★

desc

zondag 3 maart 2024 deSingel AntwerpenBert Hertogs

28 was ik toen ik in het Musikverein in Wenen, geheel toevallig, het requiem van Mozart live uitgevoerd zag door het Concentus Musicus Wien en het Arnold Schönberg Chor onder leiding van Nikolaus Harnoncourt met als solisten niemand minder dan Christine Schäfer, Bernarda Fink, Kurt Streit en Gerald Finley. Ik was toen gewoon in Wenen om de stad te ontdekken en sliep in dezelfde kamer van de plaatselijke jeugdherberg met een Japanse fan van klassieke muziek. De man bleek speciaal overgevlogen voor dat concert.

Recensie: Mozarts onsterfelijke requiem ★★★★

Recensie Twilight in Concert ★★★

desc

vrijdag 16 februari 2024 Kon. Elisabethzaal AntwerpenSascha Siereveld

Er waren verbazend veel jonge ‘Fanpires’ afgezakt naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor deze editie van Cinema in Concert.  Naar aanleiding van zijn vijftiende verjaardag stond ‘Twilight’ op het programma. Het podium was voor de gelegenheid aangekleed met honderden kaarsen waartussen het twaalfkoppig orkest live de muziek zou brengen terwijl het publiek ondertussen kon kijken naar de prestaties van Kristen Stewart als Bella Swan en vooral ook naar de fonkelende prestatie van Robert Pattinson als de knappe vampier Eward Cullen. De ‘Twilighters’ konden hun hartje volledig ophalen terwijl de liefde tussen Bella en Edward zich nog een keertje op het grote, witte doek mocht ontluiken. En hoewel de soundtrack in 2009 hoge ogen scoorde, vonden we het achteraf gezien geen evidente keuze voor een Cinema in Concert.

Recensie: Twilight in Concert ★★★

Recensie Skyfall in concert ★★★★★

desc

zaterdag 17 februari 2024 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Bijna een jaar nadat Casino Royale in concert te zien was in Antwerpen, ruilde Cinema in Concert de Stadsschouwburg in voor de Koningin Elisabethzaal om er Skyfall in concert te brengen. Een prima keuze, want de exclusieve uitstraling van de zaal met goud, hout en marmer past een stuk beter met het Bond-universum dan het betonnen brutalisme van die andere theaterzaal aan het Theaterplein. Wat het helemaal leuk maakte, was dat er veel Bond-fans op de oproep van de organisatie waren ingegaan om in black tie te komen naar het Astridplein om daar de 23ste Bondfilm op groot scherm te zien terwijl een symfonisch orkest live de score speelde.

Recensie: Skyfall in concert ★★★★★

Recensie Kerstgala 2023 ★★★★

desc

woensdag 27 december 2023 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Het ziet er naar uit dat het kerstgala in de Koningin Elisabethzaal niet meer dan terecht overigens een blijver is, net als de zomerconcerten Klassiek in het park (Brasschaat), Klassiek aan de Schelde (Linkeroever) en Klassiek aan de mijn (Maasmechelen).

Recensie: Kerstgala 2023 ★★★★

Recensie Hauser ‘Rebel With A Cello’ ★★★★

desc

woensdag 8 november 2023 Sportpaleis MerksemSascha Siereveld

De Kroatische Stjepan Hauser is meer dan alleen maar een mooie verschijning. Hij is dynamisch, heeft gevoel voor humor en is een uiterst getalenteerd cellist. Als helft van het duo 2Cellos trekt hij nu alleen de wereld rond. In het Sportpaleis in Antwerpen bewees hij alvast dat hij ook in zijn eentje kan zorgen voor een lekker feestje. Alhoewel. Hij stond natuurlijk niet alleen op het podium. Om live voldoende variatie en power te kunnen leveren, had hij voor de gelegenheid een 8-koppig strijkensemble en zeven extra bandleden mee. In het eerste deel van de voorstelling nam hij ons met de Titanic mee langs Leonard Cohens schietgebedje tot aan de Black Pearl. Onder leiding van Jack Sparrow voeren we dan naar tropischere oorden om daar een heuse Latin-party te houden.  ‘Let’s Get Loud’ en ‘Livin’ la Vida Loca’ leidden naar het zwoele ‘La Isla Bonita’. De temperatuur in het Sportpaleis was ondertussen merkbaar gestegen en zowel op als voor het podium was het één groot feest geworden.  Via een korte omweg op de rockende ‘Highway To Hell’ kwam iedereen aan in de dansclub waar de percussionist de rol van verleider overnam van Michel Teló in ‘Ai Se Eu Te Pego’.

Recensie: Hauser ‘Rebel With A Cello’ ★★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter