Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie A Funny Thing Happened on the Way to the Forum ★★★

desc

zaterdag 2 december 2023 Lido2ParisBert Hertogs

Parijs eert de twee jaar geleden overleden Amerikaanse componist en tekstschrijver Stephen Sondheim. In het Théatre du Châtelet kan je immers nog tot het einde van het jaar naar een Engelstalige versie van West Side Story gaan waar ie de songteksten voor schreef in 1957. En in het pas gerenoveerde heropende Lido 2 Paris kan je nog tot 4 februari 2024 ook in het Engels zijn allereerste musical bekijken en beluisteren waar hij zowel de muziek als de zangteksten voor zijn rekening voor nam in 1962: de farce, deurenkomedie A Funny Thing Happened on the Way to the Forum. Vooral die laatste is voor Sondheimliefhebbers een kans die ze beter niet laten liggen.

Recensie: A Funny Thing Happened on the Way to the Forum ★★★

Recensie A Christmas Carol ★★★1/2

desc

zondag 19 november 2023 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Nu de dagen terug beginnen te korten, en het einde van het jaar met rasse schreden nadert, voelt naar A christmas carol als podiumjournalist gaan als een warm dekentje aan. In een tijd waar niks nog zeker is, zijn er links en rechts toch nog zaken waar je je blijkbaar aan kan vasthouden. Het nog steeds actuele verhaal van Charles Dickens uit 1843 is daar een van. Wij trokken naar een try-out van deze goednieuwe musical van Deep Bridge in een tot de nok gevulde Antwerpse Stadsschouwburg en stelden vast dat ie tijdloos én onverwoestbaar is.

Recensie: A Christmas Carol ★★★1/2

Recensie The time traveller’s wife ★★★★

desc

woensdag 1 november 2023 Apollo Theatre LondenBert Hertogs

Tijdreizen is duidelijk in als thema voor musicals. Want na Back to the future the musical dat aan haar derde seizoen is begonnen in Londen, ging onder grote mediabelangstelling The time traveller’s wife in première. Niemand minder dan Joss Stone en Dave Stewart, die laatste ken je van Eurythmics, schreven de liedteksten en muziek voor deze gloednieuwe musical die zowel de romantische kaart, de komische, de sci-fi als de goochelkaart trekt. Plots verdwijnen en verschijnen, is dan ook het steeds terugkomende tafereel.

Recensie: The time traveller’s wife ★★★★

Recensie Pretty Woman De Musical ★★★★★

desc

zondag 8 oktober 2023 Beatrix Theater UtrechtSascha Siereveld

In 1990 werden de harten verwarmd toen de wereld kennis maakte met de keiharde zakenman Edward Lewis die langzaamaan verliefd werd op sekswerkster Vivian Ward. Richard Gere en Julia Roberts maakten deze combinatie van het ‘Assepoester’-verhaal en ‘My Fair Lady’ tot een onvergetelijke romcom. Dankzij Stage Entertainment kan je nu in het Beatrix Theater in Utrecht opnieuw genieten van dat absolute feel-good-gevoel met ‘Pretty Woman De Musical’. Dit keer nemen Jan Kooijman en Shanna Slaap je mee naar het Hollywood van de jaren ’80 om je onder te dompelen in een bad van romantiek. In tegenstelling tot Vivian hoef je daarbij geen walkman op te zetten, maar mag je volop genieten van de muziek van Bryan Adams en Jim Vallance terwijl je meegenomen wordt op een sprookjesreis naar ware liefde.

Recensie: Pretty Woman De Musical ★★★★★

Recensie You are my sunshine ★★★

desc

donderdag 5 oktober 2023 Fakkeltheater Rode ZaalSascha Siereveld

Wat speelt er zich af in het brein van een comapatiënt? Er zijn heel wat theorieën, maar niemand weet het met zekerheid te vertellen. In de musical ‘You are my sunshine’ van Deep Bridge deelt schrijver en regisseur Stany Crets zijn idee over de wachtkamer van de comapatiënt. Het resultaat is een vermenging van het bewustzijn uit de film ‘Vanilla Sky’ met de interne logica van ‘Groundhog Day’. Combineer dit met het gegeven dat de innerlijke leefwereld van twee onbekende vrouwen met elkaar verweven is via één en dezelfde favoriete plek en je hebt een boeiende mix om een goed verhaal mee te creëren. En daar stoot Stany op de grenzen van het genre musical. Wat oorspronkelijk het idee was voor een film heeft zich niet goed genoeg weten te vertalen naar de planken. Zelfs de geweldige prestaties van actrices Ann Van den Broeck en Sophie Janssens weten dan de meubels niet te redden.

Recensie: You are my sunshine ★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter