Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Onheil in Black Creek ★★★★1/2

desc

zaterdag 25 september 2021 Schouwburg corsoBert Hertogs

Het onvermogen om zich aan te passen aan een nieuwe realiteit. Maar vooral: het onvermogen om een stap opzij te zetten voor een nieuwe generatie. Dat is waar de generatie van Lucas Van den Eynde mee kampt. Tragikomisch is dat. Goed dus dat er een heerlijke muziektheatervoorstelling over gemaakt is met Onheil in Black Creek door muziektheater de Kolonie dat in corso in première ging. Hugo Matthyssen schreef de hilarische tekst waar het publiek meermaals het om moest uitproesten. Dit is dan ook zó herkenbaar. Wie kent er bijvoorbeeld geen mensen die honkvast aan hun stoel en positie gekluisterd zijn in onze maatschappij en teren op nostalgie?

Recensie: Onheil in Black Creek ★★★★1/2

Recensie Diana en Zonen ★★★★★

desc

zaterdag 18 september 2021 DeLaMar Theater AmsterdamSascha Siereveld

Wat doe je als je tot over je oren verliefd wordt op een Amerikaanse actrice van kleur, maar je oma is de koningin van Engeland? Wat kan je doen als je opgesloten zit in een gouden kooi die gebouwd is op eeuwenoude tradities, maar je verlangt naar de vrijheid en de verlossing uit het keurslijf? Wie kan je dan om raad vragen? Het zijn de vragen die prins Harry wakker houden in ‘Diana en Zonen’, de nieuwste musical van producent MediaLane. Dick van den Heuvel schreef het scenario, Jeroen Sleyfer en Sophie Veldhuizen de muziek en de regie was in handen van Frank van Laecke. En het resultaat is ronduit geweldig. Het plaatje past. De liedjes klinken modern, het decor is strak en afgemeten, de visuals zijn verzorgd, het tempo ligt goed, de timing van de effecten is perfect afgesteld en de regie en choreografie zijn sober, maar uiterst functioneel. En als kers op deze al rijkelijke taart, krijg je ook nog eens een geweldig sterke cast. Freek Bartels zet een erg sterke Harry neer, maar het zijn de vrouwen die werkelijk de show stelen. Desi van Doeveren, Lis Walravens, Gitty Pregers, Marlijn Weerdenburg, Gerrie van der Klei en Danique Graanoogst tillen deze musical stuk voor stuk naar een hoger niveau. Deze productie moet je gewoon gezien hebben.

Recensie: Diana en Zonen ★★★★★

Recensie Smike de Musical ★★★

desc

zaterdag 11 september 2021 CC LuchtbalSascha Siereveld

In een tijd waar het Vlaamse onderwijs draait rond digitale leerplatformen en nieuwe autoriteit, neemt The Singing Factory vzw je in ‘Smike de Musical’ mee naar het Engeland van Charles Dickens waar Mrs. en Mr. Squeers met ijzeren hand, of beter gezegd: met houten liniaal, heersen over een kostschool. Wanda Joosten en Joris Branckaerts mogen het slechtste uit hun karakter naar boven halen en schitteren in hun rol. En hoewel de levensomstandigheden voor de kinderen op Dotheboys Hall op zijn zachtst gezegd vreselijk waren, zien we op het podium eigenlijk alleen maar stralende gezichtjes en klinkt het ensemble als een waar engelenkoor. Jens Goossens zet een iets te terughoudende Nicholas Nickleby neer, maar maakt dit ruimschoots goed wanneer hij vlak voor de pauze ‘Geef het leven toch een kans’ zingt.

Recensie: Smike de Musical ★★★

Recensie Het Geheim van Te Veel Torens ★★★

desc

zaterdag 28 augustus 2021 Waagnatie AntwerpenSascha Siereveld

“Sultissime sed non periculose” Het is niet alleen de wapenspreuk van de prettig gestoorde familie Trop de Tours, maar het vat ook de nieuwste productie ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ van Deep Bridge in enkele woorden samen: “Stapelgek, maar niet gevaarlijk”. Mark Tijsmans herwerkte zijn jeugdboek tot een musicalscript en oude rot in het vak Ad Van Dijk voorzag het verhaal van de twee weeskinderen die van adel blijken te zijn van muziek. Het resultaat is een spannende schattenjacht in de vorm van een familiemusical voor en door jongeren met een beetje hulp van volwassenen. Louis Maes en Rosa Kolacny mogen in de huid kruipen van de tweeling Wilhelmus en Petronella Trop de Tours en Steve de Schepper is de verteller/butler die het verhaal en de personages in de juiste richting weet te sturen op zoek naar de verborgen schat.

Recensie: Het Geheim van Te Veel Torens ★★★

Recensie Ketnet Musical Knock-Out ★★★

desc

dinsdag 24 augustus 2021 DVDBert Hertogs

Volgend jaar wordt de allerlaatste Ketnet Musical op Vlaanderen losgelaten. Ketnet Musical de finale heet de zevende editie. Knock-out, de zesde Ketnet Musical liep dit jaar in de zalen met een jaar vertraging door de coronacrisis. De dvd is nu uit en toont een registratie van de voorstellingen van 7 maart 2020 in de Panne. Dat is dus van voor de tijd dat er een stoeltje vrij moest blijven tussen bubbels en mensen in de zaal een mondmasker moesten dragen. Was Ketnet Musical oorspronkelijk een vehikel om nummers uit Junior Eurosong uit te melken, dan bleken die al gauw uitgemolken en werd dan maar gekozen om songs uit het Studio 100-repertoire uit te gaan melken. In Ketnet Musical Knock-Out zien we Studio 100 voor the next level gaan. Twee formats komen hier samen: Campus 12 dat Studio 100 liedjes in het Engels uitmelkt en waar volgens ons net als op Gert Verhulsts ‘Zijn mooiste songs’ album waarin ie zijn geschreven songs uitmelkt écht niemand zat te wachten, en Ketnet Musical waarmee Studio 100 ook de eigen nummers uitmelkt. Goed dus dat er een einde komt aan het inhoudelijk en muzikaal uitgemolken concept.

Recensie: Ketnet Musical Knock-Out ★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter