Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

De beestige 31

desc

Sascha Siereveld

Corona doet rare dingen met de mensen en dat geldt soms ook voor de redactieleden van Concertnews.be. Tijdens het brainstormen voor nieuwe ideetjes om trouwe lezers op hun wenken te bedienen, ontsproot plots uit het brein van hoofdredacteur Bert Hertogs het waanzinnige idee om een top 31 te maken van liedjes met dieren in de titel. Het idee werd oorspronkelijk nog hartelijk weggelachen, maar een week later bleef het nog altijd hangen in mijn hoofd. Eigenlijk was het, en dit doet echt pijn om het openlijk toe te moeten geven, geen slecht idee van de grote chef. En dus ben ik weer eens achter een blanco blad gekropen om 31 liedjes op te schrijven met dieren in de titel. De eerste vervelende vaststelling was dat ‘Born To Be Wild’ van Steppenwolf en ‘Hotel California’ van The Eagles niet in de lijst mochten omdat het dier daar in de naam van de uitvoerders zit en niet in de titel van de song. Gelukkig had ik nog genoeg inspiratie en ben ik toch tot De beestige 31 geraakt. Veel plezier met het lijstje van de maand.

De beestige 31

‘Geen enkele buitenlandse artiest in Sportpaleis dit jaar’

desc

Bert Hertogs

‘De programmering en de methodologie in grote arena’s. Ja, dat gaat vaak over tussen de 9 en de 12 maanden. We gaan dit jaar in 2021 volgens mij in het Sportpaleis geen enkele buitenlandse artiest zien. En denken dat per 1 juli, ik zeg maar wat men zegt: ‘ok weet je wat, go ahead, iedereen is min of meer veilig’, dan denken dat het achter de rug is, is de grootste vergissing die we zouden kunnen begaan. Het is pas dan dat de ellende gaat komen volgens mij.’ dat zei Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleisgroep, vandaag letterlijk in het panelgesprek ‘(Don‘t) Mind The Future: Muzikale terzake’ dat georganiseerd werd door VI.BE, Het Depot, OLT Rivierenhof en Trix.

‘Geen enkele buitenlandse artiest in Sportpaleis dit jaar’

Waarom straks wellicht enkel een jonge vrouw of een X kans maakt om K3’tje te worden

desc

Bert Hertogs

Met het vertrek van Klaasje bij K3, voor de derde keer is het de blonde die het afbolt bij Studio 100, moet Studio 100 naar vervanging zoeken. Het productiehuis in Schelle gaat er prat op deze keer te zoeken naar een vervanger of een vervangster. Een kwart van de kandidaten blijkt ondertussen van het mannelijke geslacht te zijn.

Waarom straks wellicht enkel een jonge vrouw of een X kans maakt om K3’tje te worden

(Te) veel onzekerheden voor Belgische muziekfestivals

desc

Bert Hertogs

In een panelgesprek ‘Don’t mind the future’ georganiseerd door vi.be, Het Depot, OLT Rivierenhof en Trix ging het vandaag over ‘De economische impact van de coronacrisis: hoe starten we de relance?’ Moderator van dienst was Mike Naert (Het Depot). Christian Pierre (oprichter Musickness), Coralie Berael (venue manager Vorst Nationaal), Toon Martens (managing director Sony Music) en Kurt Melens (algemeen directeur Handelsbeurs) namen deel aan het gesprek. Oorspronkelijk zou ook Chokri Mahassine (organisator  Pukkelpop) deelnemen, maar die werd om god weet welke reden vervangen door de ‘goeroe van de Belgische muzieksector’ aldus de moderator: Herman Schueremans (Live Nation Belgium en Live Nation Festivals).

(Te) veel onzekerheden voor Belgische muziekfestivals

Geen arenaconcerten voor herfst 2021 en geen zomerfestivals met Amerikaanse toppers dit jaar!

desc

Bert Hertogs

In september vorig jaar klonk het nog bij de Sportpaleisgroep dat het Sportpaleis niet zou heropenen voor deze lente. Uiteindelijk moet CEO Jan Van Esbroeck dat veel te optimistische scenario waar we eens hartelijk om moesten lachen nu al met twee seizoenen bijstellen. Niet in de lente, niet in de zomer, maar ten vroegste in de herfst dit jaar zullen er arenaconcerten kunnen plaatsvinden in de Lotto Arena, Vorst Nationaal of het Sportpaleis meent de man nu. Deze lente hoopt hij enkele schouwburgen nog te kunnen openen met beperkte capaciteit (lees: stoelen vrij gelaten tussen de bubbels zoals vorig jaar).

Geen arenaconcerten voor herfst 2021 en geen zomerfestivals met Amerikaanse toppers dit jaar!

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter