Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Déjà vu ★★★★

desc

maandag 12 april 2021 StreamzBert Hertogs

Een emotioneel heftige trip naar het verleden om wat gebeurd is, te veranderen. Dat is de zesdelige reeks Déjà vu van regisseur Raf Reyntjens naar het origineel scenario Plan B van Jean-François Asselin en Jacques Drolet dat ie samen met Bjorn Van den Eynde aanpaste. Net zoals het tweede seizoen van Beau Séjour gaat Déjà vu over zelfopoffering voor het gezin. Met dat verschil dat op het einde van Beau Séjour die traditie – één zond niet voor niets de finale symbolisch uit met Pasen – doorbroken wordt. In Déjà vu komt hoofdpersonage Flo (Natali Broods) tot de conclusie dat ze eigenlijk niets weet van haar vijftienjarige  dochter Lou (waanzinnig sterk neergezet door Xenia Borremans, dochter van kunstschilder Michaël Borremans die zowel een heftig rebellerende puber als een lieve meegaande en bezorgde zelfbewuste tiener mag spelen, al moet ook gezegd dat de kindversie van datzelfde personage dat Juliette Metten speelt van minstens even sterk niveau is). Flo komt ook tot de vaststelling dat ze de belangrijkste momenten van haar gezin en kinderen gemist heeft en eigenlijk zijzelf het is die de weg kwijt is.

Recensie: Déjà vu ★★★★

Recensie Sky Rojo ★★★★1/2

desc

woensdag 24 maart 2021 NetflixBert Hertogs

Een actievolle misdaaddramaserie over het prostitutiemilieu die tegelijkertijd een #Metoo-standpunt inneemt, mannen oproept om niet meer te betalen voor seks en dus niet langer naar sekswerkers te gaan zodat op die manier mensenhandel en de kooi, beter: gevangenis waarin deze meisjes terecht komen gesloten kan worden: dat is chique. De vrouwen becommentariëren hun klanten ook en zetten mannen en het gewelddadige milieu vol alfamannetjes fijntjes op hun plaats. Sterk.

Recensie: Sky Rojo ★★★★1/2

Recensie Euphoria ★★★★1/2

desc

woensdag 24 februari 2021 StreamzBert Hertogs

Hoe vergaat het Jules Vaughn en Rue Bennett? Dat is de vraag waarmee de achtdelige HBO-reeks Euphoria van Sam Levinson de kijkers op het einde van het eerste seizoen naar bed mee stuurde. Ondertussen zijn er twee specials bijgekomen die elk apart inzoomen op een van de hoofdpersonages. Wat opvalt, is dat de twee elkaar zeer goed aanvullen ook al is het contact verwaterd. Rue die al van kindsbeen een dwangstoornis (tellen) heeft en bipolair ‘the highs are high and the lows are low’ is, is hervallen en gebruikt opnieuw drugs die haar ervan weerhouden om zelfmoord te plegen. Jules is een transmeisje, ze heeft een penis, teelballen en borsten. Zij omarmt het leven, is heel positief ingesteld, maar wil geen hormonenremmers meer innemen. Ze wil haar transverhaal terugdraaien omdat ze vindt dat ze om de verkeerde reden een vrouw ging worden.

Recensie: Euphoria ★★★★1/2

Recensie De 5 beste versies uit Liefde voor Muziek 2021

desc

maandag 29 maart 2021 VTMBert Hertogs

Wie een blik werpt op de hitparade merkt dat deze editie van Liefde voor muziek, het zevende seizoen ondertussen, niet zo gek veel doet. Cleymans & Van Geel blijven hangen op 22 met hun singleversie van En Route. Hun album Cleymans & Van Geel zakt van 5 naar 6 in de albumcharts. Ongetwijfeld komt dat omdat Liefde voor muziek op 15 maart in het teken stond van het duo. Daarmee zijn ze tevens in zowel de single- als de albumcharts de hoogst genoteerde Liefde voor muziek-artiesten.

Diegene die de beste zaken tot nog toe deed en het sterkst leek te profiteren van het liedjesprogramma was Tourist LeMC himself. Maar het Liefde voor muziek-effect lijkt stilaan uitgewerkt te geraken voor hem. In zijn 287ste week verdwijnt ‘En route’ in de albumcharts uit de top 10 en moet nu tevreden zijn met een 14de stek. ‘We begrijpen mekaar’ levert zelfs 12 plaatsen in en zakt van 8 naar 20 in het overzicht. En ook ‘Antwerps testament’ blijft terrein verliezen. Dalend van 83 naar 96 haalt het album nog net de top 100.

Ook in onze lijst met de beste nummers van Liefde voor muziek beweegt er wat. Het verblijf van Cleymans & Van Geel – die in Liefde voor Muziek duidelijk nog kampen met de klassieke identiteitsvragen die beginnende artiesten en groepen meemaken: zo blijken ze te veel een amalgaam van alles en nog wat te zijn: schlager, door Keane beïnvloede Nederpop, cabaret, te theatrale pathetische over the top rockopera/musical en kleinkunst - met ‘Geen excuses’ dat te duidelijk refereerde naar Keane, bleek maar tijdelijk. Zij verdwijnen uit de lijst. Jelle Cleymans moet blijkbaar ook nog leren mooi recht te zitten aan tafel blijkt uit de laatste aflevering van dit seizoen.

Horizon door Bert Ostyn klimt terug naar de vierde stek, terwijl Tourist LeMC met ‘Kom naar het water’ nu onderaan ons lijstje staat.

Dit zijn de 5 beste versies van het zevende seizoen van Liefde voor Muziek

Recensie: De 5 beste versies uit Liefde voor Muziek 2021

Recensie Framing Britney Spears ★★1/2

desc

donderdag 18 februari 2021 VTMBert Hertogs

Veel gedoe om niks dat we nog niet wisten, dat is de reportage Framing Britney Spears van The New York Times die Telefacts NU vanavond op vtm uitzond. In de reportage wordt het 12-jaar durende wettelijke gezag waar de popartieste onder staat uit de doeken gedaan. Dat gebeurt echter tamelijk eenzijdig. Voornamelijk de fans komen aan bod die hun idool willen bevrijden met de hashtag #freebritney . Voor alle duidelijkheid: Britney Spears is een vrije vrouw, ze kan gaan en staan waar ze wil, ze wordt dus niet vastgehouden of zo. Wel wil ze niet langer werken als artieste zo lang ze onder wettelijk gezag van haar vader James staat. Er is met andere woorden een juridisch dispuut tussen vader en dochter en het gaat voornamelijk om geld en imago.

Recensie: Framing Britney Spears ★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter