>>

Recensie Ghost Rockers grote winnaar met vier Gouden Ks

desc

zaterdag 4 februari 2017 Paleis 12 Brussels ExpoWannes Hobin

Echt spannend was het Gala van de Gouden K‘s niet en grote verrassingen waren er al evenmin. De show werd aaneen geregen door BV‘s die in duo telkens een korte act opvoerden, de genomineerden aflazen en een ballon doorprikten om de winnaar bekend te maken. Het ene duo slaagde er al beter in dan het andere om het publiek bij de show te betrekken, maar soms was de poging tot humor gewoonweg schrijnend, zoals bij de vreemde combinatie Josje Huisman – Frank Deboosere. Het ging allemaal erg snel en naast haastige optredens van o.a. Ketnet Musical, Ghost Rockers, K3 en Baba Yega, viel er niet veel te beleven op het podium.  

Recensie: Ghost Rockers grote winnaar met vier Gouden Ks

Recensie Bazart niet de beste live act

desc

donderdag 2 februari 2017 Paleis 12 Brussels ExpoBert Hertogs

De grote winnaar van de MIA’s 2016 is Bazart. De band had ook het meeste aantal nominaties op zak:7. Maar die van Live Act en beste album (twee sectorprijzen) zagen ze – terecht – aan hun neus voorbijgaan. Die gingen respectievelijk naar Goose en Het Zesde Metaal (Calais). Concertnews.be schreef over het optreden van Bazart in de AB: ‘Bazart zal ooit de annalen van de Belgische muziekgeschiedenis ingaan als een grote vergissing zoals ‘Rendez-vous’ van Pas de deux dat ooit was als Belgische Eurovisiesongfestivalinzending.’  De 5 MIA’s die Bazart wél in de wacht sleepte, waren: Hit van het Jaar (‘Goud’ dat goed voor platina was qua verkoop), Doorbraak, Groep, Nederlandstalig (uit de handen van prins Laurent die zich versprak door ‘Bozar’ te zeggen in plaats van ‘Bazart’, toch nog een beetje plaats voor échte cultuur op de VRT in prime time buiten die mooie hommage aan Toots Thielemans) en Beste Pop.

Recensie: Bazart niet de beste live act

Recensie Balthazar grote winnaar Mias met drie beeldjes

desc

donderdag 21 januari 2016 AED Studio s LintNiels Bruwier

De Music Industry Awards zijn de jaarlijkse hoogmis voor de Vlaamse muziekindustrie. De artiest die de meeste Mia’s 2015 in ontvangst mocht nemen was Balthazar.  Ze kregen de Mia voor Best Alternative, Beste Album en Beste Groep. Daarnaast haalden ze nog een primeur binnen. Met drie verschillende albums won de band een Mia voor beste album. Een hattrick die geen enkel andere artiest of band hen voordeed. Tourist LeMC, Oscar And The Wolf & Stuff wonnen elk twee Mia’s. De hit van het jaar is voor Stan Van Samang met “Een Ster”.

Recensie: Balthazar grote winnaar Mias met drie beeldjes

Recensie Bart Steenhaut en Alex Vanhee | Backstage/Frontstage

desc

vrijdag 10 januari 2014 CC LuchtbalBert Hertogs

Het komt zelden voor dat Bart Steenhaut en Alex Vanhee, respectievelijk muziekchef en fotograaf, al meer dan twintig jaar partners on the road voor de Morgen, in de eigen keuken van de muziekjournalistiek laten kijken. Steenhaut had ook nieuws bij. Zo werkt ie aan een boek met en rond Arno. Het moet zijn dat ie concertnews.be ook wel eens een nieuwtje gunt. Naar eigen zeggen, hebben beide heren nauwelijks een sociaal leven en het is niet eens zo gek dat ze een lezing gaven begin januari. De concertmachine komt namelijk pas halfweg januari stilaan terug op gang omdat de meeste bands na hun eindejaarsstop – ze zijn graag tijdens de feestdagen thuis – de draad opnieuw moeten oppikken. Omdat studenten (journalistiek) wegens blokperiode ondervertegenwoordigd waren in het CC Luchtbal, accrediteerde concertnews.be zich en stelt het zijn notities en samenvatting (met kanttekeningen in cursief) gratis ter beschikking aan het grote publiek. Alle commerciële initiatieven ten spijt waar studenten samenvattingen en zo kunnen kopen: in onze studententijd gaven wij notities en samenvattingen met plezier door aan collega studenten in ruil voor die van hen. Noem ons gerust old fashioned.

Recensie: Bart Steenhaut en Alex Vanhee | Backstage/Frontstage

Recensie Top Gear Live

desc

zondag 28 april 2013 Sportpaleis MerksemDanny Héroufosse

Zoals de lokale burgervader zou zeggen: ‘panem et circenses’. ‘Brood en spelen’ dus. De Romeinen konden hier wat van maar ook de BBC-parade ‘Top Gear’ trok alle registers open om het publiek te plezieren. Alle ingrediënten van het populaire BBC-programma kwamen aan bod: 3 presentatoren die op elkaars kap zitten, snelle en dure auto’s die kilo’s rubber verbranden, zelf ineen geknutselde machines die toch blijken te rijden en The Stig, de mysterieuze stuntrijder die ondertussen een cultfiguur is geworden.

Recensie: Top Gear Live

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter