Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie 30 jaar Samson en Gert ★★★★

desc

zaterdag 2 januari 2021 éénBert Hertogs

Nee, het was geen 1 aprilgrap. Het oorspronkelijke plan was dat 30 jaar Samson en Gert (toen nog met de ondertitel ‘Er zit meer in een liedje dan je denkt’) ingeblikt zou worden in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs met publiek en het was de bedoeling dat die show uitgezonden zou worden op 23 april. Werden aangekondigd: Regi, Bart Peeters, Niels Destadsbader, Danira Boukhriss, sopraan Astrid Stockman, Cleymans & Van Geel en uiteraard de hoofdpersonages de Burgemeester en Meneer Spaghetti. De coronapandemie gooide de plannen helemaal overhoop. Eén liet het decor van weleer van Samson en Gert waarheidsgetrouw nabouwen voor 30 jaar Samson en Gert en nam de zaak op voorhand in een studio op. Een prima programma leverde dat op dat infotainment (zoals enkele interviews in docustijl met de hoofdcast, een blind date/blinde auditie tussen Rik Verheye,  Soe Nsuki en Jacques Vermeire die streden voor de rol van Samson en we Gert zagen kiezen voor Jacques Vermeire waarop die laatste heerlijk schalks antwoordde: ‘En mag ik nu ook aandeelhouder worden in deze tijden?’ na het grote Samson Kwisspel – hebt u ‘m: die taalhumor naar ‘kwispel’? - tussen Gert en zijn zoon, eervol verliezer Viktor waarin Gert een slagroomtaart en een envelop met pikante foto’s van Marlèneke won) koppelde aan een stevige dosis showgehalte, in de living van Samson en Gert met Siska Schoeters als host van dienst die na wat research de enige echte bel teruggevonden had die Joop Mengelmoes/Meneer Chocomousse (Stef Bos) destijds stuk had gemaakt.

Recensie: 30 jaar Samson en Gert ★★★★

Recensie Sandra Kim wint finale The Masked Singer

desc

vrijdag 6 november 2020 VTMBert Hertogs

De revelatie van het eerste seizoen van The Masked Singer heeft op vtm de finale gewonnen: Koningin. Sandra Kim, die in 1986 – en dus niet in 1985 wat Karen Damen dacht - met ‘J’aime la vie’ voor het eerst voor ons land het Eurovisiesongfestival won wat tot op heden nog steeds een uniek gegeven is, klopte Kevin Janssens en Gio Kemper die respectievelijk onder de maskers van de Wolf en Duiker zaten. Wolf ging er als eerste uit zodat de ultieme face-off finale op het einde van het programma beslecht moest worden tussen Koningin en Duiker waarin ze samen het duet ‘This is me‘ uit The Greatest Showman zongen. Daarin bleek Koningin vocaal een stuk straffer te zijn dan Duiker waardoor haar overwinning oververdiend is.

Recensie: Sandra Kim wint finale The Masked Singer

Recensie De kleine zeemeermin live! ★★★1/2

desc

zondag 1 november 2020 Disney+Bert Hertogs

Met een dubbel zo lange herfstvakantie dan normaal die voor de deur staat en een beperkt aantal mogelijke vrijetijdsbestedingen die vanaf 2 november zullen gelden door de lockdown omwille van het coronavirus, komt fietsen, wandelen, knutselen, puzzelen, karweitjes in het huis opknappen, koken en naar tv en streamingdiensten kijken weer helemaal bovenaan op de agenda bij heel wat gezinnen staan. Sinds september is Disney + beschikbaar in ons land. Geen moment te vroeg kwam het streamingkanaal van het Huis van de Muis. Zo brengt de studio kleur in de Vlaamse woonkamers. Wij kozen uit hun rijke aanbod om te beginnen al meteen voor een feest van jewelste, met vuurwerk, confetti, acrobatie, en aanstekelijke liedjes: De kleine zeemeermin Live!

Recensie: De kleine zeemeermin live! ★★★1/2

Recensie Wolf, Koningin en Duiker naar finale The Masked Singer

desc

vrijdag 30 oktober 2020 VTMBert Hertogs

De finale van The Masked Singer op VTM zal gezongen worden door Wolf, Koningin en Duiker. In de halve finale vanavond werd Nora Gharib ontmaskerd als de Suikerspin. Zij komt dus niet aan bod in de finale volgende week. De aap kwam al meteen uit de mouw aan het begin van de aflevering toen Ruth Beeckmans stelde dat The Masked Singer dan wel geen zangwedstrijd is maar dat ze blij is dat ‘de echte zangers nog wel in dit programma zitten’. Of we die zin letterlijk moeten interpreteren is maar de vraag … Lize Feryn zocht samen met de andere juryleden Jens Dendoncker, Julie Van den Steen en Karen Damen wie er onder de maskers zou kunnen zitten.

Recensie: Wolf, Koningin en Duiker naar finale The Masked Singer

Recensie Ghost Rockers grote winnaar met vier Gouden Ks

desc

zaterdag 4 februari 2017 Paleis 12 Brussels ExpoWannes Hobin

Echt spannend was het Gala van de Gouden K‘s niet en grote verrassingen waren er al evenmin. De show werd aaneen geregen door BV‘s die in duo telkens een korte act opvoerden, de genomineerden aflazen en een ballon doorprikten om de winnaar bekend te maken. Het ene duo slaagde er al beter in dan het andere om het publiek bij de show te betrekken, maar soms was de poging tot humor gewoonweg schrijnend, zoals bij de vreemde combinatie Josje Huisman – Frank Deboosere. Het ging allemaal erg snel en naast haastige optredens van o.a. Ketnet Musical, Ghost Rockers, K3 en Baba Yega, viel er niet veel te beleven op het podium.  

Recensie: Ghost Rockers grote winnaar met vier Gouden Ks

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter