Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Mama’s Jasje ★★★★

desc

vrijdag 21 januari 2022 CC KapellenBert Hertogs

‘Fantastisch’ klinkt het na het anderhalf uur durend optreden van Mama’s Jasje uit de mond van de man die voor me zit. Een man die meer levensjaren op de teller heeft dan ik. Wie zijn wij dan om hem tegen te spreken terwijl de ganse zaal een verdiende staande ovatie geeft aan Peter Vanlaet en zijn band? Zeker, bij momenten voelde je in kleine details dat dit het allereerste optreden van 2022 was voor de groep of het moet zijn dat ze zich wat inhielden omdat een half uur na het einde van het eerste concert dat om zeven uur begon er een tweede volgde om negen uur. De kans dat cultuurcentra en artiesten na 28 januari nog moeten ontdubbelen, wordt trouwens wat kleiner nu het Overlegcomité beslist heeft dat in de rode fase van de coronapandemie er tot 200 toeschouwers of tot 70% (of zelfs 100% indien de CO2-meters geen waarden boven de 900 bpm registreren) van de zaalcapaciteit gegaan mag worden. Dat is het goede nieuws van de dag . Al stond Vanlaet ook bij het nieuws stil dat Tien om te Zien, waar de band in de jaren ’90 veel aan te danken had, deze zomer terugkeert op vtm. Acht weken presenteren Anne en Willy het programma vanuit Middelkerke.

Recensie: Mama’s Jasje ★★★★

Recensie #LikeMe in concert 2 ★★★★1/2

desc

zaterdag 1 januari 2022 éénBert Hertogs

5 keer is #LikeMe in concert 2 ondertussen door de coronacrisis in de concertkalender gewijzigd. Aanvankelijk ging het concert plaatsvinden op 4 en 5 april en 1, 2 en 3 mei 2020 in de Lotto Arena. Daarna werd er uitgeweken naar het Sportpaleis zodat de cast geen 12 optredens hoefde te doen en de klus kon klaren met 4 shows. Op 5 en 6 september 2020 zouden die concerten dan plaatsvinden. Dat ging niet door. Vervolgens werd 13 en 14 maart 2021 in de agenda geprikt, daarna 28 en 29 augustus 2021, 26 en 27 december 2021 en nu zou de concertreeks als alles goed gaat eindelijk misschien kunnen plaatsvinden op 9 en 10 april 2022. Met andere woorden, er zal maar liefst twee jaar over gegaan zijn tussen de initiële datum en het uiteindelijke concert als de omnikronvariant tenminste ook dan geen roet in het eten gooit. Het goeie nieuws is dat het derde seizoen van de waanzinnig populaire Ketnetserie is ingeblikt en vanaf 12 januari 2022 te zien zal zijn op de jongerenzender. En op nieuwjaarsdag volgde er op één zelfs #LikeMe in concert 2, een special die recent opgenomen werd in de Lotto Arena en vooral de liedjes uit het tweede seizoen liet horen. Daarin kregen we ook te zien dat die break van twee jaar de cast duidelijk goed gedaan heeft. Iedereen die op het podium stond bleek duidelijk gegroeid in het performen en zingen. Vooral Francisco Schuster (Yemi) en Sali Haidara (Maria) deden ons met verstomming slaan.

Recensie: #LikeMe in concert 2 ★★★★1/2

Recensie David Byrne’s American Utopia ★★★★★

desc

zaterdag 1 januari 2022 VRT NUBert Hertogs

De allerbeste concertfilm die sinds 2020 is uitgekomen. Dat is ontegensprekelijk David Byrne’s American Utopia. Omdat hij op een zeer innovatieve manier een mengvorm van muziektheater en concert wist te creëren, een waar hij karakteristieken van een concert, theater, musical (spelen, zingen en bewegen tegelijkertijd) en dans met elkaar wist te blenden, wat bijzonder verfrissend werkt en tevens bijzonder modern oogt en klinkt hoewel de sound ook met een voet in de traditie steekt. Zo horen we meermaals de tama op de voorgrond tussen de andere percussie-instrumenten (o.a. bij ‘Blind’ en het dadaïstische ‘I Zimbra’ waarvan de tekst in 1932 geschreven werd in een tijd dat het fascisme, net als nu, opkwam. Een tekst die meegeeft dat er ook andere mensen zijn, met andere idealen).

Recensie: David Byrne’s American Utopia ★★★★★

Recensie Niels Destadsbader Sterker XL ★★★

desc

vrijdag 31 december 2021 éénBert Hertogs

Dé winnaar van 2021? Dat moet met stip Niels Destadsbader zijn geweest. Met Regi scoorde hij dé zomerhit van 2021: ‘De wereld draait voor jou.’ hoewel die qua verkoop zeker niet zo sterk scoorde als de drie keer platina van Regi’s vorige zomerhit ‘Kom wat dichterbij’. Gevolg: zowat op alle tv zenders is hij met het nummer te zien met oudjaar, op vtm in ‘De 21 van 2021’ en de heruitzending van ‘Tien om te zien’, op vtm 2 komt hij een gastoptreden geven bij ‘Regi in het Sportpaleis’ en één liet zijn jongste Sportpaleisshow door Les Flamands monteren naar een gebalde concertregistratie van een uurtje met 13 nummers, wat minder dan de helft bedraagt van het ganse concert dat in het Sportpaleis te zien was.

Recensie: Niels Destadsbader Sterker XL ★★★

Recensie De Grote Sinterklaasshow 2021 ★★

desc

maandag 6 december 2021 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

De Grote Sinterklaasshow zou het voorbije weekend samen met de Studio 100 Rewind Party zo’n 100.000 toeschouwers naar het Antwerps Sportpaleis lokken. Maar deze commerciële activiteit kwam in het oog van een storm terecht toen bleek dat enkele ziekenhuizen meer plaats in hun intensive care voor coronapatiënten moesten voorbehouden waardoor andere geplande chirurgische ingrepen uitgesteld werden tijdens de vierde golf van de coronapandemie in ons land. Het Sportpaleis en Studio 100 kregen zo – terecht – de woede van de zorgsector op zich dat zij dit weekend zo veel mensen zouden mogen ontvangen terwijl de zorgsector mensen moet weigeren of annuleren. Dat in combinatie met stijgende besmettingscijfers en een internationaal oprukkende omikron-variant, zorgde ervoor dat de politiek – weliswaar aarzelend, uit schrik voor de publieke opinie, er zijn immers ook protesten wereldwijd aan de gang tegen de vrijheidsbeperkingen die overheden hun burgers opleggen – uiteindelijk dan toch dit massa-evenementenweekend dat een potentieel superverspreider evenementenweekend had kunnen worden, verbood. In die zin dat er enkel evenementen van maximum 4.000 toeschouwers mochten plaatsvinden in het weekend. Sinds 6 december mag dat in ons land nog voor maximum 200 man en dat ten minste tot 28 januari 2022. Studio 100 zag er niet anders op dan het ganse weekend, 4 shows van de Sinterklaasshow en 4 van de Studio 100 Rewind Party (die allebei met een zittend publiek hadden moeten doorgaan) te annuleren.

Recensie: De Grote Sinterklaasshow 2021 ★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter