Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie De Lage Landenliedjes ★★★★

desc

zaterdag 3 september 2022 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Als een welgekomen golf positivisme, liefde en gelukzaligheid die over de blauwe zaal van deSingel rolde. Zo voelde het concert De Lage Landenliedjes aan door het meer dan 150-koppige koor van Zaterdag Zondag vzw, dat gekend is van de Bart Peeters deluxe-concerten in de Lotto Arena, onder leiding van Hans Primusz. Neem nu die gloed uit het voortreffelijke ‘Heist aan zee’ waarbij de toeschouwers de oho’s meezingen: dat blijft overweldigend om live mee te maken.

Recensie: De Lage Landenliedjes ★★★★

Recensie 8 lesjes voor Metejoor ★★ na Maanrock

desc

zondag 28 augustus 2022 Grote Markt MechelenBert Hertogs

Vorig jaar hing Metejoor zijn schoolmeesterboekentasje aan de haak omdat zijn zangcarrière hem riep. Hij slaagde immers daarin waar Belle Perez faalde door heerlijke zuiderse ritmes te combineren met Nederlandstalige zang. Nu zijn debuutplaat uit is, en ie voor een volle Grote Markt in Mechelen mocht optreden omdat ie verder surft op de hype die vorig jaar rond hem en zijn liedjes ontstaan is, vinden we het tijd om hem enkele lesjes mee te geven die hij kennelijk niet heeft meegekregen toen ie begon. Dat is begrijpelijk, want door ineens zo’n groot festival te doen als Maanrock, heeft ie immers een paar stapjes overgeslagen in zijn zangcarrière.

Recensie: 8 lesjes voor Metejoor ★★ na Maanrock

Recensie De Kreuners ★

desc

zondag 28 augustus 2022 Grote Markt MechelenBert Hertogs

Onder ons wonen ook kreuners, lezen we op een wit laken dat uit het raam hangt op de Ijzerenleen. Onze tip voor die arme maneblussers: slechts 1 adres. Klacht neerleggen wegens nachtlawaai en derving van uw woongenot door overlast. Of De Kreuners die ook gaan ontvangen, is echter de vraag. Axl Peleman wist immers dat de band maar tot 95 dB lawaai mag maken, anders krijgen ze een boete. Dus porde hij het publiek aan om over de 100 dB te gaan want vermits de toeschouwers met zo velen waren, zou dat het de lokale politie onmogelijk maken om iedereen op te schrijven. Als wij vooral iets noteren dan is het dat de band rond Walter Grootaers ver voorbij de houdbaarheidsdatum is. Kan iemand De Kreuners de uitgang wijzen van de Vlaamse showbizz? Het is dringend. Bedankt.

Recensie: De Kreuners ★

Recensie The Day Before Tomorrow ★★★★1/2

desc

zaterdag 27 augustus 2022 Park BrasschaatBert Hertogs

‘Ze kan geen gitaar spelen. Ze kan niet drummen. En zelfs een plaatje opzetten, lukte haar niet op Pukkelpop.’ zei Lady Dave van The Cleement Peerens Explosition op Maanrock. Ze droeg dan ook speciaal een liedje op voor Charlotte de Witte: Foorwijf! Op The Day Before Tomorrow, het fijnste dj-festival in de provincie Antwerpen, zagen we géén foorwijven. Enkel zoals het Brasschaat betaamt schoon volk. En alles verliep er vlekkeloos. The Day Before Tomorrow staat nu daar waar Tomorrowland in 2010 stond, op een kruispunt. Het festival in Boom verkocht toen voor de tweede keer na elkaar uit. De hype was helemaal compleet toen de aftermovie van Tomorrowland 12 jaar geleden viraal ging. De rest is geschiedenis. The Day Before Tomorrow kon ook dit jaar voor het tweede jaar op rij het sold out bordje bovenhalen. Er konden dus geen tickets meer verkregen worden aan de kassa wegens vol. 15.000 danslustigen, goed voor twee gevulde Lotto Arena’s, zakten af naar Brasschaat. Als het wat meezit, ziet het gemeentebestuur het potentieel in en laat het dit event groeien.

Recensie: The Day Before Tomorrow ★★★★1/2

Recensie Maanrock 2022: de schaamte voorbij

desc

vrijdag 26 augustus 2022 Grote Markt MechelenBert Hertogs

De vijfentwintigste editie van Maanrock toont aan hoe problematisch het gesteld is tussen openbaar bestuur en pers anno 2022. Al sinds 2008, onze eerste zomer trekken wij naar het gratis stadsfestival in Mechelen. Hoe het festival nu omgaat met journalisten, daar is slechts 1 woord voor: ronduit degoutant. Wij hebben klacht neergelegd bij de ombudsdienst en het Agentschap Binnenlands Bestuur wegens het niet faciliteren van de hoofdredacteur van concertnieuws.be en het gebrek aan informatie dat daaruit volgt.

Recensie: Maanrock 2022: de schaamte voorbij

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter