>>

Recensie Christoff ★★★★

desc

zondag 2 augustus 2020 Ghelamco Arena GentBert Hertogs

Wat een crème van een artiest is Christoff! Toen de Arenazomerconcerten in verkoop gingen, mochten er maximum 400 toeschouwers op de tribune plaatsnemen van de Ghelamco Arena. Nu de maatregelen verstrengd werden door de heropflakkering van het virus moest dat aantal gehalveerd tot 200 van de Nationale Veiligheidsraad. Christoff, zijn technici en zijn nagelnieuwe band onder leiding van Sven Van den Wyngaert op toetsen – de schlagerzanger klonk jonger dan ooit tevoren wat al doet uitkijken naar zijn nieuwe album – stemden toe om dan maar liefst twee optredens op dezelfde avond te spelen zodat ze geen enkele fan moesten teleurstellen. Daarnaast kozen ze resoluut om veel meezingers in Gent te brengen en zo de toeschouwers uit de negatieve sfeer rond het coronavirus te halen. Voor zijn allereerste optreden in een voetbalstadion in ons land ooit, en wellicht ook meteen het laatste concert dit jaar, ging Christoff voluit. Daar waar andere artiesten in beperkte of akoestische bezetting aantreden in Gent, zag Christoff het duidelijk grootser. Enkel de backings liepen mee op tape. En op het podium was er zelfs vuurwerk, letterlijk en figuurlijk!

Recensie: Christoff ★★★★

Recensie Samson en Marie ★★★

desc

zondag 2 augustus 2020 Ghelamco Arena GentBert Hertogs

Samson en Marie traden voor het eerst op in Gent. En dat al meteen twee keer in de Ghelamco Arena. Voor het voorprogramma zorgde kabouter Plop himself die de kinderen liet weten dat Samson wel eens tegen een paddenstoel plast in het kabouterbos. Doorgaans kunnen de kabouters dat niet hebben, maar van Samson wel. 5 surfplanken zagen we op het podium die het vakantiegevoel naar boven deed komen. ‘Jullie zien er allemaal een beetje vreemd uit’ wist de kabouter die verwees naar de mondmaskertjes die zijn fans en hun papa’s en mama’s op de tribune droegen. Ook in het kabouterbos moeten ze ondertussen afstand houden tussen de kabouters, gaf hij mee, iets waar Plop toch ook een beetje blij mee is omdat ie sommige kabouters zoals Klus, met zijn flauwe moppen niet graag in de buurt heeft.

Recensie: Samson en Marie ★★★

Recensie Martin Garrix | Tomorrowland 2020 ★★★★1/2

desc

zondag 26 juli 2020 PapilionemBert Hertogs

Hoe bevlogen kwam Martin Garrix voor de dag op Tomorrowland 2020! De Nederlandse dj bulkte van de goesting en dat straalde ook in de wereldwijde huiskamers af. Toegegeven,  Martijn Gerard Garritsen, is ook nog eens behoorlijk fotogeniek wat uiteraard een pluspunt is wanneer je dj set wereldwijd uitgezonden wordt. Zijn enthousiasme werkte dermate aanstekelijk dat je zijn performance niet anders kon lezen dan een zeer geslaagde poging om die eerste stek in de lijst DJ Mag Top 100 Dj’s opnieuw te bemachtigen.

Recensie: Martin Garrix | Tomorrowland 2020 ★★★★1/2

Recensie Dimitri Vegas and Like Mike | Tomorrowland 2020 ★★

desc

zaterdag 25 juli 2020 PapilionemBert Hertogs

Wat zijn ze lui geworden Dimitri Vegas and Like Mike. Zowat hun ganse set op Tomorrowland 2020 brachten ze covers. Zo kregen we bijvoorbeeld Livin’ on a prayer van Bon Jovi, So What van P!nk, Say my name van Destiny’s Child, Because the night van Patti Smith Group, The Final Countdown van Europe in de mix met I love it van Icona Pop feat. Charli XCX, Kim Wildes Cambodia (te horen in Beast (All as one)), Queens Bohemian Rhapsody in de mix met We will rock you en daarna met We are the champions, Infinity van Guru Josh en Happy together van The Turtles tijdens dat halfuurtje te horen.

Recensie: Dimitri Vegas and Like Mike | Tomorrowland 2020 ★★

Recensie Tiësto & David Guetta | Tomorrowland 2020 ★★★★

desc

zondag 26 juli 2020 PapilionemBert Hertogs

De lijst DJ Mag Top 100 dj’s plaatst Tiësto op de achtste plaats. Dat is minstens 10 plaatsen te laag naar onze mening. Maar bon, die lijst is vooral een populariteitspoll waar je als artiest in eerste instantie je marketingleger op moet afsturen om je fans te laten stemmen. Het heeft dus weinig om niet te zeggen niets te maken met de dj kwaliteiten van de artiest in kwestie, laat staan met de appreciatie ervan door het brede publiek. Zeker, vorig jaar deliverde Tiësto niet op Balaton Sound Festival. Maar dit jaar stond de Nederlander er wel op de eerste editie van het digitale festival Tomorrowland. En hoe!

Recensie: Tiësto & David Guetta | Tomorrowland 2020 ★★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter