Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Wednesday Night Jam Goes Whitney Houston ★★★1/2

desc

woensdag 18 mei 2022 Zaal Horta AntwerpenSascha Siereveld

Na een onderbreking van twee jaar mocht Erik Goossens en zijn Wednesday Night Jam Band de muzikale draad weer opnemen in het mooie decor van de Art Nouveau Zaal van Horta in Antwerpen. En niemand minder dan April Darby mocht hem bij dit optreden vergezellen. Toen we haar als Whitney Houston zagen in de Vlaamse versie van de musical ‘The Bodyguard’ waren we al weg van haar geweldige stemgeluid, maar nu ontpopte ze zich ook nog eens als een hele warme persoonlijkheid die als een volleerd entertainer haar publiek weet op te zwepen en mee te nemen in de performance. En hoe kon het ook anders dan dat April na een geweldig sterke vocale binnenkomer als ‘Run to you’, een heerlijk soulvolle vertolking van ‘Natural Woman’, de set afsloot met het legendarische ‘I Will Always Love You’. En zoals het er nu naar uit ziet, is dat ook exact wat we gaan doen met het stemgeluid van April Darby.

Recensie: Wednesday Night Jam Goes Whitney Houston ★★★1/2

Recensie Jukebox 2020 ★★★★

desc

vrijdag 13 mei 2022 Schouwburg NoordSascha Siereveld

Hoe leuk is het dat je als publiek zelf mag kiezen wat je tijdens een concert te horen krijgt? Bij ‘Jukebox 2020’ is er net als bij de ouderwetse jukebox een lijst van 100 bekende en iets minder bekende Nederlandstalige liedjes uit de afgelopen 100 jaar waaruit het publiek voor een groot deel zelf een selectie mag maken. Je moet niet op knopjes drukken zoals bij een klassieke Wurlitzer, maar je mag je keuze gewoon via gele briefkaart, de microfoon in de zaal of de smartphone meedelen. Vervolgens zet een tienkoppig live-orkest het gekozen lied in en zorgen Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde voor de zang. ‘Jukebox 2020’ is het ideale excuus om je volledig te laten onderdompelen in een bui van nostalgie en luidkeels mee te zingen met de liedjes uit de tijd van toen. Het feit dat het zowel op het podium van Schouwburg Noord als in de zaal een heus feestje was, bewijst dat deze formule werkt.

Recensie: Jukebox 2020 ★★★★

Recensie 25 jaar Scala ★★★1/2

desc

zaterdag 23 april 2022 Schouwburg LuchtbalSascha Siereveld

De tijd dat we bij een meisjeskoor spontaan dachten aan saaie, oubollige muziek in een donker parochiezaaltje is sinds de bekendheid van Scala gelukkig voltooid verleden tijd. Al 25 jaar zetten de gebroeders Kolacny zich in om eigentijdse muziek om te vormen tot koorzang … en met succes. In een afgeladen volle Schouwburg Noord gaven Stijn, Steven en een koor van zestien meisjes een concert ter gelegenheid van dit jubileum. Ze grasduinden in hun rijke catalogus en vergastten hun publiek op een selectie mooie covers waaronder:  ‘A Groovy Kind Of Love’, ‘Here Comes The Sun’ en ‘Solsbury Hill’, maar ook met eigen werk zoals: ‘Seashell’, ‘Kleine Man’ en de topper ‘I Fail’. En hoewel het algemeen genomen een rustig en gezapig optreden was, ging bij dat laatste nummer het dak er toch even af.

Recensie: 25 jaar Scala ★★★1/2

Recensie #LikeMe in Concert 2022 ★★

desc

zaterdag 9 april 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Met maar liefst 62.000 bezoekers verspreid over vier shows op twee dagen, is #LikeMe in Concert 2022 nu al een van de populairste shows van het jaar. Een concertreeks die meteen ook kandidaat is om het meest aantal bezoekers dit jaar naar de kuip met het blauwe dak in Merksem te laten trekken. De ticketprijzen waren dan ook redelijk democratisch, al tikt meer dan 150 euro vragen voor tickets in de duurste prijscategorie voor een gezin met vier ook wellicht stevig aan, en daar zit nog geen drankje of parking in terwijl de inflatie (energieprijzen, gestegen prijzen in de supermarkten enz.) ervoor zorgt dat heel wat gezinnen ondertussen aan hun spaargeld moeten zitten. Sneu voor de fans van Camille Van Beem is dat haar deel in de show gereduceerd is tot een bijrol in enkele medleys. Logisch is dat weliswaar omdat Camille in het begin van het derde seizoen uit de reeks werd geschreven om er dan op het einde terug even in te komen.  Gevolg is dat ze daardoor niet op het recentste dubbelalbum te horen is én – nog belangrijker misschien – ze staat zelfs niet op de affiches van #LikeMe on tour deze zomer die wij zagen hangen in de buurt van het Sportpaleis. Het is de meest bizarre en schizofrene situatie ooit in de Vlaamse showbizz als u het ons vraagt, en we gaan al even mee, dat een personage halfslachtig in een format zit.

Recensie: #LikeMe in Concert 2022 ★★

Recensie Het Gala van de Gouden K’s 2021 ★

desc

zondag 3 april 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Wat is dat tegenwoordig met awardshows? In 2016 werd tijdens Zomerhit de verkeerde winnaar afgeroepen. Tijdens de Oscars dit jaar verkocht de beste mannelijke acteur een comedian een klap in zijn gezicht. En zelfs een awardshow voor kinderen, Het Gala van de Gouden K’s 2021 om precies te zijn, kon ook al niet zonder incidenten plaatsvinden in het Antwerps Sportpaleis. De enige oplossing is een wereldwijd verbod op dergelijke m’as-tu vu?-evenementen die alleen maar dienen om de veel te grote ego’s van wie in de entertainmentsector actief is te strelen. Afvoeren die handel en rap.

Recensie: Het Gala van de Gouden K’s 2021 ★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter