Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Stan Van Samang ★★★★★

desc

zaterdag 19 juni 2021 Handelsbeurs AntwerpenBert Hertogs

‘Stan zingt’, het concert van Stan Van Samang in de Handelsbeurs had even goed ook ‘Bert speelt’ kunnen heten, want de Leuvense zanger werd live enkel begeleid door Bert Gielen op toetsen, gaf ie aan het begin van het optreden mee. Immens groot is zijn respect voor zijn pianist die tevens ook de (backing) vocals voor zijn rekening nam. Dat zag je onder andere bevestigd toen de zanger even het podium af ging om op de grond in het midden van de zaal voor het podium plaats te nemen om zijn muzikant fantastische dingen te horen doen tijdens een instrumentaal stuk van ‘Goeiemorgend, goeiendag’. We hebben al vaker zangers hun muzikanten in de spotlights weten zetten, maar de manier waarop deze artiest dat doet, is toch next level. Het lijkt op een combinatie van een zekere bescheidenheid om zijn eigen kunnen en een grote bewondering (net als een kind dat kan hebben, dat nog erg authentiek en oprecht is) om het muzikale talent dat Gielen is.

Recensie: Stan Van Samang ★★★★★

Recensie Glastonbury Festival Live at Worthy Farm ★★★★1/2

desc

zaterdag 22 mei 2021 Glastonbury UKBert Hertogs

Voor het tweede opeenvolgende jaar kan Glastonbury Festival dat 50 jaar is niet doorgaan door de coronapandemie. Dit jaar organiseerde het festival een live stream – correctie: de zaak werd enkele dagen geleden op voorhand opgenomen - vanop Worthy Farm. Openen deed bezieler Michael Eavis, die hemel en aarde heeft moeten bewegen vooral in de beginjaren om van Glastonbury Festival uiteindelijk een van dé toonaangevende festivals wereldwijd te maken, met een korte tekst aan de legendarische Pyramid Stage. Restricties van lokale overheden, de buren die overtuigd moesten worden, de ordehandhavers die aanvankelijk moeilijk deden, niet betalende bezoekers die over de hekken klommen … Glastonbury Festival heeft al die zaken meegemaakt en overwonnen. Tijdens de live stream bevestigde het festival haar status. Het kon bijvoorbeeld enkele premières voorleggen, niet in het minst dat van The Smile met Radiohead-zanger Thom Yorke, gitarist Jonny Greenwood en jazzdrummer Tom Skinner.

Recensie: Glastonbury Festival Live at Worthy Farm ★★★★1/2

Recensie Coldplay ★★★★

desc

zaterdag 22 mei 2021 Glastonbury UKBert Hertogs

Coldplay zette op Glastonbury Festival Live at Worthy Farm een headlinerslot neer om ‘u’ tegen te zeggen. In tegenstelling tot de meeste artiesten die de band rond Chris Martin voorgingen, zat hun set wél vol hits met slechts een aantal nieuwe nummers ertussen. Coldplay stond op een rond podium voor de Pyramid stage. Rond het podium lagen in een grotere cirkel lichtjes. Met het recente ‘Higher Power’ dat naar de eighties refereert, opende de band groots, niet alleen met die sterke lichtshow die volledig dezelfde lijn trok als hun meest recente tours (lichtjes die verschillend opkleuren die een cirkel vormen net voor die piramide die ook opgelicht werd en een lijn van vuurwerk die naar de cirkel leidde). Het gaf ook een vergelijkbaar effect als wat de Sportpaleisgroep eerder deed met Lights for live.

Recensie: Coldplay ★★★★

Recensie Compact Disk Dummies ★★★★1/2

desc

zaterdag 15 mei 2021 Ghelamco Arena GentBert Hertogs

‘Ongevaccineerd maar vree gemotiveerd’ stond een uitermate energiek Compact Disk Dummies in  de Ghelamco Arena. Het allereerste live concert van 2021 mochten de broers Coorevits in Gent spelen voor 300 eerstelijnsvrijwilligers die allemaal negatief testten op het coronavirus tijdens een sneltest die het concert vooraf ging. ‘De zon is er. We hebben allemaal geen corona. Wat wilde nog meer?’  klonk het bij Lennert uitgelaten naar het einde van ‘Holy love’. Die bindtekst vatte meteen de uitgelaten sfeer samen die er heerste. Lennert merkte al snel dat ie op een klein podium stond tijdens ‘Matter of time’: ‘dat podium is hier vree klein maar dat is kein Problem’ klonk het.

Recensie: Compact Disk Dummies ★★★★1/2

Recensie 24 uur live: Arm Vlaanderen ★★1/2

desc

zaterdag 13 maart 2021 HLNBert Hertogs

Het concept van Miguel Wiels en zijn band was al even eenvoudig als geniaal: 24 uur live muziek spelen in het Sportpaleis en verschillende Vlaamse artiesten uitnodigen. Er zou niet gerepeteerd worden met geen enkele band of artiest. Pas na de eerste artiesten aan het werk gezien te hebben op vrijdagavond tussen zes en zeven begon het ons te dagen dat die zangers deze keer zich niet zouden kunnen verschuilen achter meelopende tracks, achter live on tape (hoewel Regi en Camille bv. daar wel beroep op deden wat dan nog tot een van de grootste vocale fiasco’s van de stream leidde) of full playback. Met andere woorden: iedereen stond er zo goed als naakt en door de geluidsmix zouden de backings het nooit overnemen van de heren en dames die de leadzang voor hun rekening moesten nemen. Kortom: de artiesten moesten er staan zo niet zou Vlaanderen massaal (650.000 huishoudens) ontdekken hoe zwak zij op vocaal vlak eigenlijk zijn en dus een fikse imagoschade lijden. Tijdens dat etmaal zagen wij bevestigd wat we al 13 jaar weten: dat er behoorlijk wat Vlaamse artiesten boven hun gewicht boksen terwijl ze vocaal niet zo gek veel waard zijn. Hun gages mogen dan ook wat ons betreft behoorlijk zakken de volgende maanden. Kortom: er is ontzettend veel kaf tussen het koren, en het zijn lang niet zij die het meeste media exposure genieten in Vlaanderen, die ook het best zijn. Uiteindelijk hebben we zo’n 10 uur van de 24 uitgekeken terwijl we aanvankelijk van plan waren om maar een paar minuten te blijven hangen.

Recensie: 24 uur live: Arm Vlaanderen ★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter