Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Exit ★★★★

desc

zondag 17 maart 2024 HetPaleisBert Hertogs

‘Dat was zo graaf!’, ‘Amai, niet goed voor mijnen tikker.’ Het zijn maar enkele reacties die we kort na Exit van circumstances in hetpaleis optekenden. Een voorstelling die het midden houdt tussen een dans- en een circusvoorstelling. Die het publiek ook kennis liet maken met het concept van de draaiende deur (met muur), niet te verwarren met de draaideur. Wat Exit zo straf maakt is de perfecte opbouw, de knappe basic witte belichting waar Edwin van Steenbergen voor tekende en niet in het minst de mysterieuze indrukwekkende instrumentale score van Bastian Benjamin en Bastiaan van Vuuren.

Recensie: Exit ★★★★

Recensie OVO Cirque du Soleil ★★★★

desc

woensdag 13 maart 2024 Lotto Arena MerksemSascha Siereveld

Met haar spektakel ‘OVO’ weet Cirque du Soleil je via een combinatie van muziek, kostuums, dans, beweging en circusacts van wereldklasse moeiteloos mee te nemen in een wonderlijke wereld waar je je oren en ogen volop de kost mag geven: de fantastische wereld van de insecten. Dankzij de grenzeloze creativiteit van kostuumontwerpster Liz Vandal worden de artiesten getransformeerd tot kakkerlakken, sprinkhanen, vlinders en libellen en krijg je als publiek een unieke inkijk in hun biotoop. ‘OVO’ is dan ook een optreden dat live-concert, theater en circus combineert tot een familievoorstelling waar jong en oud van kunnen genieten; een voorstelling over de komst van een ei.

Recensie: OVO Cirque du Soleil ★★★★

Recensie A bois ★★★★1/2

desc

zondag 3 september 2023 Park Groot Schijn DeurneBert Hertogs

Met de allerlaatste voorstelling in een circustent zit Zomer van Antwerpen er nu helemaal op. Terwijl de zomerbar al enkele dagen geleden sloot, was het Tempo d’Eole die met A bois een prachtig orgelpunt mocht neerzetten na een meer dan geslaagde 29ste editie van Antwerpens fijnste cultuurfestival. Zeer benieuwd wat programmator Patrick De Groote volgend jaar uit zijn hoed gaat toveren.

Recensie: A bois ★★★★1/2

Recensie Décrochez-moi ça ★★★★1/2

desc

zondag 30 juli 2023 Park Groot Schijn DeurneBert Hertogs

Met Décrochez-moi ça keert Bêtes de foire terug naar Zomer van Antwerpen. 8 jaar geleden stond het Franse gezelschap al op het festival met een eerdere voorstelling waar wij laaiend enthousiast over waren. Vraag was dan ook of hun nieuwste poëtische voorstelling die theater mengt met circustechnieken, ons opnieuw in vervoering zou brengen. En of ze dat deed! De kleren maken misschien wel de man, maar op zijn minst ook een voorstelling, blijkt. En het universum dat ze ook nu weer vakkundig traag opbouwen intrigeert van begin tot einde. Chapeau.

Recensie: Décrochez-moi ça ★★★★1/2

Recensie Sabotage ★★

desc

zaterdag 29 juli 2023 Park Groot Schijn DeurneBert Hertogs

Een jonge tienerdochter horen we bij het verlaten van park Groot Schijn aan haar ouders zeggen: “Ik snap het concept niet en waarom deze circusvoorstelling Sabotage heet.” Ze slaat daarmee de nagel op de kop want dat is krak wat wij er ook van denken. Veel verder dan dat men erin de gevestigde orde wil uitdagen, komen we dan ook niet. Haar mama heeft het dan weer over dat het toch wel wat cliché is om een kleine man in de piste op te laten draven. Daarmee heeft ze zeker ergens een punt maar slaat ze de bal toch ook enigszins mis omdat Sabotage voornamelijk draait om diversiteit. Door iemand met een beperking te tonen die ondanks die fysieke beperking wel in staat is een knap staaltje hand-op-krukken acrobatie te leveren bijvoorbeeld, krukken die hij later inzet als kalasjnikovs om het thema terrorisme en migratie aan te boren. Naar het einde van de voorstelling blijkt ie evengoed ook behoorlijk behendig te zijn met een voetbal. Verder zien we in deze voorstelling NoFit State Circus pleiten voor de lgbtqia+-gemeenschap in een knap duet tussen twee mannen in zwarte jurken, en een black lives matter en anti-seksisme standpunt maken. Maar het is net als de acts (die soms even kort/lang duren als de change overs) zo fragmentarisch, nauwelijks uitgewerkt, dat het wat banaal overkomt, niet onder de huid gaat, en de antipolitieke boodschap zelfs wat populistisch aanvoelt.

Recensie: Sabotage ★★

>>
Tabs Concertnews.be