Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie De familie Claus 2 ★★★

desc

zondag 5 december 2021 NetflixBert Hertogs

Jules Claus (Mo Bakker) wordt officieel de tweede kerstman naast Noël Claus (Jan Decleir) in het Vlaams-Nederlandse De familie Claus 2 dat Ruben Vandenborre regisseerde. Een duobaan levert niet zelden uitdagingen op. In deze film is dat niet anders en er wordt dan ook al snel ingezoomd op een meningsverschil dat al snel tussen de twee ontstaat. Jules komt namelijk te weten dat Marie voor haar kerst wil dat haar ouders Steven (Everon Jackson Hooi) en Tine (Lauren Müller) die uit elkaar zijn terug bij elkaar komen. Het is zelfs zo ver gekomen dat de twee ervoor zorgen dat ze elkaar niet hoeven te zien tijdens ‘de overdracht’ wanneer het meisje van de ene ouder naar de ander gaat. Daardoor wordt ze in de kou op straat gezet en voelt ze zich als een pakje dat wordt doorgegeven.

Recensie: De familie Claus 2 ★★★

Recensie The hand of God ★

desc

vrijdag 3 december 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

‘Ik vond ‘m wel goed eigenlijk. Er zaten mooie beelden in. Maar hij was ook wel wat vreemd.’ Het gezelschap achter ons bespreekt The hand of God terwijl de aftiteling nog bezig is. Wat je vooral voelt is dat de vrouwen zich proberen aan te praten dat ze een fijne avond hebben gehad en zichzelf dus iets wijs proberen te maken. Neen, The hand of God, die verwijst naar de hands-goal van Maradona tijdens het WK in 1986 (de film speelt zich af in de tijd dat de beste voetballer ter wereld bij voetbalclub Napoli tekent n.v.d.r.) is géén goede film. De autobiografische prent van Paolo Sorrentino weet ons onvoldoende te boeien in die zin dat we ons achteraf zelfs durfden afvragen of we die überhaupt zouden hebben uitgezeten mochten we die thuis op Netflix bekeken hebben. In Venetië won de film echter de Grand Jury Prize en ook de hoofdrolspeler won een award. Het moet dus zijn dat we het weer goed mis hebben met onze analyse.

Recensie: The hand of God ★

Recensie Sing 2 ★★★1/2

desc

zaterdag 4 december 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Vanmiddag ging in Kinepolis Antwerpen de Vlaamse versie van Sing 2 in première. Niemand minder dan o.a. Daan, Billie Leyers, Rik Verheye, Walter Baele en de innemende Sien Eggers waren aanwezig in zaal 24 om het eindresultaat te zien. Wat veel mensen namelijk niet weten, en wat Sien treffend aanhaalde tijdens een interview met haar jongere naamgenote die Ketnetwrapster is, is dat stemmenwerk doen voor animatiefilms een behoorlijk eenzame bezigheid is. Toneel, tv en films zijn doorgaans teamwork, waarbij je samen met je collega’s op de set of op het podium staat. Maar bij animatiefilms ben jij het en de stemmenregie in een studio. Gescheiden met glas ertussen.

Recensie: Sing 2 ★★★1/2

Recensie Madres paralelas ★★★★1/2

desc

donderdag 2 december 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Feministisch (Penelope Cruz zien we er o.a. een ‘We should all be feminists’ t shirt in dragen), ontzettend emotioneel, bloedmooi, maar ook zeer aangrijpend wanneer het thema rond de Spaanse burgeroorlog onder dictator Franco naar boven komt. Dat is Madres paralelas, de jongste prent van de Spaanse cineast Pedro Almodóvar die ook hierin zijn liefde voor het theater toont. In Venetië won Cruz een award voor beste actrice. Wat ons betreft zit er nog meer in. Zowel voor de film, voor haar en haar tegenspeelster Milena Smit.

Recensie: Madres paralelas ★★★★1/2

Recensie Encanto ★★★1/2

desc

maandag 29 november 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De zestigste animatiefilm – de allereerste was Sneeuwwitje en de zeven dwergen in 1937 waar wokers anno 2021 van gruwelen omdat een vrouw erin zonder haar toestemming te geven gekust wordt – van Walt Disney Animation Studios is een degelijke prent geworden die weliswaar niet onder de huid kruipt. Toch houden we er meer van dan van pakweg Coco. Hoewel die laatste wellicht stilistisch veel mooier was, vinden wij vooral het verhaal van Encanto universeler en het vertelritme net als de opzwepende eclectische Colombiaanse muziek van Germaine Franco en Lin-Manuel Miranda (hoewel Dos Oruguitos verdacht veel doet denken aan Under the sea) heel wat meer dynamiek aan het geheel geven. Wat beide films wel gemeenschappelijk hebben, is het warme dekentje dat over de kijker getrokken wordt. Encanto is dan ook bovenal een prima eindejaarsfilm.

Recensie: Encanto ★★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter