Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Rondom Mondriaan ★★★★1/2

desc

zaterdag 2 april 2022 Kunstmuseum Den HaagBert Hertogs

Nog tot en met 25 september 2022 kan je naar het Kunstmuseum in Den Haag naar Rondom Mondriaan, een overzichtstentoonstelling met werk van een van de grootste kunstenaars die Nederland kende. Het is precies 150 jaar geleden dat ie namelijk geboren werd dit jaar. Dé perfecte gelegenheid vormt dat om te tonen hoe Piet Mondriaans artistieke visie zich ontwikkelde, hoe hij beïnvloed werd door verschillende kunststromingen en kunstenaars en op zijn beurt zowel vroeger als nu nog generaties weet te inspireren.

Recensie: Rondom Mondriaan ★★★★1/2

Recensie De Kleine Prins tussen de mensen ★★1/2

desc

zaterdag 5 maart 2022 Brussels ExpoBert Hertogs

Nog tot 30 juni kan je naar Brussels Expo naar de tentoonstelling De Kleine Prins tussen de mensen. De expo wil twee zaken tegelijkertijd doen, de dromerige, spirituele sfeer oproepen van Antoine de Saint Exupéry’s bekendste boek, het vaakst vertaalde (in 457 talen en dialecten) en gepubliceerde werk uit de Franse literatuur (in het Frans alleen al werden er meer dan 11 miljoen exemplaren van verkocht) met het levensverhaal van de auteur. Helaas zorgt dat voor een wat gespleten beleving, tussen het spirituele van het boek in de eerste en laatste ruimte van de tentoonstelling en de zakelijk, droge klassieke museumbeleving in de rest ervan. Hoewel kinderen onder de zes gratis binnen kunnen, stellen we ons de vraag of de ervaring voor zes-plussers niet te hoog gegrepen is. Wij zouden eerder mikken vanaf elf jaar.

Recensie: De Kleine Prins tussen de mensen ★★1/2

Recensie Pop masters ★★

desc

zaterdag 5 maart 2022 Grote Markt 5, BrusselBert Hertogs

Met meer dan 150 zijn ze. De affiches die nog tot 29 mei 2022 in de expo Pop masters te zien zijn aan de Grote Markt 5 in Brussel. Van Andy Warhol zijn er 54, van Keith Haring 51 en van Roy Lichtenstein: originele posters waarin vooral hun verschillende stijlen ontdekt kunnen worden. Bij Lichtenstein zijn dat zijn Ben-Day-stippen die geïnspireerd waren op de halftoonpunten die gebruikt worden bij offsetdruk. Daardoor voelen zijn werken machinaal aan hoewel ze dat niet zijn. Lichtenstein zien we ook aan de slag gaan met de art-decostijl (zoals in Joanna uit 1968, een ontwerp dat bedoeld was als affiche voor de film Joanna van Michael Sarne. Het werd gedrukt als grafisch werk zonder tekst en ook gebruikt in reclames), of via zijn Brush Strokes, waarmee hij op ironische wijze commentaar gaf op de succesvolle abstracte expressionisten. In ‘Cow Going Abstract’, dat ie in 1982 op 450 exemplaren liet drukken ter gelegenheid van zijn tentoonstelling in Firenze,  verwees ie naar ‘Le Taureau’, een reeks kubistische lithografieën van Pablo Picasso. In die tijd werd Lichtenstein ook beïnvloed door andere kunststromingen, zoals het neogeometrisch conceptualisme.

Recensie: Pop masters ★★

Recensie Francis Bacon Man and Beast ★★★★★

desc

vrijdag 25 februari 2022 Royal Academy of Arts LondenBert Hertogs

De meest intrigerende tentoonstelling van het moment in Londen. Dat is Francis Bacon Man and Beast die nog tot 17 april 2022 loopt in de Royal Academy of Arts in Londen.  Een van de hoogtepunten, naast de drieluiken (zoals Three Figures in a Room uit 1964, Triptych August 1972 uit 1972, Second Version of Triptych 1944 uit 1988 en Triptych Inspired by the Oresteia of Aeschylus uit 1981) die er te zien zijn, vormen de drie versies van schilderijen die hij maakte rond stierenvechten. Werken die tijdens Bacons leven verspreid geraakten en nu voor het eerst terug samen getoond worden.

Recensie: Francis Bacon Man and Beast ★★★★★

Recensie Beatrix Potter Drawn to nature ★★★

desc

vrijdag 25 februari 2022 Victoria and Albert Museum LondonBert Hertogs

Sinds Pieter Konijn in 1901 voor het eerst door de tuin van Mr. McGregor huppelde en op papier belandde, hebben de verhalen van Beatrix Potter (1866-1943) miljoenen kinderen over de hele wereld geboeid. Maar de avonturen van Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck en mevrouw Tiggy-Winkle (om er maar een paar te noemen) zijn slechts een deel van Beatrix‘ blijvende nalatenschap. In Beatrix Potter Drawn to nature, een expo die nog tot 8 januari 2023 in het V&A in Londen loopt, kan je dat ontdekken. Helaas vervalt de tentoonstelling bij momenten in overbodige details (iemand geïnteresseerd hoe het meubilair van haar er uit zag destijds of haar klompen wil zien?) en is diens narratief te beperkt om inhoudelijk voldoende sterk uit de hoek te kunnen komen.

Recensie: Beatrix Potter Drawn to nature ★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter