Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Bill Viola ★★★★★

desc

zondag 5 november 2023 La Boverie LuikBert Hertogs

Een overweldigende diepmenselijke ervaring. Dat bezorgt de grootste monografische tentoonstelling die ooit in België aan Bill Viola gewijd werd in Musée La Boverie in Luik. De Amerikaan die in 1951 het levenslicht zag in NY is de onbetwiste pionier van de videokunst. Achttien van zijn werken die uit verschillende perioden dateren, kan je nu zien in Luik. Sommige daarvan zijn zelfs voor het eerst in ons land te zien. Geen enkele krijgt een woordje toelichting. De bezoekers worden zo uitgenodigd om vrij hun eigen standpunt te bepalen tegenover wat ze zien en ervaren. Het resultaat heeft iets weg van een kerkbezoek. De contemplatie, de meditatieve ervaring, spirituele en introspectieve reis die je meemaakt, raakt je in de kleinste vezel. We hebben al veel indrukwekkende expo’s gezien. Maar deze zindert nog lang na omdat de werken recht in je hart, in je ziel kruipen.

Recensie: Bill Viola ★★★★★

Recensie DIVA ★★★★

desc

donderdag 2 november 2023 Victoria and Albert Museum LondonBert Hertogs

Nog tot zondag 7 april 2024 kan je in het V&A museum in Londen naar de tentoonstelling DIVA. Die zoomt in op diva’s uit de negentiende eeuw tot nu. Het fenomeen, de negatieve connotatie die het woord ook heeft meegekregen. Maar vooral ook hoe de term volledig samenvalt met feminisme, komt er onder andere aan bod. Het waren en zijn namelijk steeds vrouwen die vrijheid nastreven, financiële onafhankelijkheid en komaf willen maken van het patriarchaat waar zeker in de negentiende eeuw en nog een stuk tot het einde van de twintigste eeuw vrouwen mee te kampen hadden.

Recensie: DIVA ★★★★

Recensie Van Gogh aan de Seine ★★★★

desc

zondag 29 oktober 2023 Van Gogh Museum AmsterdamBert Hertogs

Met Van Gogh aan de Seine presenteert het Van Gogh museum in Amsterdam haar laatste expo die kadert in haar 50-jarige jubileum. Nog tot en met 14 januari 2024 kan je er zo’n 75 werken (60 schilderijen en 15 tekeningen) zien. En vooral dan het verschil merken tussen het vrolijke Asnières waar Parijzenaars op zondag verpoosden en het zwaar geïndustrialiseerde Clichy waar het landschap gedomineerd werd door de 7 gigantische gashouders, stalen constructies die halfweg 1870 ontworpen werden door Gustave Eiffel.

Recensie: Van Gogh aan de Seine ★★★★

Recensie Van Gogh in Auvers ★★★★

desc

zondag 11 juni 2023 Van Gogh Museum AmsterdamBert Hertogs

Nog tot en met 3 september 2023 kan je in het van Gogh Museum dat zijn vijftigjarig jubileum viert naar de tijdelijke tentoonstelling van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden. Het is de allereerste keer dat een expo inzoomt op de laatste fase van van Goghs leven en werk. Een korte maar zeer productieve periode was het. Toen hij op 29 juli 1890 op 37-jarige leeftijd overleed, had hij in Auvers waar ie aankwam op 20 mei van hetzelfde jaar, in totaal zo‘n 74 schilderijen gemaakt; gemiddeld meer dan één per dag dus. In Auvers verbleef ie op een kleine zolderkamer boven het Café de la Mairie. Verder dan een halve kilometer van zijn verblijfplaats of het huis van dokter Gachet ging ie niet om zijn werken te maken waarvan er nu een groot aantal voor het eerst terug samengebracht zijn uit musea én privécollecties van over de hele wereld. Maar het is toch vooral dankzij de topstukken uit Musée d’Orsay, maar liefst 8 werken werden er eenmalig uitgeleend zoals o.a. zijn indringende ‘zelfportret’ uit Saint-Rémy en ‘De kerk van Auvers-sur-Oise’ - de expo is dan ook het resultaat van een unieke samenwerking met het Parijse museum - die Van Gogh in Auvers een bezoek beslist de moeite waard maakt.

Recensie: Van Gogh in Auvers ★★★★

Recensie Vermeer ★★★★★

desc

zondag 12 februari 2023 Rijksmuseum AmsterdamBert Hertogs

Ruim drie kwart van de schilderijen die gekend zijn van Johannes Vermeer (1632-1675) zijn nog tot 4 juni 2023 te zien in de tijdelijke tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum te Amsterdam. Het is de grootste overzichtsexpo ooit rond het werk van deze Delftse kunstenaar en de allereerste die het Rijksmuseum rond zijn werk heeft samengesteld. Al moet daarbij de kanttekening gemaakt worden dat het topstuk ‘Het meisje met de parel’ al op 1 april terugkeert naar het Mauritshuis in Den Haag.

Recensie: Vermeer ★★★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter