>>

Recensie Technopolis waar verbeelding ook werkt

desc

zondag 18 oktober 2020 Technopolis MechelenBert Hertogs

Wat heeft een cultuursite te zoeken in Technopolis? We vroegen het ons ook af. Toegegeven, heel wat erg technische zaken, liggen niet meteen in ons interessegebied. Toch biedt het doe-centrum een aantal zeer interessante zaken. Nog maar net voorbij de ingang kan je dankzij de zoötroop het basisprincipe van de (animatie)film ontdekken. Als je door een spleetje kijkt en de trommel laat draaien lijkt het alsof je bewegende beelden ziet. In realiteit zijn het los van elkaar staande foto’s die te zien zijn. Maar ons brein zorgt ervoor dat we die beelden als een vloeiend geheel zien.

Recensie: Technopolis waar verbeelding ook werkt

Recensie Dinopolis factcheckt Jurassic Park

desc

zondag 18 oktober 2020 Technopolis MechelenBert Hertogs

Als een welgekomen factcheck zo leest Dinopolis, de openluchtexpo met reuzensculpturen die echt bewegen dankzij robottechnieken in Mechelen. Naast deze robots die kinderen een beeld geven hoe groot of klein sommige dino's waren, toont de expo ook skeletten zoals die van de Mamenchisaurus en zijn voorloper de Lufengosaurus, eieren, en echte fossielen die miljoenen jaren oud zijn. Sommige beelden waren te zien in Jurassic Park, klinkt het bij de organisatie.

Recensie: Dinopolis factcheckt Jurassic Park

Recensie EXPOTIP Toetanchamon en Andy Warhol in Luik

desc

maandag 12 oktober 2020 LuikBert Hertogs

De expo Toetanchamon is voor de tweede keer verlengd. Nu tot 3 januari 2021. De tentoonstelling toont voornamelijk replica's die onder andere het verhaal vertellen hoe archeoloog Howard Carter bijna 100 jaar geleden het graf van de jonge farao vond dat nog steeds tot de verbeelding spreekt. De expo vindt plaats bij Europa Expo in het station Luik-Guillemins.

Recensie: EXPOTIP Toetanchamon en Andy Warhol in Luik

Recensie 100 x Congo: dé topexpo van het MAS dit seizoen

desc

zondag 11 oktober 2020 MAS AntwerpenBert Hertogs


Foto: Bert Hertogs

Een expo die zo boeiend is dat de veiligheidsagenten je moeten buitenkeren wanneer het sluitingsuur nadert. Dat is de expo 100 x Congo in het MAS. Twee expo's voor de prijs van één krijg je overigens. Aan de wanden ontdek je de prekoloniale geschiedenis en hoe Duitse kunstenaars zoals Albrecht Dürer Afrikanen als eersten naar levend model in beeld brachten in de zestiende eeuw.

Recensie: 100 x Congo: dé topexpo van het MAS dit seizoen

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter