New Event Sutra

Stadsschouwburg Antwerpenzaterdag 14 juni 202520:00

Na het ongelofelijke succes van NOMAD in Antwerpen en Brussel dit jaar, komt Sidi Larbi Cherkaoui in 2025 terug met het baanbrekende SUTRA. 

Voor het eerst sinds 2018 komt SUTRA, de succesvolle productie van SIDI LARBI CHERKAOUI i.s.m met de SHAOLIN monikken terug naar België. De voorstelling is geïnspireerd op de kunst, kracht en spiritualiteit  van de kung fu fisosofie zoald die beoefend wordt door de monikken in de SHAOLIN tempel.

De Belgische-Marrokaanse choreograaf doet voor deze voorstelling een beroep op de kunst van de kung fu als zelfverdegingskunst, die hem al van kindsbeen fascineert. Voor SUTRA engageerde hij Antony Gormley voor het decorontwerp en de Poolse componist Szymon Brzóska voor de live muziek. SUTRA werd een parcours van culturele en sociale uitwisseling. Via vertalingen, onderhandelingen en veel praten, slaagden ze erin om een artistiek universum te creëren dat zijn weg vond naar de harten van het publiek. 

SUTRA betekende voor SIDI LARBI CHERKAOUI een werelwijde doorbraak als inventieve en baanbrekende choreograaf en kunstenaar. De voorstelling tourde sinds 2008 in bijna 40 landen en 80 steden en bereikte hierbij meer dan 250.000 toeschouwers. 

De voorstelling was in 2009 voor het laatst te zien in Antwerpen en in Brussel in 2018. SUTRA zal te zien zijn in Antwerpen van 13 tot en met 15 juni 2025 en in Brussel van 20 tot en met 22 juni 2025. 

Sutra is een productie van Sadler’s Wells, in België gepresenteerd door MB Presents.

Tickets: www.ticketmaster.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -






Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter