>>

New Event East

Opera Antwerpenwoensdag 12 april 201720:00

Info:

De Engels-Bengaalse Akram Khan, de Israëlische Ohad Naharin en de Belgisch-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui: drie choreografen die zich op de grenslijn bevinden tussen Oost en West, maken deze constante balans tot een thema.

Kaash - Akram Khan
Khan tast met zijn unieke dansstijl, geworteld in de Indiase dansvorm kathak, de grenzen af van het westerse dansidioom. Met Kaash geeft Khan een eigen visie op Shiva. Hij benadert deze god van destructie én creatie, traditioneel vereenzelvigd met een verankerd verleden, vanuit een tegenovergesteld perspectief: wat zijn onze toekomstmogelijkheden? Kunstenaar Anish Kapoor vertaalt dit transcendente thema naar een poëtische scenografie en de Engels-Indische componist Nitin Sawhney zorgt voor muzikale parallellen met de krachtige en hoekige hardheid van Khans abstracte bewegingstaal. 

Secus - Ohad Naharin
Een abstracte choreografie over macht en extre­men in de door Naharin zelf ontwikkelde virtuoze bewegingstaal Gaga. In Secus worden de grenzen afgetast tussen het explosieve en het delicate door de idee van overdrijving en understatement. Secus neemt een centrale plek in binnen het oeuvre van Ohad Naharin en verheft de grensoverschrijding van de danser zelf tot thema.

Requiem - Sidi Larbi Cherkaoui 
Een nieuwe creatie op het Requiem van Gabriel Fauré, aangevuld met oriëntaals geïnspireerde composities van Wim Henderickx. Cherkaoui brengt naast de dansers van Ballet Vlaanderen eveneens het koor van Opera Vlaanderen op de scène. Dit Requiemstaat in het teken van versmelting, met groot respect voor de respectievelijke tradities. Het Requiem als een serene en contemplatieve smeek­bede voor de bevrijding van de mens.


Tickets: www.operaballet.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news