>>

New Event Das Wunder der Heliane

Opera Antwerpenzondag 1 oktober 201719:30

Info:

Precies 90 jaar na de creatie van Erich Wolfgang Korngolds ‘Das Wunder der Heliane‘ brengt Opera Vlaanderen deze zelden uitgevoerde opera op de bühne. ‘Das Wunder der Heliane‘ is doordrongen van een romantisch geladen symbolenwereld en een aardse erotiek. De componist baseerde zich op het mysteriespel van de jonggestorven auteur Hans Kaltneker. Op indrukwekkende wijze neemt Korngold de toehoorder mee in een ongrijpbare, vaak zielroerende klankwereld.

Met Die tote Stadt bevestigde de jonge Erich Wolfgang Korngold in 1920 zijn roem als wonderkind. Maar met het veel minder bekende Das Wunder der Heliane, dat zeven jaar later ontstond, dreef hij zijn grootse, laat-romantische muzikale taal zoveel verder.

De opera speelt in een land zonder naam: een afgezonderd en desolaat wasteland met zijn eigen meedogenloze wetten en regels. Alles wat kleur geeft aan het leven werd verbannen: verlangen, humor en liefde. Identiteit wordt onderdrukt, de dictatuur van de Heerser staat voorop. Letterlijk: rien ne va plus! Er mag niets meer. Heliane lijkt als enige een individualiteit te bezitten die haar in staat stelt de macht van de Heerser te doorbreken. De enige voorwaarde lijkt het geloof in het wonderlijke en de liefde. 

De regie is in handen van David Bösch die bij Opera Vlaanderen eerder tekende voor Strauss’ Elektra en Mozarts Idomeneo. Na een erg gesmaakte uitvoering van Richard Strauss’ Die Frau ohne Schatten tijdens het seizoen 2010-2011, brengt eerste gastdirigent Alexander Joel opnieuw een vroeg-20ste-eeuws werk. Ook sopraan Ausrine Stundyte keert terug als een ijzersterke Heliane.


Tickets: www.operaballet.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news