>>

New Event Nachtschade Aubergine

deSingel Antwerpenzaterdag 29 april 201720:00

Info:

In ‘Nachtschade: Aubergine‘ traceert Claron McFadden de gemeenschappelijke wortels van onze culturen aan de hand van één van de meest iconoclastische ingrediënten op het culinaire toneel: de aubergine.

Hoewel deze oeroude nachtschade-achtige een enorme migratie doormaakte, wist de aubergine zich steeds aan te passen aan haar omgeving. Gevolgd door documentairemaakster Lisa Tahon legt McFadden deze route in de omgekeerde richting af, terug naar de oorsprong: vanuit het westen via de mediterrane landen, helemaal tot in het Verre Oosten. Bij elke cultuur op haar pad zal ze te gast zijn bij de lokale bevolking en een traditioneel gerecht leren bereiden en een nieuw lied aanleren. 

Door deze recepten en melodieën met zich mee te nemen, voegt ze een nieuw hoofdstuk toe aan deze traditie van migratie, samen met een voor haar ideale groep van muzikale collega’s, samengesteld uit een grote verscheidenheid van ‘nachtschade-culturen’: Roma, Belgisch, Irakees, Grieks en Afro-Anatolisch. Nachtschade: Aubergine wordt een voorstelling waarin de toeschouwers de rijke auberginekeuken kunnen ervaren in een bijzondere combinatie met live muziek en een reis­docu­mentaire over wat mensen verbindt en hoe wederzijdse kruisbestuiving onze gemeenschappelijke identiteit kan versterken.


Tickets: www.operaballet.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news