>>

New Event De Speler

Opera Antwerpendonderdag 28 juni 201820:00

Info:

Opera Vlaanderen zet zijn boeiende exploratie van de Russische opera verder. ‘De Speler‘ (1915­-’16) was het eerste avondvullende werk voor het muziektheater van Prokofjev. Inspiratiebron was de deels autobiografische novelle van Fjodor Dostojevski, die de illustere auteur, ironisch genoeg, schreef om gokschulden te vereffenen. Ook al baseerde de componist zich op een literaire klassieker, hij wou het operagenre nieuw leven inblazen, weg van de Russische operatraditie uit de 19de eeuw.

Het verhaal: in een kuuroord, met de veelbetekenende naam Roulettenburg, wordt het dagelijkse leven beheerst door geldzucht, chantage en verborgen agenda’s. Een generaal en zijn stiefdochter Polina staan beiden zwaar in de schulden bij een markies. Alleen Aleksej, de huisleraar van de generaalsfamilie, heeft geluk bij het gokken. Met immense sommen geld wil hij Polina veroveren en haar bevrijden uit haar benarde situatie, maar zij wijst hem brutaal af. Er rest Aleksej niets meer dan verder te spelen. Van buitenstaander van het spel is hij uitgegroeid tot een pathologische gokker. Rien ne va plus!

De Duitse sterregisseuse Karin Henkel maakt met deze productie haar langverwachte operadebuut. In de rol van de verslaafde gokker horen we de Tsjechische tenor Ladislav Elgr en de Russische sopraan Anna Nechaeva, die sinds 2012 soliste is aan het Bolsjoi Theater in Moskou, kruipt in de huid van Polina. De muzikale leiding is in handen van Dmitri Jurowski onze vaste ambassadeur van het Russische Repertoire.


Tickets: www.operaballet.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter