>>

Emotioneel twaalfde Choreolab

desc

Bert Hertogs

Voor de twaalfde keer kropen de dansers van Ballet Vlaanderen in de huid van die van choreografen en creëerden ze zelf enkele korte stukken. Jonas Vlerick die verschillende jaren deel uitmaakte van de compagnie richt zelfs zijn carrière nu op choreografie. Zijn ‘Solar Industries’ waarbij hij de dansers in zwart en wit kleedde met uitgekiend zwart wit scènebeeld in de belichting en boeiende muziekpartij van Clint Mansell wist ons van begin tot einde te boeien. Heel wat val- en draaibewegingen kent de choreografie die verwijst naar het ontstaan van sterrenstelsels en zwaartekracht. Vlerick leverde de meest complete choreografie af van de avond met onder andere stagiaire Lara Fransen in een knappe rol. Zij maakt vanaf volgend seizoen deel uit van het corps de ballet.

Emotioneel twaalfde Choreolab

Take That live in Kinepolis

desc

Bert Hertogs

De immens populaire nineties boyband Take That is met ‘Wonderland Live 2017 Tour’ aan een nieuwe concertreeks begonnen. De heren trekken met deze tiende Take That-tour door Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. Toch hoeven Belgische fans zich niet uitgesloten te voelen: op vrijdag 9 juni 2017 om 21u wordt het Take That-optreden in de Londense O2 Arena gecapteerd en live uitgezonden bij Kinepolis België. Later dit jaar volgen onder andere nog opgenomen optredens van André Rieu, David Gilmour en M. Pokora die Kinepolis zal vertonen.

Take That live in Kinepolis

Interview Brihang

desc

Wannes Hobin

Brihang, het pseudoniem waaronder Boudy Verleye (24) zijn poëtische hiphop brengt, bevestigt met de plaat ‘Zolangmogelijk‘ zijn plaats als nieuwkomer binnen de hedendaagse Nederlandstalige muziek. Met onder andere de titelsong van zijn debuut ‘Periode Jalisco‘ onder de arm in 2014 schuimde hij podia van Vlaamse clubs en festivals af met zijn West-Vlaamse rap. Eind vorig jaar bracht hij het album ‘Zolangmogelijk‘ uit waaruit de single ‘Wieder‘ verscheen.

Interview Brihang

Interview Lula Pena

desc

Wannes Hobin

Lula Pena, een kosmopolitische muzikante met Portugese roots, is vooral gekend om haar ritmisch gitaarspel en warme, breekbare stem. Haar nieuw album ‚Archivo Pittoresco‘ is een geheel van indrukken en sferen dat gedragen wordt door de existentialistische, bijna fluisterachtige muziek. Anders dan haar vorige platen ‚Troubadour‘ (2010) en ‚Phados‘ (1998), overstijgt ‚Archivo Pittoresco‘ de traditionelere fado, bossa nova of chanson. Lula Pena lapt alle regels aan haar laars en creëert met deze nieuwe plaat een prachtige waas van gedichten, melodieën en emoties.

Interview Lula Pena

Waarom K3 interviewen frustrerend is

desc

Bert Hertogs

Het is er dan toch nog van gekomen. Nu Hanne, Klaasje en Marthe meer dan 1 jaar K3 zijn, hebben we de drie kunnen strikken voor een interview voor én na het Gala van de Gouden K’s. De audio interviews afnemen, was frustrerend. Zowel voor de interviewer – met ruim veertien jaar ervaring op de teller – als de geïnterviewden.

Waarom K3 interviewen frustrerend is

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news