New Event Andrea Bocelli

Sportpaleis Merksemvrijdag 27 maart 202620:00

Na zijn uitverkochte concert in het Sportpaleis in 2022 keert de wereldbekende Italiaanse tenor op vrijdag 27 maart 2026 terug naar de grootste zaal van ons land. De gewaardeerde zanger, die dit jaar zijn 30-jarige succesvolle carrière viert, zal zijn grootste successen van de afgelopen drie decennia ten gehore brengen, evenals de beroemdste en meest geliefde operaklassiekers.

Andrea Bocelli, wereldwijd erkend als icoon van de grootste Italiaanse zangtraditie, heeft tijdens zijn carrière reeds meer dan 90 miljoen platen verkocht en al samengewerkt met enkele van de grootste popsterren ter wereld, waaronder Céline Dion, Tony Bennett, Ed Sheeran, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Nicole Scherzinger en vele anderen. De recordbrekende artiest trekt wereldwijd grote menigten naar zijn concerten en heeft talloze prijzen ontvangen, waaronder een ster op de Hollywood Walk of Fame, zes Grammy-nominaties en zes Latin Grammy-nominaties. Met zijn unieke mix van klassieke en populaire muziek weet Bocelli miljoenen mensen te raken.

Zijn opmerkelijke carrière begon na zijn overwinning op het Sanremo Muziekfestival in 1994, waarna hij zowel in de klassieke als de popmuziek uitblonk. In 2018 werd zijn popalbum ““ uitgebracht in meer dan 60 landen, met onder andere de single “If Only“ en het nummer “Fall on Me“, een duet met zijn zoon Matteo Bocelli. Dit album bereikte de eerste plaats in zowel de Britse als Amerikaanse hitlijsten, wat een historische prestatie was.

In 2020 gaf Bocelli een live optreden tijdens het “Music for Hope“-evenement in de Dom van Milaan, dat binnen de eerste 24 uur meer dan 28 miljoen keer werd bekeken, waardoor het één van de grootste klassieke livestreams ooit werd. Zijn album “Believe“ werd in 2020 uitgebracht en bevat beroemde nummers zoals “You’ll Never Walk Alone“ en “Amazing Grace“, evenals originele composities van Bocelli en Ennio Morricone. Daarnaast zongen ook sterren als Cecilia Bartoli en Alison Krauss mee op duetten met de zanger.

In juli 2024 vierde de geliefde Toscaanse tenor bovendien drie decennia van zijn succesvolle carrière met ‘Andrea Bocelli 30: The Celebration’, een driedaags concert in zijn geboortestad Lajatico in Italië, met optredens van verschillende sterren waaronder Ed Sheeran, Shania Twain, Jon Batiste, Russell Crowe, Sofia Vergara, David Foster, Christian Nodal, Sofia Carson, Laura Pausini, Tiziano Ferro, Zucchero, Giorgia, en zijn kinderen Matteo en Virginia. Daarnaast vervoegden iconische klassieke musici zoals Placido Domingo, Jose Carreras, Lang Lang, Aida Garifullina, en Nadine Sierra hem op het podium. Dit bijzondere moment, dat bovendien werd vastgelegd in een concertfilm geregisseerd door Emmy Award-winnaar Sam Wrench, bevestigt nog maar eens Bocelli‘s status als cultureel en muzikaal icoon.

Op vrijdag 27 maart 2026 zal de wereldbekende Italiaanse tenor eindelijk terug naar België keren voor een onmisbaar concert in het Sportpaleis van Antwerpen. Op woensdag 1 april 2026 organiseert Gracia Live tevens het concert van Andrea Bocelli in de Accor Arena in Parijs.

Tickets: www.ticketmaster.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -






Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter