<<  >>

New Event De Meester en Margarita

Arenberg Antwerpenzaterdag 20 oktober 201820:15

Info:

De stad wordt onveilig gemaakt door ene professor Woland en zijn trawanten. Zij blijken van duivelse afkomst en zijn gekomen om kunstenaars, ambtenaren en andere zelfvoldane personen die meelopen met het regime in hun blootje te zetten. De strafexpeditie van Woland – uitgevoerd via zwarte magie, zinsbegoochelingen, ontvoering en valsmunterij – zet de hele stad op z’n kop en jaagt alle bewoners de stuipen op het lijf. Maar dan is er Margarita. Zij is niet bang voor hem. Integendeel: met zijn hulp gaat ze op zoek naar haar verdwenen geliefde, de Meester, een door het regime uitgespuugde auteur van een ‘opruiend’ manuscript…

De Meester en Margarita is een overweldigend verhaal. Voor Laika en Theater FroeFroe is het in de eerste plaats een bevrijdende fantasie gericht tegen grauwheid en saaie ernst. De wereld wordt volledig op zijn kop gezet. De machthebbers verliezen hun autoriteit; de laatsten worden de eersten en omgekeerd; verzinsels worden waarheid. Het abnormale en het absurde triomferen, alsook de liefde. Want boven alles is de roman een pakkend liefdesverhaal.

Laika en Theater FroeFroe bewezen hun complementaire kracht in Kleine Sofie (2010) en Pentamerone (2015). Deze productie is dan ook een nieuwe gedroomde samenwerking. Laika heeft veel ervaring in de bewerking van grote klassiekers en Theater FroeFroe is meesterlijk in de magie van het figurentheater. Samen maken zij van De Meester en Margarita een visueel spectaculair verhaal dat door een grote cast uitstekende acteurs en poppenspelers pakkend op de scene wordt gezet.


Tickets: www.arenbergschouwburg.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

<<  >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter