<<    >>

Recensie Bad Trip**

desc

dinsdag 5 december 2017 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Wie dit najaar naar een Vlaamse komedie in de bioscoop wil trekken, heeft keuze uit F.C. De Kampioenen of Bad Trip. Die laatste film van Dries Vos gaat over Sebastiaan (Ben Segers) die op een feestje zat over een tafel valt. Daaraan zitten enkele Joden die daardoor een drugsdeal aan hun neus zien voorbijgaan. Om het een en ander goed te maken, moet ie op enkele dagen tijd 16 kilo cocaïne zien te verkopen aan 400.000 euro. Sebastiaan sleurt zijn roommates Tim (Jonas Van Geel), Kris (Tom Audenaert) en René (Gene Bervoets) mee in zijn hachelijke situatie wanneer de drugsbende plotseling voor de deur staat en het geld komt opeisen. Sebastiaan wint wat tijd door te stellen dat ie het dubbele bedrag over enkele dagen zal weten neer te tellen.

Recensie: Bad Trip**

Recensie King Lear**1/2

desc

zaterdag 2 december 2017 HetPaleisBert Hertogs

Met King Lear brengt regisseur Simon De Vos na ‘Romeo en Julia’ opnieuw een adaptatie van Shakespeare naar het jeugdtheater. Geen letterlijke tekstlezing is het dus geworden, De Vos plaatst het drama in de hedendaagse tijd. King Lear (Jan Hammenecker) lijdt aan kanker en organiseert een referendum in de hoop dat die bij de bevolking de eenheid van het Rijk zal onderschrijven, een rijk dat ie aan zijn jongste dochter Cordelia zou willen overlaten. Maar dat is erg naïef gedacht van hem. Zij weigert en het cynische zwijgende volk zal tegen stemmen, tot zijn verbazing, maar niet die van zijn dochters. Edmund is verliefd op Cordelia (een uitmuntende Scarlet Tummers, ook in een dansende rol als geest) maar wordt door hem afgewezen. Al snel zal zij zijn eerste, maar lang niet laatste slachtoffer worden.

Recensie: King Lear**1/2

Recensie Here we are now**1/2

desc

vrijdag 1 december 2017 Zaal Zirkus AntwerpenBert Hertogs

Met ‘Here we are now’ volgt ruim twee jaar na ‘Het Hamiltoncomplex’ van Lies Pauwels ein-de-lijk een antwoord van de jongens op deze uitsluitend door meisjes gebrachte voorstelling. ‘Here we are now’ verwijst naar de tekst van ‘Smells like teen spirit’ van Nirvana, een zoektocht naar identiteit tussen het kind zijn en volwassen worden: van jongen naar man. De geur kunt ook letterlijk nemen, met chemische douches (deo) die soms de voorkeur genieten op een echte douche in die jonge jaren. 14 tieners tussen 13 en 17 werden door het al vaak bekroonde amateurgezelschap compagnie Schmaltz gacast. Samen met hen creëerde het vanuit improvisatie en aangereikte ideeën deze voorstelling die de leefwereld van de tiener door de jaren heen toont. Die van de ultieme vrijheidsstrijd om los te komen van (al te betuttelende) ouders. Een strijd die elke generatie voert. Rebellie dus. Al toont ‘Here we are now’ naar ons gevoel rebellie iets te veel met de handrem op. Er mocht vooral niets of nauwelijks wat sneuvelen, en da’s jammer. In werkelijkheid gaat het er naar ons gevoel scherper en harder aan toe.

Recensie: Here we are now**1/2

Recensie Throwback Thursday in het Sportpladijs*****

desc

donderdag 30 november 2017 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

130.000 toeschouwers ontvangt Studio 100 op zes dagen in het Sportpaleis. 56.000 tijdens 5 shows van de Grote Sinterklaasshow 2017 dit weekend en 74.000 voor #Throwback Thursday in het Sportpladijs daarvoor en erna. Het productiehuis in Schelle kan op die manier ook de winstgevendheid verhogen want beide shows gaan door op hetzelfde podium en met dezelfde belichting en geluidsinstallatie. Meer dan een nostalgieshow is #Throwback Thursday in het Sportpladijs dus eigenlijk een Grote Sinterklaasshow voor grote mensen geworden. Zonder Mega Mindy, Rox en co. weliswaar. Bij #Throwback Thursday in het Sportpladijs enkel nostalgische acts als W817, de deelnemers aan Junior Eurosong zoals Tonya, Thor, Laura Omloop en Jonas van X!nk. Kers op de taart van het hele gebeuren is een eenmalige reünie van Spring dat een zinderend 40 minuten durende best of in sneltreinvaart laat horen. Als headliner na de pauze volgt een optreden van Samson en Gert dat een uur duurt waarbij de grootste zaal van het land in de fik gezet wordt, figuurlijk dan. Maar dat is niet erg, want Samson en Gert zijn al jaren bij de brandweer.

Recensie: Throwback Thursday in het Sportpladijs*****

Recensie Socrates***

desc

woensdag 29 november 2017 Arenberg AntwerpenBert Hertogs

Voor de allerlaatste keer kroop Bruno Vanden Broecke in de huid van Socrates in de Arenberg. Een naar eigen zeggen associatieve, meanderende, niet altijd coherente monoloog bracht ie waarbij hij vooral aantoonde geen retorische trucs – “een beetje naïef misschien” - te moeten bovenhalen om aan te tonen dat ie gelijk had. Met zijn betoog waarom het onrechtvaardig was dat ie ter dood was veroordeeld door een meerderheid van Atheners wist ie alvast een volle Arenberg, onversterkt, aan zijn lippen te houden. Ook al omdat ie bij de start al meteen in de rol van de underdog, het slachtoffer, kroop en bleek blij te zijn dat zo veel mensen naar hem kwamen luisteren “ondanks zijn reputatie”. Socrates ging over waarheid, waarachtigheid, de sterfelijke mens, over rechtvaardigheid, onrechtvaardigheid en de gevaren die in een democratie de kop op steken.

Recensie: Socrates***

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news