<<    >>

Pukkelpop 2018: marginaal studentikoos zuipfestijn

desc

Bert Hertogs

Een marginaal studentikoos zuipfestijn. Dat is Pukkelpop anno 2018. Hét onofficiële athem van deze editie? ‘Ik moet zuipen!' van Schorre Chef dat je Pukkelpoppers om de haverklap hoorde zingen. Gebuisd. Dat zijn de programmatoren van Pukkelpop 2018 dan ook. Regel 1 als je een product in de markt zet. Ken je publiek. Bij Pukkelpop zijn dat – we moeten daar niet flauw om doen – in eerste instantie tieners en jonge twintigers, vooral meisjes overigens en jongens die de limieten van hun alcoholverbruik uittesten. ‘Hoeveel ad fundums kan jij op een avond aan?' vroeg er zo eentje met glazige ogen ons voor Imagine Dragons van start moest gaan aan de Main Stage. Nog een ander tafereel dat we u niet wilden onthouden waren vier jongens uit Leuven die zo dronken en high in de vroege avond waren dat ze in een rijdende external shuttlebus van de Lijn begonnen te hakken op, jawel drankliederen als ‘Ik moet zuipen' en drugssongs die ze van begin tot einde uitbrulden. Tussen de bedrijven door kwamen we te weten dat ze enkel wiet namen, om een paar minuten later hun monoloog die baadde in trots rond hun druggebruik te zien omslaan in pure promotaal voor ketamine. Het is al jaren zorgwekkend om vast te stellen dat jongeren steeds openlijker drugs gebruiken in onze maatschappij, wat niet zelden ook opvalt wanneer je het openbaar vervoer neemt, en dat dat gekoppeld wordt aan enige trots. Als het zo verder gaat in ons land, dreigen we straks in dezelfde situatie terecht te komen als in het buitenland waar 's nachts in sommige gebieden totale anarchie heerst en zelfs veiligheidsdiensten zich niet meer op straat durven wagen. We kijken dus nu al uit naar het aantal pv's rond openbare dronkenschap en druggebruik die opgemaakt werden tijdens Pukkelpop. En als daar meteen die van Dour Festival en de festivals in Werchter aan toegevoegd kunnen worden zoals eerder gevraagd aan de federale politie ter vergelijking zou dat helemaal top zijn.

Pukkelpop 2018: marginaal studentikoos zuipfestijn

Dit was Sziget Festival 2018

desc

Bert Hertogs

Special Sziget Festival Budapest | powered by Hungarian Tourism Agency

Wat een geweldig fijne week heeft Concertnews.be beleefd op Sziget Festival! Naast Glastonbury Festival is het wellicht zowel qua boodschap als inhoudelijk (combinatie van installaties, podiumkunsten en concerten) het festival dat qua identiteit het dichtst ligt bij die van Concertnews.be omwille van de culturele rijkdom en diversiteit. Binnen die omgeving 10 jaar Concertnews.be mogen vieren, is dan ook een droom die uitkwam.

Concertnews.be wil dan ook iedereen bedanken die voor mooie opportuniteiten zorgde, van platenfirma's, tour managers, promotoren, over persmedewerkers. Last but not least wil Concertnews.be uitdrukkelijk het Hungarian Tourism Agency bedanken. Dankzij hen kon Concertnews.be een persreis meemaken in het fijne gezelschap van De Morgen die gelukkig geen naast zijn schoenen lopend ego zond, maar gewoon een erg toffe collega. Haar verslag lees je binnenkort in de krant.

Dit was Sziget Festival 2018

Audio interview Teme Tan

desc

Bert Hertogs

De Congolees-Belgische Témé Tan treedt op Sziget Festival op. Reden voor een interview over de Beastie Boys, identiteit en je eigen sound creëren.

Audio interview Teme Tan

Audio interview Blaudzun

desc

Bert Hertogs

Johannes Sigmond of Blaudzun heeft net een nieuwe plaat uit. Die heet _UP_ en is het sluitstuk van het drieluik Jupiter. Het schijfje bracht ie 10 jaar na zijn debuut uit. Een gesprek over eclecticisme, David Bowie, Arcade Fire, standje twee, standje tien, en hoe moeilijk het is om de achtergrond te ruilen voor de voorgrond. Terloops vermeldt de interviewer ook nog School is Cool.

Audio interview Blaudzun

Audio interview Goo Goo Dolls

desc

Bert Hertogs

Met Iris bracht Goo Goo Dolls in 1999 een wereldhit uit. Het jaar waarin ondergetekende zijn Prom Night beleefde. Na jarenlange afwezigheid in het Europese live circuit is de Amerikaanse rockband terug. Tijd voor een gesprek met Johnny Rzeznik en Robby Takac.

Audio interview Goo Goo Dolls

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter