<<    >>

Recensie Where To Invade Next

desc

woensdag 8 juni 2016 KinepolisCaro Dralants

De Amerikaanse documentairemaker Michael Moore is terug van weggeweest met zijn nieuwe film ‘Where To Invade Next’. De hilarische prent past opnieuw perfect bij het karakter van de spontane ietwat gezette man. Net als bij ‘Fahrenheit 9/11’, ‘Bowling for Columbine’ en ‘Capitalisme: A Love Story’ kaart hij gevoelige onderwerpen aan overgoten met scherpe humor en paradoxale beelden. Het idee voor ‘Where To Invade Next’ ontstond al in zijn tienerjaren wanneer hij in Zweden vertoefde. Tijdens zijn trip brak hij zijn teen waarmee hij naar het ziekenhuis ging. De volgende dag keerde de jonge Moore terug om zijn rekening te betalen waar hij met stomheid werd geslagen toen ze daar vertelden dat er geen rekening was. De reisdocumentaire ging vorig jaar in première op het Internationaal Film Festival in Toronto en in Amerika op het Film Festival van New York.

Recensie: Where To Invade Next

Recensie Julieta

desc

woensdag 18 mei 2016 Vendome ElseneCaro Dralants

De internationaal geroemde regisseur Pedro Almodóvar zet met ‘Julieta’ een aangrijpende twintigste film neer. De Spanjaard mocht in zijn carrière al heel wat prijzen in ontvangst nemen waaronder twee Oscars en twee Golden Globes en nu wil hij op het Filmfestival in Cannes de Palme d’Or wegkapen met zijn nieuwste werk. ‘Julieta’ is gebaseerd op de in kortverhalen van Alice Munro uit haar boek ‘Runaway’ die zich afspelen in Canada. Almodóvar wou oorspronkelijk de film in Canada opnemen, maar vond er zijn draai niet waarna hij New York overwoog, maar daar ook wat verloren liep. Pas in 2015 werd besloten dat de film in Spanje zou worden opgenomen met Spaanse acteurs en Spaanse teksten. Die acteurs zetten een geweldige prestatie neer, vooral Emma Suárez en Adriana Ugarte die de hoofdrolspeelster ieder op hun beurt vertolken.

Recensie: Julieta

Recensie I am wrath

desc

woensdag 11 mei 2016 KinepolisCaro Dralants

De Amerikaanse Charles ‘Chuck’ Russell is ondertussen toe aan zijn negende film als regisseur. Helaas kon hij de glorie van ‘The Mask’ (1994) en ‘The Scorpion King’ (2004) niet evenaren met zijn jongste prent ‘I Am Wrath’. De langspeelfilm wordt omschreven als actiethriller, maar dat genre wordt overvloedig overgoten met een portie drama. Actieliefhebbers, jullie zijn gewaarschuwd. De grote naam John Travolta zal de nieuwsgierigen en de fans onder ons naar de zalen lokken. Travolta zette een mooie gekwelde geest neer die uit is op koelbloedige wraak. Amanda Schull, die de dochter van Travolta speelt, kan zeker ook knap acteren, maar helaas ontbrak het haar in deze film aan droefheid die een dochter zou moeten hebben na het verlies van haar moeder. Christopher Meloni speelt de vriend en ex-partner van Travolta. Hij zet een koele huurmoordenaar neer met een grappige, cynische twist.

Recensie: I am wrath

Recensie Rock the Kasbah

desc

woensdag 11 mei 2016 KinepolisCaro Dralants

De Oscar-winnende regisseur Barry Levinson stelt teleur met zijn nieuwe prent ‘Rock the Kasbah’. Ondanks de vele personages, heeft de film niet veel om het lijf. Er zit een mooie boodschap achter, maar helaas wordt die te niet gedaan door alle gekte van de film. Het personage van afgeleefde muziekmanager die aan de grond zit, is op het lijf geschreven van Bill Murray. Alle acteurs hebben zich duidelijk geamuseerd bij het maken van de film. Helaas komt de humor niet tot bij het publiek.

Recensie: Rock the Kasbah

Recensie Le Coeur Regulier

desc

woensdag 20 april 2016 Cinema Aventure BrusselCaro Dralants

Regisseuse Vanja d‘Alcantara laat ons nadenken over het leven met haar tweede langspeelfilm ‘Le Coeur Régulier’. In tegenstelling tot haar vorige prent ‘Beyond the steppes’, die eerder hard uit de hoek kwam, koos ze nu voor een iets kalmere, maar nog steeds doordingende aanpak. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Olivier Adam. De hoofdrol is weggelegd voor Isabelle Carré die een verwarde vrouw vertolkt die ronddwaalt in haar eigen leven. Niels Schneider speelt de levensgenietende broer die zijn zus tot inkeer probeert te brengen en Jun Kunimura is een Japanse leermeester die te hulp schiet.

Recensie: Le Coeur Regulier

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news