PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Imany

dinsdag 10 april 2012Ancienne Belgique Brussel

Imany
Foto: AB

Imany streek gisterenavond neer in een uitverkochte AB Club. Na een reeks enthousiaste recensies over haar debuutalbum ‘The shape of a broken heart’, waren de verwachtingen vrij hoog. Het album behaalde ondertussen al platina in de Franse charts.

De hele zaal straalde rust  uit, ook nog voor Imany op het podium verscheen. Toen ze dat wel deed, bleek dat het publiek haar vanbinnen en vanbuiten kende. Daar bleek het voormalige model ook van onder de indruk. “Wauw, jullie kennen mijn lyrics? Ontroerend!”. Dat was zeker het geval bij haar grootste hit tot nog toe ‘You will never know’. Ze durfde het zelf aan om het publiek te laten over nemen - wat zo nu en dan wel kan uitdraaien op een blunder- en met succes.

Toen de zangeres probeerde uit te leggen dat je na een relatiebreuk jezelf bevrijd moet voelen, bleek niet iedereen bij de les. “Er praat hier blijkbaar iemand harder dan mezelf. Als ik even mijn mond moet houden, zeg maar”  klonk het bij de lichtjes geïrriteerde zangeres. Misschien lag het aan haar sinusitis, want ze was ziek zei ze.

De stem van deze jonge vrouw is met weinig te vergelijken. Rauw, zwaar maar wanneer ze zingt deot ze dat zo ongelofelijk zuiver. Haar oeuvre beperkt zich voorlopig tot trage liefdesliedjes, maar het laat geen twijfel dat ze veel meer aankan. Soms werd het toch wat te eentonig en te traag waardoor de show wat ritme miste. Voor de vele koppels in de zaal was het een intieme show over de liefde en alle problemen die het met zich meebrengt.

< Delphine De Metsenaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter