PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Lily Allen - Rock Werchter

donderdag 2 juli 2009Festivalwei Werchter

Lily
Foto: EMI

17u15- 18u15

“This is the most naked concert I’ve ever done” zegt Lily Allen halverwege haar set. Allen, heeft immers haar broek uitgetrokken, waardoor een piepklein shortje in luipaardmotief overblijft. Ook haar bh’tje heeft hetzelfde motief. Allen gaf aanvankelijk een maar matige indruk tijdens haar optreden. In het begin (tijdens “Everyone’s at it” en “Since you’re gone”) kwam ze nauwelijks boven haar muzikanten uit. Haar stem klonk nogal frèle en dat straalde ze ook uit hoewel ze dus schaars gekleed op het podium van Werchter stond.

Allen heeft een totaal andere reputatie dan het frêle dat we in haar stem en optreden ontdekten. Is alles dan toch gewoon een pose? “This sex nong” zo kondigde ze haar nieuwe single “22” aan. Allen kon er best mee lachen, met de verspreking.

Verder coverde ze ook “Oh my God” van Kaiser Chiefs. Maar vooral haar versie van Britney Spears’ Womanizer werd bij het jonge volkje zeer goed gesmaakt. Vocaal kwam Allen het best tot haar recht tijdens een jazzintermezzo waarbij ze een sigaret aanstak. De middelvingers van het publiek gingen massaal de hoogte in tijdens “Fuck you” en afsluiter “It's bnot fair” kreeg een stevige synthesizerbeat mee. Een blonde kerel met krulletjes hield een kartonnen bordje met daarop “I’ll make you scream” op. Wellicht zal het bij dat bordje blijven. Een nieuwe afspraak met ons land heeft Allen op 23 oktober 2009. Dan staat ze - probably a little less "naked" - in de Lotto Arena in Merksem.

De setlist:

1. Everyone's at it
2. I could say
3. 22
4. Oh my God (cover Kaiser Chiefs)
5. Everything's just wonderful
6. LDN
7. Go back to the start
8. He wasn't there
9. Littlest things
10. Smile
11. The fear
12. Day 'n nite
13. Womanizer (cover Britney Spears)
14. Fuck you
15. It's not fair


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter