PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Blaudzun | Indian Summer Festival 2013

zaterdag 15 juni 2013Recreatiegebied Geestmerambacht, Alkmaar

Blaudzun

Johannes Sigmond moet het duidelijk hebben van de zon op zijn gezicht. Nadat zijn sets in de AB en op Paaspop ons niet meteen konden overtuigen, liep het vandaag duidelijk meer op rolletjes. Blaudzun staat met zo‘n gezellige joie de vivre te spelen dat we er spontaan vrolijk van worden. Of het moet zijn dat ook wij het meer moeten hebben van zon en wind in de haren.

Derde album ‘Heavy Flowers‘ (2012) betekende voor de Nederlander de doorbraak in thuis- en buitenland en zodoende is de man overal op de festivals terug te vinden. Alkmaar danst dan ook netjes mee op aanstelijke nummers als ‘Le Chant des Cigales‘ en ‘Jezebelle‘ en blijkt Blaudzun een prima tijdverdrijf te vinden. Wanneer de intro van bekendste song ‘Elephants‘ klinkt, horen we zelfs enkele enthousiaste kreetjes in het publiek en kabbelt de set gestaag naar een hoogtepunt.

Aangenaam, zoet en fris, net wat een festival nodig heeft op de middag. Of Blaudzun nog veel meer in zijn mars heeft, durven we op dit moment nog niet te zeggen. Meer van dat onder andere op Sziget en Cactus festival.

< Catherine Gysels >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter