PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie De Jeugd van Tegenwoordig

zaterdag 18 juli 2009Openluchttheater Rivierenhof Deurne

De
Foto: Eva Asdou

“Allemaal naar de dansvloer” vragen de heren van de Jeugd van Tegenwoordig tijdens hun opener “Applaus” en jawel het metalen rooster voor het podium staat op een mum van tijd vol. Veel meisjes die hun jonge lijf krols op de beats van de Jeugd laten meebewegen. Tijdens hun derde nummer, het vrij recente “BUMA in me Zak” beginnen Willie Wartaal, Vieze Fur en P. Fabergé water en pinten over het publiek uit te gieten. Gigantisch warm is het op dat moment niet. Later zal de Jeugd zelfs ook de voorste rijen bedienen van drank. Dat noemen we pas vrijgevigheid.

Tijdens “Datvindjeleukhè” zetten ze disco nouveau in hun hemd wanneer ze “ik sta in de club met een drankje links en een bil rechts” zingen.

Wartaal ergert zich even aan de vele mensen die mooi op hun bankje blijven zitten in het Openluchttheater. “Is het fysiek mogelijk om van je dikke kont te komen?” vraagt hij aan een vrouw.

Op dat moment hebben ze het staande publiek voor het podium al in hun zak. Met plezier steekt het de handen in de lucht voor de Jeugd van Tegenwoordig. En later zal het publiek ook bidhandjes laten zien. Even wordt het nog hilarischer, wanneer een wesp op het podium verschijnt en de dj Bas Bron er probeert van weg te rennen. Wartaal jent ‘m later door te roepen “Kijk uit een wesp!”. Hij dankt het publiek voor de gastvrijheid, liefde en gezelligheid. Tijdens de bissen “Nog Lang Niet” en “Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard” krijgt de band terug wat ze eerder aan het publiek gaf. Tientallen bekertjes met bier of flesjes met water vliegen richting podium. Fijn optreden dus dat weliswaar door hun drukke Belgische touragenda bij momenten behoorlijk routineus overkwam. Jammer ook dat Hollereer dit keer zonder Barman werd gezongen. (nvdr: op Rock Werchter 2009 deed hij dat wel).

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter