PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Au Revoir Simone

zaterdag 15 februari 2014Botanique Brussel

Au
Foto: Zaide Bil

Au Revoir Simone, het meisjestrio uit New York had op het eerste zicht uit Parijs kunnen komen. De drie meisjes met suikerzoete stemmen, gezichtjes en jurkjes namen het publiek mee in hun dromerige synthpop wereldje waar volgens het publiek nog wel gepraat mocht worden.

Voor de mannelijke bezoeker die zich in de Botanique bevond, moet het een opwindend gezicht zijn, drie schone dames achter hun keyboards, de basis van deze meisjesband. De rustige beats en de simpele melodieën die om beurten door hen gezongen werden, maakten het een aangenaam geheel om naar te luisteren. Een dromerige sfeer die je op reis zou kunnen nemen naar plaatsen waar elfen en eenhoorns bestaan. Niet alleen hun muziek bracht je op die plaatsen, ook het uiterlijk van Erika, Annie en Heather zorgde daarvoor. Hun engelengezichtjes en zoete stemmen waren bijna te mooi om echt te zijn. 

Het is alweer vijf jaar geleden dat Au Revoir Simone naar Brussel is gekomen, aangezien ze pas net weer een nieuw album hebben uitgebracht, Move in Spectrums genaamd. Op dit album zetten ze hun dromerige stijl voort wat wordt aangevuld met emotionele hoogtepunten. Zowel blij als gevoelig, met Crazy als uitschieter. De Botanique vond het allemaal wel best en werd er niet zo crazy van. Tijdens de uptempo nummers werd hier en daar een voorzichtig dansje gewaagd, maar over het algemeen leek de interesse niet al te groot. De Orangerie van de Botanique leek die avond een meetingpoint waar even bijgepraat kon worden. Tijdens het concert werden er hardop gesprekken gevoerd, wat zeer spijtig was aangezien de meisjes zo hun best deden om het publiek mee op reis te nemen. 

Au Revoir Simone was dan ook niet de beste keuze voor een zaterdagavond en zeker niet als partystarter, maar het was opvallend dat verschillende mensen in het publiek niet eens de moeite namen om hun mond te houden. Misschien zou de band beter als voorprogramma voor een band als Air fungeren, daarmee zou  het publiek alvast in een droomwereld worden gebracht, waar nog wel gepraat mag worden. 

< Zaide Bil >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter