PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Buraka Som Sistema

donderdag 9 oktober 2014Ancienne Belgique Brussel

Buraka

Buraka Som Sistema is een vijfkoppige groep uit Portugal die het Angolese kudurogenre techno- en electrobeats heeft ingeblazen. Het is een mix geworden van zeer dansbare ritmes op een snel tempo. De behoorlijk gevulde AB mocht hier gelijk kennis mee maken. ‘Hangover (BaBaBa)’ werd het startschot van een stomende show. Achterin stonden de drummer en de dj, de vocals waren voor Kalaf, Conductor en zangeres Blaya.

Het publiek stond in vuur en vlam. De opbouw van de nummers hielp hier ook een handje mee. Het begon standaard met een rustige intro gevolgd door een vuurpeloton aan beats. Er was geen mens in de zaal die niet stond te dansen of iets gelijkaardigs. De vijf konden zo wat alles gedaan krijgen van de toehoorders. Ja, ook toen het “everybody take your shirt off” klonk, deed iedereen mee. Blote basten en bh’s, de AB had even iets weg van de doorsnee festivalweide.

Het bekende deuntje van ‘Wegue Wegue (Kalemba)’ was waar iedereen op zat te wachten. Het had het einde van de show moeten zijn, maar dat liet de zwetende meute niet gebeuren. Zo werden nog een goeie tien minuten spektakel aan de show gebreid. Op de muziek en de sfeer die de Portugezen wisten te creëren (en behouden) kon nog een hele nacht op worden gefeest.

Buraka Som Sistema is  een topper voor wie écht eens iets anders wil, of gewoon een reden zoekt om schaamteloos uit z’n dak te gaan. Deze bende ongeregeld wist te scoren op alle vlakken (en extra credits voor de waanzinnige moves van Blaya).

< Delphine De Metsenaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter