PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Hooverphonic met Reflection Tour

donderdag 5 maart 2015De Roma Borgerhout

Hooverphonic

Toen Hooverphonic in de Roma werd aangekondigd, liep de ticketverkoop als een trein en was het concert snel uitverkocht. Degenen die een kaartje konden bemachtigen, mochten zich dan ook gelukkig prijzen. Alex Callier, Raymond Geerts en Noémie Wolfs gaven het beste van zichzelf. Tijdens de show speelden ze slechts enkele nummers uit hun meest recente cd “Reflection” en vooral erg veel klassiekers zoals:  “George‘s Café “, “Mad About You”,  “Vinegar & Salt”, “The World Is Mine” en “Anger Never Dies”. Dit keer geen strijkers op de scène, maar Hooverphonic werd voor de gelegenheid aangevuld met toetsenist David Poltrock, drummer Arnout Hellofs en twee backing vocals.

Het mocht wat steviger klinken dan hun symfonische tour en dat werd vanaf het begin meteen duidelijk. Raymond Geerts bouwde met vier noten op zijn elektrische gitaar rustig een rifje op en werd even later bijgestaan door Joey Brocken en Tom Tritsmans die ook zo’n speeltje ter hand genomen hadden. Toen daarna ook de toetsen en Alex Callier op de basgitaar mee kwamen spelen, kreeg het nummer al duidelijk meer body en voelden we al dat “Boomerang” vanavond ruig mocht klinken. Arnout Hellofs liet het geweld dan helemaal losbreken toen hij zich achter de drums plaatste. Het geheel kreeg heel wat power mee en maakte het soms moeilijk om Noémie Wolfs te verstaan. We hebben geen problemen met een forsere sound, maar men ging ons het genot van de stem van Noémie toch niet ontzeggen? 

Het antwoord was gelukkig: nee. Vanaf “Devil Kind of Girl” ging de storm een beetje luwen en in “Ether” kwam haar stem al volledig tot zijn recht. Tijdens “George’s Café” klonk ze ronduit sexy. Ze stond ter plaatste te dansen en zwaaide verleidelijk met haar heupen. Het werd een zwoel nummer, maar met ballen. Want het is niet omdat Noémie sexy klonk, dat ze vocaal geen kracht mocht uitstralen. De violen kwamen tijdens dit lied uit de synthesizer, maar dat was geen bezwaar. Toetsenist David Poltrock leverde daarbij goed werk. Raymond Geerts’ solo op de blues gitaar deed ons even denken aan die heerlijke gitaarklank uit “The good the bad and the ugly” van Ennio Morricone en maakte het plaatje af. Het werd een combinatie die goed te smaken viel. 

Tijdens “Vinegar & Salt” moest Noémie Wolfs het bijna alleen bewijzen. Ze kreeg enkel wat sobere en sombere pianobegeleiding van David Poltrock. Haar stem klonk liefelijk, maar tegelijk ook krachtig. Ze had bij momenten een licht hese toets in haar stemgeluid en vervolgens klonk ze weer scherp en helder. Het publiek zat vol bewondering te luisteren naar haar prestatie en had, aan het applaus te horen, duidelijk ook erg genoten van wat Noémie bracht. 

De cd “Reflection” is bij mensen thuis in de huiskamer opgenomen en om die sfeer wat over te brengen hadden Alex, Raymond en Noémie hun huiskamer meegenomen naar de Roma. Maar wat heb je aan een zetel als er niemand in zit? En daarom nodigde Alex Callier voor ze aan “The World Is Mine” begonnen het publiek uit om op het podium vanuit de zetel de rest van het concert mee te volgen. De bühne stroomde vol met fans die wel eens een ander perspectief wilden en met mensen die wel eens op het podium wilden dansen. Noémie zette zich in veiligheid achter David en zijn keyboard en op de scène brak een waar feestje los. 

De set werd afgesloten met knallers als “Anger Never Dies“, “One Two Three” en “Amalfi”. Alle muzikanten kregen daar nog even hun momentje in de spotlights en ook het publiek kreeg zijn solo met de “nanananana”. 

Uiteraard schreeuwde het publiek na zo’n afsluiter om meer en dat kregen ze ook. De toegiften bevatte onder andere nog de Dave Berry-klassieker “This Strange Effect” die deze keer niet de Hooverphonic-make-over kreeg, maar in een arrangement werd gespeeld dat zo dicht mogelijk tegen het origineel aanleunde. Het klonk heerlijk retro en gaf Raymond Geerts in ieder geval nog een extra kans om zijn talenten op de gitaar te laten horen. 

< Sascha Siereveld > 

De setlist:

  1. Boomerang
  2. Expedition Impossible
  3. Devil Kind of Girl
  4. 2 Wicky
  5. Ether
  6. Heartbroken
  7. George‘s Café
  8. Happiness
  9. Mad About You
  10. Roadblock
  11. Vinegar & Salt
  12. Eden
  13. The World Is Mine
  14. Jackie Cane
  15. Anger Never Dies
  16. One Two Three
  17. Amalfi 

Bis:

  1. The Night Before
  2. Sometimes
  3. This Strange Effect 

Bis 2:

  1. Bad Weather
  2. Inhaler


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter