PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie ZHU

maandag 1 juni 2015Botanique Brussel

ZHU
Foto: ZHU

Twee weken na Les Nuits, opent Botanique opnieuw haar deuren met een optreden van ZHU. Achter die naam houdt de Amerikaanse houseproducer Steven Zhu zichzelf schuil. De man is heel erg mediaschuw en gaf tot nu slechts enkele interviews. De filosofie hierachter is dat hij enkel wenst beoordeeld te worden op zijn muziek. Even gingen er geruchten rond dat EDM-producer Skrillex achter het alias ZHU zou zitten, maar al snel werden deze roddels van tafel geveegd.

Vorig jaar bracht Zhu zijn eerste EP uit, ‘The Nightday’. In een van de weinige interviews dat de man gaf, vertelde hij dat er eind dit jaar een album staat aan te komen. Naast zijn hit ‘Faded’, heeft ZHU een handvol bootleg remixes gemaakt van o.a. Lana Del Rey, Outkast, Depeche Mode, Beyoncé en Michael Jackson. Meer dan een jaar na ‘The Nightday’ toert de Amerikaan zeer kort door Europa. Slechts 5 optredens staan er in zijn agenda met Brussel als laatste halte. 

Toch wel vreemd dat een muzikant, die enkel wenst beoordeeld te worden op zijn muziek, een setup heeft staan die even goed van David Guetta of Avicii kon geweest zijn. Verstopt achter een gigantisch scherm en zijn lichtgevend logo, zagen we een hoofd uitsteken dat de hele set lang niets anders deed dan een beetje schudden. Neem de visuals en zijn fancy dj-booth weg en dit zou ongetwijfeld een oersaai optreden geweest zijn. Zelf met al deze speeltjes was het bijzonder moeilijk om onze aandacht erbij te houden. 

Eerst en vooral lijkt de producer niet al te populair te zijn in ons land. Met een kleine 150 man moest hij zich tevreden stellen, wat de hele setup nogal overbodig liet lijken. Het leek wel alsof we uitgenodigd waren op een verjaardagsfeest waarvan de jarige zo overdressed was, dat we ongemakkelijk werden in zijn plaats. 

Wat was die ZHU ook heel de tijd aan het doen? Alhoewel hij vooral zijn eigen nummers en bootlegs speelde, passeerden er ook housenummers van o.a. Martin Roth of Maceo Plex. Omdat de man geen headphones gebruikte, gingen we ervan uit dat het om een voorgekookte laptopset ging. Echt mixen deed hij alleszins niet en verrassend uit de hoek komen, deed hij nog minder. Zo gebruikte hij telkens dezelfde songstructuur en eentonige synth geluiden, waardoor we na een kwartier al alles gehoord en gezien hadden. Het enthousiasme van het publiek was dan ook beperkt tot de voorste rij, waar een tiental fans hevig stonden te dansen. 

Op tour gaan na één EP was net iets te vroeg voor de progressive houseproducer. We kregen enkel materiaal te horen van die ene EP, wat nummers van andere houseproducers en zijn bootlegs van nummers als ‘Thriller’ of ‘Ms. Jackson’. Zijn tour zit er nu op. Hopelijk sluit hij zichzelf nog enkele jaren op in de studio, want als muzikant is ZHU helemaal nog niet rijp. 

< Elvin Vanzeebroeck >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter