PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Do

donderdag 9 juli 2015Parc Astrid Luik

The

De Frans-Finse indie popband The Dø had na de cancel in de Botanique op 15 mei op Les Nuits iets goed te maken met ons land. Zangeres Olivia Bouyssou Merilahti kwam daar trouwens op terug tijdens haar optreden op Les Ardentes. “Sorry” zei ze daaraan toevoegend dat het allemaal haar fout was. Officieel annuleerde de groep om gezondheidsredenen. Op enkele geluidsstoringen na, stevige kraakgeluiden die de kop op kwamen steken bij “Opposite ways”, die de geluidsman tot het einde van het concert niet helemaal onder controle had, zette The Dø met stip een van de beste optredens van dag 1 op Les Ardentes 2015 neer.

Met “Shake Shook Shaken” heeft de band vorig jaar zijn derde studio album uit. Om het echo-effect van de HF6-hal - die eerder gemaakt is voor expo’s dan voor concerten – te omzeilen gaat de productie voor een erg luid optreden. Visueel haalt de groep enkele erg knappe troeven uit de kast. Boven het podium bengelt een zee aan witte koordjes waarop de belichting (een rij scanners) hun ding doen en voor knappe lichteffecten zorgt. Verder is er nog een laser die een witte golvende beweging over de draadjes maakt (“Miracles”), en later in rood als een cirkelvorm seconde na seconde in wijzerzin draait (“Sparks”).

”On my shoulders” start Merilahti enkel begeleid met synths, later vallen gitaren, een tweede paar synths, drums en drumcomputer in. Met een versnelling op het einde van de openingssong wint de band het publiek al helemaal voor zich. De combinatie: spelen met ritme (The Dø is erg percussief o.a. in “Keep your lips sealed” en een stevig meegeklapt “Despair, Hangover & Ecstasy”), dansbare synths, hoge catchy melodieën (de “a”’s op het einde van Trustful hands en de “oho“‘s bij Opposite ways laat ze door het publiek meezingen), en het korte toneeltje “This is your captain speaking. Cabin crew prepare for take off.” voor “Going Through Walls” missen hun doel niet. Merilahti – in rode bh onder haar kledij dat uit één stuk bestaat - is al met al goed bij stem, al vervormt het micro-effect haar stem wel en maakt ze wat ijler dan die al is.

Puik optreden.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. On My Shoulders 
  2. Keep Your Lips Sealed 
  3. Miracles (Back in Time) 
  4. Sparks
  5. Opposite Ways 
  6. Trustful Hands 
  7. Anita No! 
  8. Slippery Slope 
  9. Going Through Walls 
  10. Despair, Hangover & Ecstasy 
  11. Aha 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter