PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Stereo MC‘s - Suikerrock 2010

donderdag 29 juli 2010Grote Markt, Tienen

The

Hoe een energierijke vogelverschrikker net niet de massa in vervoering kon brengen. Voor een plein dat maar voor de helft vol stond, sleurde en trok zanger Rob Birch het publiek doorheen de set. Was het de koude of het lange wachten op de hits, wie zal het zeggen. Maar het was pas bij de afsluiter ‘Step It Up‘ dat de aanwezige dansvoeten volop werden benut. Of hoe een 90‘s groep toch nog indruk kon maken.

De bijna 50-jarige Birch stapte als een jongeling het podium op. Geflankeerd door 2 backingzangeressen, een drummer en de medestichter/DJ/laptopspecialist (of hoe noemt men zo iemand?) Nick Hallam werd het concert ingezet. Hoewel de songs, beats en bleeps op een harde schijf stonden gaven de minieme visuals, dito lightshow en door de danseressen ingestudeerde danspasjes het geheel gelukkig geen statische indruk. ‘We‘re here comin‘ to make some waves‘: Birch had weinig bindteksten maar probeerde meerdere malen een sing/jump along te creëren. Hijzelf staat geen twee seconden stil een geeft er zich volledig voor. Een vroeg in de set verschijnende ‘Connected‘ bracht bij de meesten de eerste a-ha erlebnis met zich mee en bij velen ontwaakten de springbenen. Met een nieuwe song (Future Sound), knipoogden de Stereo‘s zelfs naar Massive Attack. Stilaan maar heel traag kwam er beweging in de voorste linie maar voor Birch was dit niet snel genoeg. ‘You have still 10 minutes to make the loudest noise‘. Tevergeefs. Pas in de finale met ‘Step It Up‘ ging de massa plat.

Hoewel de glorietijd van de Stereo MC‘s al een tijdje achter ons ligt, brengen deze lads nog steeds beats die de tand des tijds hebben doorstaan en bovendien nog relevant zijn in de dance-wereld. Een leuk concert dat echter de animo van het publiek miste.

< Danny Héroufosse >

De setlist:

Here And Now
City Lights
Show Your Light
Making Waves
Deep Down & Dirty
Connected
Head Down
Future Sound
Ground Level
Running
Elevate My Mind
Step It Up

< Danny Héroufosse >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter