>>

New Event Le chant des ruines

Theatre National Brusselwoensdag 19 februari 202019:30

Info:

“De vloeibare toestand lijkt mij een goede metafoor voor de huidige samenleving.” Zo beschrijft de Poolse socioloog Zygmunt Bauman de hectiek van de moderne wereld. Die vluchtige en kortstondige levenswijze die de mens alsmaar in onzekerheid stort. Tegenover de steeds veranderende gebruiken ontbreekt het de mens aan houvast, waardoor hij uit zijn ervaringen geen duurzame lessen kan trekken.

Sinds haar solo DEMAIN (door recensenten bekroond als beste dansvoorstelling van 2009) draait Michèle Noirets werk om de wereld en zijn uitdagingen. In deze nieuwe creatie staat de choreografe stil bij die ratrace, die algemene vlucht naar voren, die wordt aangedreven door een even raadselachtige als gevaarlijke drang om te leven.

Samen met vijf artiesten met diverse achtergronden reageert ze op die verontrustende en agressieve chaos, die de wereld doet duizelen zonder alle hoop weg te nemen. Vanuit die dualiteit brengt ze een frisse wind, een nieuwe scenische schriftuur, die zich ontvouwt in een scenografie van Luc Noël.

Michèle Noirets trouwe reisgenoten Todor Todoroff, Vincent Pinckaers en Xavier Lauwers zijn ook weer van de partij. Met klank, video en licht verrijken ze de beelden op het toneel, die met breuklijnen en verrassende wendingen de vergankelijkheid van de mensheid uitdrukken.


Tickets: theatrenational.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter