Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

>>

Recensie Badje vol met stroop ★★★★

desc

donderdag 2 februari 2023 Schouwburg NoordBert Hertogs

Nostalgie is een hardnekkig virus. Dat weet viroloog Steven Van Gucht als geen ander. Guga Baul en Jonas Van Thielen blijken er duidelijk mee besmet. In Badje vol met stroop eren ze hun comedy-icoon: Urbanus, en rijgen ze het ene weetje na het andere over tv-programma’s uit hun jeugd met hetzelfde gevoel voor detail dat een archivaris heeft. Dat Samson en Gert en Urbanus (die laatste in Koko Flanet-outfit) te zien waren in de begrafenisspecial van Florke (Ann Petersen) in Thuis bijvoorbeeld. Dat Gert Verhulst de inspiratie vond voor het personage van Alberto (Koen Crucke) bij Koko Flanel waar die laatste ook een homoseksueel personage speelde, zijn maar enkele ervan. Hun gevoel voor detail? Dat ze zagen dat Urbanus bij Thuis zijn iconisch jasje uit Koko Flanel droeg. De twee doen tijdens hun voorstelling aan publieksparticipatie. Zo mogen de toeschouwers kiezen tussen de films Hector en Koko Flanel die ze zullen naspelen. Tijdens de première in Schouwburg Noord werd het Koko Flanel, al moet gezegd dat er tussendoor ook bijzonder veel uitgeweid werd.

Recensie: Badje vol met stroop ★★★★

Recensie Perpetuum Mobile ★★★

desc

woensdag 1 februari 2023 Schouwburg NoordBert Hertogs

Er hangt veel meer vlees aan Perpetuum Mobile dan je zou verwachten van een vegetarische cast. In die zin dat deze tragikomedie die Jef Hoogmartens schreef en regisseerde zowel de volkse, platte kaart trekt als de meer intellectualistische. Als je zoals wij zo mottig als een krab naar de voorstelling gaat, ga je er alleen maar naar buiten met nog meer hoofdpijn die slechts sporadisch verlicht wordt tijdens de voorstelling door enkele bijzonder sterke scènes. Maar de bulderlach van Jelle Cleymans die twee rijen voor ons zat met links en rechts van hem schoon vrouwelijk gezelschap verlichtte ook de hoofdpijn. ’s mans lach werkt zo aanstekelijk dat je hem meteen zou boeken om steeds mee in het publiek te gaan zitten tijdens alle voorstellingen die je gaat zien in het jaar. De aangename bijkomstigheid is dat ie dan zelf niet op het toneel hoeft te staan en je er moet naar kijken.

Recensie: Perpetuum Mobile ★★★

Recensie Rembrandt fotograaf avant la lettre ★★★★1/2

desc

maandag 30 januari 2023 Museum De Reede AntwerpenBert Hertogs

Rembrandt was een fotograaf avant la lettre. Dat bewijst de Nederlandse privéverzamelaar Jaap Mulders in het Antwerpse museum De Reede. De tijdelijke expo toont een tachtigtal werken van Rembrandt die minder gekend zijn dan zijn schilderijen. Hij tekende en etste nochtans (zelf)portretten, landschappen, religieuze en mythologische thema’s, en het straatleven (zoals in ‘Het pissende mannetje’ uit 1631) met onder andere bedelaars. De tentoonstelling loopt nog in Antwerpen tot en met 22 mei 2023.

Recensie: Rembrandt fotograaf avant la lettre ★★★★1/2

Recensie ON- ★★★1/2

desc

zondag 29 januari 2023 Schouwburg NoordBert Hertogs

Gefantaseerde absurde vormen. Die creëren Miguel Do Vale en Sander Deckx in ON-, een beeldende inclusieve dansvoorstelling naar een concept en choreografie van Danaé Bosman die naar een knappe finale toewerkt: een prachtig duet tussen de twee.

Recensie: ON- ★★★1/2

Recensie Tár ★★

desc

zaterdag 28 januari 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

6 nominaties voor de Oscars heeft Tár op zak. De film die Todd Field schreef en regisseerde over de fictieve lesbische componiste en dirigente Lydia Tár gaat over machtsmisbruik. Die komt uiteindelijk aan het licht (hoewel er ook een bewerkte video over haar viraal gaat zodat ook fake news een thema is dat deze prent aanboort) en zal de ondergang van de vrouw inluiden. Tár is onder andere genomineerd voor de Oscar voor beste film, beste regie, beste originele script, beste cinematografie, beste montage, en beste actrice (Cate Blanchett). Wat ons betreft is Cate Blanchett de gedoodverfde winnaar. Met een Golden Globe op zak en een Critics Choice Award die haar acteerprestatie in deze film terecht beloonden, heeft ze de beste kaarten in handen om de Oscar ook daadwerkelijk te winnen.

Recensie: Tár ★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter