Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

>>

Recensie Voyeur ★★★★1/2

desc

zaterdag 30 september 2023 De Grote Post OostendeBert Hertogs

Een hartverscheurende voorstelling over het leven zoals het is in de jeugdinstelling. Die levert Verona Verbakel af met haar jongste monoloog Voyeur. Uit de originele tekst die voor een ander medium geschreven is, een boek van meer dan 600 bladzijden, puurde ze samen met Lies Pauwels een voorstelling van een uur waarin een hoofdpersonage haar liefdeloze kinderjaren een plaats probeert te geven in haar leven, door zowel de rationele als de emotionele kaart te trekken. Het resultaat is een verpletterende monoloog die je als kijker niet onberoerd laat. Zelden hebben we zo veel gesnotter gehoord als tijdens dat uurtje dat haar bijzonder aangrijpende voorstelling duurt. En of Voyeur dus binnen komt. In die mate zelfs dat we hopen dat het bronmateriaal ooit in boekvorm mag verschijnen.

Recensie: Voyeur ★★★★1/2

Recensie Tir Arthur ★★★★

desc

zaterdag 30 september 2023 Schouwburg NoordSascha Siereveld

“De wereld ga ni nor de kloten, de wereld is naar de kloten!” Het is het levensmotto van de verbitterde Arthur Van Hooylandt die op de kermis de schietbarak ‘Tir Arthur’ uitbaat. Teleurgesteld in de wereld, het stadsloket en zijn mislukte huwelijk met Miranda van frituur Miranda, geeft hij ongezouten zijn mening over anderen: “Ik zeg et gelijk asda tis!” Schrijver Erik Vlaminck baseerde het personage uit zijn roman Suikerspin op ware feiten en in de theatervoorstelling ‘Tir Arthur’ kruipt Warre Borgmans in de huid van deze doorwinterde foorkramer. In een poëtisch Antwerps neemt hij het publiek mee in de wereld van de kermis en haar uitbaters. Hij wordt daarbij live muzikaal begeleid door Bo Spaenc en Johan Vandendriessche. De gedetailleerde omschrijvingen van herkenbare scènes, het gebruik van een geraffineerd en rijk Antwerps in combinatie met het spel, de timing en het stemgebruik van Warre Borgmans maken ‘Tir Arthur’ tot een voorstelling waarbij je schaamteloos kan genieten van en lachen met de miserie van Arthur Van Hooylandt.

Recensie: Tir Arthur ★★★★

Recensie The creator ★★1/2

desc

donderdag 28 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De Amerikaanse sci-fi film The creator doet ons bijzonder weinig. De prent die Gareth Edwards regisseerde én meeschreef met Chris Weitz probeert heel erg om de kijker voedsel te geven voor het hoofd én het hart, maar slaagt daar uiteindelijk nauwelijks in. Dat komt wellicht omdat je als kijker de puzzel van het plot helemaal probeert te leggen maar je gaandeweg steeds meer tot het besef komt dat er stukjes ontbreken waardoor het verhaal niet helemaal te verklaren valt. Nochtans is de context bijzonder actueel én relevant.

Recensie: The creator ★★1/2

Recensie The nun 2 ★★★

desc

woensdag 27 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

5 jaar na The nun is er met The nun 2 nu een vervolg van deze Amerikaanse bovennatuurlijke horrorfilm in de cinema uit. De prent die Michael Chaves regisseerde is ondertussen de achtste in The Conjuring-reeks. Eerlijk? Het duurde een tijdje eer we terug de draad opgepikt hadden waar die op het einde van The Nun was blijven liggen. Kort samengevat was het Maurice (Jonas Bloquet) die bezeten werd door de duivel en sindsdien op zoek moest naar waar die naar verlangde, de ogen van St. Lucia. En het is opnieuw de non Irene (Taissa Farmiga) die dat moet zien te verhinderen, ook al voelen de twee zich in zekere zich tot elkaar aangetrokken.

Recensie: The nun 2 ★★★

Recensie WIL ★★★★

desc

woensdag 27 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

WIL is het soort film dat erin slaagt om een gekend kinderliedje zo’n andere betekenis te geven in een specifieke context dat één zin eruit nog lang nadat je de prent van Tim Mielants naar het boek van Jeroen Olyslaegers hebt bekeken, blijft nazinderen. In dit geval: ‘Ik stond erbij en ik keek ernaar’ uit ‘’k zag twee beren’. Waar het ook schuurt voor de kijker is het spreekwoord ‘waar een wil is, is een weg’. Als je iets écht wil, zal dat je ook lukken, wil dat zeggen. WIL blijkt dat gezegde te nuanceren tot zelfs de nek om te wringen.

Recensie: WIL ★★★★

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter