Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

>>

Recensie Metejoor ★★★★★

desc

zaterdag 31 augustus 2024 Gemeentepark SchotenBert Hertogs

De verrassing van de festivalzomer 2024? Dat Parkhappening Schoten dat haar 25ste verjaardag vierde niemand minder dan Metejoor wist te strikken. Een grote vis voor een relatief bescheiden festival qua omvang voor zijn doen. Parkhappening Schoten is gewoon een buitenbeentje deze zomer tussen andere (gratis) stadfestivals of gemeentefestivals. Want wat die niet zelden deden was knippen in het programmatiebudget met als gevolg een zwakke programmering (en soms matige publieksopkomst). Niets van dat in Schoten dus dat voor het tegenovergestelde koos en zoals gezegd groots uitpakte. En wat bleek? Het was een match made in heaven. Metejoor bracht een killerset van een uur aan een verschroeiend tempo. Rechttoe-rechtaan. Gene zever, maar gewoon (blijven) gaan van begin tot einde.

Recensie: Metejoor ★★★★★

Recensie The Genesis ★★★★1/2

desc

woensdag 28 augustus 2024 Park Groot Schijn DeurneBert Hertogs

Een extraatje omdat Zomer van Antwerpen dit jaar dertig kaarsjes uitblaast, kregen we met The Genesis van Copenhagen Collective. En wat een verjaardagscadeau werd het! Een van de strafste multidisciplinaire voorstellingen die we er de voorbije jaren te zien kregen.

Recensie: The Genesis ★★★★1/2

Recensie Refrakto ★★★

desc

dinsdag 27 augustus 2024 Sint Amanduskerk AntwerpenBert Hertogs

De Sint-Amanduskerk. Een licht- en lasershow door Vertigo. En twee dj’s (Den Sorte Skole) die de huisdj’s van het Deense Roskilde Festival blijken. Dat doet vermoeden dat Refrakto een feestje is van iets meer dan een uur. Het tegenovergestelde is waar. Een contemplatieve voorstelling is het, die schoon is in al zijn tegenstellingen, tussen verstilling en beats, introvert en extravert, een die vooral een boodschap over de verschillende culturen heen uitdraagt in een door spiritualiteit of als je wil religieuze soundscape die eenieder van ons verbindt.

Recensie: Refrakto ★★★

Recensie Emilia Perez ★★★★★

desc

woensdag 28 augustus 2024 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Voor het eerst won een transpersoon in Cannes dit jaar de prijs voor beste actrice voor haar vertolking van Emilia Perez. Geheel terecht is dat Karla Sofía Gascón die met haar collega’s Adriana Paz, Selena Gomez en Zoe Saldaña uit deze fe-no-me-na-le prent mag delen. De Frans-Mexicaanse film die Jacques Audiard regisseerde won ook de juryprijs en daarnaast werden Clément Ducol en Camille bekroond voor de soundtrack die ze schreven voor deze film die wat ons betreft als een van de meest verrassende en intrigerende films van dit jaar beschouwd mag worden. Voor de choreo’s tekende overigens niemand minder dan de Frans-Belgische choreograaf Damien Jalet.

Recensie: Emilia Perez ★★★★★

Recensie Klassiek Aan De Schelde - Julia & Romeo ★★★★1/2

desc

zondag 25 augustus 2024 Boeienwei LinkeroeverSascha Siereveld

Klassieke muziek heeft het vermogen om mensen ten diepste in vervoering te brengen; en al helemaal als het fantastisch wordt uitgevoerd. ‘Klassiek aan de Schelde’ editie 2024 was dan ook een schot in de roos. Vanop de Boeienweide op Linkeroever met aan de zijkant het zicht op de rede van Antwerpen bij ondergaande zon kon het publiek genieten van enkele pareltjes van de hand van Gounod, Tsjaikovski, Beethoven, Piazzolla … uitgevoerd door het grote orkest van Flanders Festival Orchestra onder de deskundige leiding van Dirk Brossé. De maestro had voor de gelegenheid sopraan Charlotte Wajnberg, tenor Linard Vrielink, violiste Bade Dastan en accordeoniste Elke De Meester nog als extra solisten meegebracht. Met zoveel talent verzameld op één podium kon ‘Julia & Romeo’ dan ook niet anders dan een overweldigend succes worden.

Recensie: Klassiek Aan De Schelde - Julia & Romeo ★★★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter