Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Emilia Perez ★★★★★

desc

woensdag 28 augustus 2024 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Voor het eerst won een transpersoon in Cannes dit jaar de prijs voor beste actrice voor haar vertolking van Emilia Perez. Geheel terecht is dat Karla Sofía Gascón die met haar collega’s Adriana Paz, Selena Gomez en Zoe Saldaña uit deze fe-no-me-na-le prent mag delen. De Frans-Mexicaanse film die Jacques Audiard regisseerde won ook de juryprijs en daarnaast werden Clément Ducol en Camille bekroond voor de soundtrack die ze schreven voor deze film die wat ons betreft als een van de meest verrassende en intrigerende films van dit jaar beschouwd mag worden. Voor de choreo’s tekende overigens niemand minder dan de Frans-Belgische choreograaf Damien Jalet.

Recensie: Emilia Perez ★★★★★

Recensie Klassiek Aan De Schelde - Julia & Romeo ★★★★1/2

desc

zondag 25 augustus 2024 Boeienwei LinkeroeverSascha Siereveld

Klassieke muziek heeft het vermogen om mensen ten diepste in vervoering te brengen; en al helemaal als het fantastisch wordt uitgevoerd. ‘Klassiek aan de Schelde’ editie 2024 was dan ook een schot in de roos. Vanop de Boeienweide op Linkeroever met aan de zijkant het zicht op de rede van Antwerpen bij ondergaande zon kon het publiek genieten van enkele pareltjes van de hand van Gounod, Tsjaikovski, Beethoven, Piazzolla … uitgevoerd door het grote orkest van Flanders Festival Orchestra onder de deskundige leiding van Dirk Brossé. De maestro had voor de gelegenheid sopraan Charlotte Wajnberg, tenor Linard Vrielink, violiste Bade Dastan en accordeoniste Elke De Meester nog als extra solisten meegebracht. Met zoveel talent verzameld op één podium kon ‘Julia & Romeo’ dan ook niet anders dan een overweldigend succes worden.

Recensie: Klassiek Aan De Schelde - Julia & Romeo ★★★★1/2

Recensie Heroes ★★★★★

desc

zaterdag 24 augustus 2024 Boeienwei LinkeroeverBert Hertogs

Een uniek openluchtconcert. Dat werd Heroes door het Flanders Festival Orchestra onder de vakkundige leiding van artistiek directeur en dirigent Dirk Brossé op de Boeienweide van Linkeroever. Het opzet? Aantonen dat filmmuziek ook overeind blijft zonder beelden, zodat we als publiek ten volle de kracht, of die nu bijzonder emotioneel geladen, spannend of speels is, konden ervaren. En of de symfonische uitvoeringen dat live met ons wisten te doen!

Recensie: Heroes ★★★★★

Recensie A chorus line ★★★★1/2

desc

vrijdag 16 augustus 2024 Sadler’s Wells LondenBert Hertogs

Nog tot 25 augustus kan je in Londen naar A Chorus line in Sadler’s Wells. De shows maken deel uit van een grotere tour die nog tot 5 oktober dit jaar loopt doorheen het VK. In 1975 zag de originele productie op Broadway het levenslicht, en werd daar over 15 jaar maar liefst 6.137 keer opgevoerd wat deze musical tot 1997 de langstlopende productie op Broadway maakte tot Cats deze plek overnam. Nu staat A chorus line op de achtste plek in het lijstje lang lopende musicals op Broadway, na Les Misérables.

Recensie: A chorus line ★★★★1/2

Recensie Low cost paradise ★★★

desc

zondag 4 augustus 2024 Park Groot Schijn DeurneBert Hertogs

Chaotische tijden vragen om een chaotische voorstelling. Dat lijkt het circusgezelschap Cirque Pardi! gedacht te hebben toen het Low cost paradise creëerde. Een voorstelling die het tragische, komische, poëtische en absurde van het alledaagse leven onder de aandacht wil brengen. En dat doet men al buiten de tent terwijl het overgrote deel van de toeschouwers nog staat te wachten om binnen te kunnen. Wat blijkt? De traditionele clown werd ontslagen en met haar koffer buiten gekieperd. Zij weet echter dat er meer mensen buiten de tent staan dan binnen. ‘Let us in!’ scandeert ze waarop het publiek in geen tijd mee begint te roepen. Of dit een sociaal geëngageerde voorstelling is? Reken maar van wel.

Recensie: Low cost paradise ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter