Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Winter break ★★1/2

desc

woensdag 20 december 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

3 nominaties heeft Winter break weten scoren voor de komende Golden Globes. De prent die in het VK uitgebracht werd onder naam The Holdovers is er genomineerd als beste film in de categorie musical/comedy, beste acteur (Paul Giamatti) en beste vrouwelijke bijrol (Da‘Vine Joy Randolph). Hoewel de acteerprestaties verdienstelijk zijn, zien we de film niet meteen een award in de wacht slepen. De prent die Alexander Payne regisseerde lijkt namelijk wel in de vorige eeuw gemaakt te zijn. Met dat verschil dat ze hem toen nooit twee uur en dertien minuten zouden laten duren. Er mocht wat ons betreft dus makkelijk een half uur geschrapt worden.

Recensie: Winter break ★★1/2

Recensie Our century so far ★★★1/2

desc

dinsdag 19 december 2023 DE Studio AntwerpenBert Hertogs

Onze maatschappij zal er over iets meer dan tien jaar totaal anders uitzien door AI en robots, zo stelde Mo Gawdat dit jaar. Die brengt Mathijs F Scheepers onder andere in zijn jongste blitse monoloog Our century so far die halfweg zowel vormelijk als inhoudelijk wat begint te sputteren. Het einde, waarbij ie het publiek vraagt de aanstekers aan te steken, ter ondersteuning van de cultuursector die het knap lastig zou kunnen krijgen in zo’n omgeving (en in de overgangsfase waarin we nu zitten al bepaalde gevolgen voelt), komt wat wollig over en vooral uit het niets. Dat toont aan dat de voorstelling zo nu en dan coherentie mist.

Recensie: Our century so far ★★★1/2

Recensie Wonka ★★1/2

desc

maandag 18 december 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een licht teleurstellende familiefilm net voor Kerstmis. Dat is Wonka van regisseur Paul King die Roald Dahls universum van Sjakie en de Chocoladefabriek oproept, het is te zeggen, hoe de magiër/chocolatier Willy Wonka met zijn magische chocolade alle concurrentie het nakijken liet. Maar om die plek te verdienen en in de harten gesloten te worden van de Londenaars, moest ie wel hard knokken.

Recensie: Wonka ★★1/2

Recensie Grote mensen ★★★1/2

desc

zondag 17 december 2023 Schouwburg NoordBert Hertogs

‘Jullie zijn raar!’, klinkt het uit de mond van een jongetje naar het einde toe van Grote mensen. Een mooier compliment kon cie Barbarie zich wellicht niet wensen. Best ook wel grappig, want in hun jongste absurd komische voorstelling steken de vier actrices Sarah Vangeel, Liesje De Backer, Amber Goethals en Lotte Vaes namelijk de draak met volwassenen door aan te tonen hoe kinds hun gedrag soms wel is.

Recensie: Grote mensen ★★★1/2

Recensie Jef Neve ★★★★

desc

zaterdag 16 december 2023 Schouwburg NoordBert Hertogs

Een gedeeltelijke staande ovatie. Dat kreeg Jef Neve en zijn band in een uitverkocht Schouwburg Noord waar de Kempense jazzpianist en -componist zijn jongste plaat ‘That old feeling’ kwam voorstellen.

Recensie: Jef Neve ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter