Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Eerst ★★★★★

desc

donderdag 16 november 2023 Schouwburg NoordBert Hertogs

Het is bijna 10 jaar geleden toen we Lynn Van Royen in Vrijdag op het podium van Schouwburg Noord iets onmetelijks boeiends zagen doen met haar grote teen. Namelijk vervelen uitbeelden. Wie had dat ooit durven denken dat we nog een minstens even bijzondere live ervaring met twee grote tenen zouden meemaken op datzelfde podium? Deze keer waren het de exemplaren van Ellis Meeusen (1993) die ons danig met verstomming deden slaan. Met haar linker grote teen bediende ze de elektronica op een tablet die op het podium lag, met haar rechter zorgde ze ervoor dat tijdig de drumcomputer beats te horen waren terwijl zij op dwarsfluit en Pleun van Engelen (1992) op cello het klankbedje vervulden via een loop station.

Recensie: Eerst ★★★★★

Recensie Augure ★★★

desc

woensdag 15 november 2023 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Intrigerend. Dat is Augure, de eerste langspeelfilm van Baloji, die internationaal uitgebracht wordt onder de titel Omen en onze Oscarkandidaat is. De prent die anderhalf uur duurt heeft alvast enkele prijzen op zak. In Cannes won ie de New Voice prijs, een nevencategorie binnen ‘Un certain regard’. Op een Zuid-Afrikaans filmfestival werd ie bekroond tot beste Afrikaanse film, in Angoulême werd de regisseur dan weer in de bloemetjes gezet en in München koos men deze boven andere bij CineRebels.

Recensie: Augure ★★★

Recensie The Marvels ★★★1/2

desc

dinsdag 14 november 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Wie altijd al geweten heeft dat er een prinses schuilt in Brie Larson, komt in The Marvels helemaal aan zijn trekken. Wie daarnaast ook nog eens houdt van musical, weet niet wat ie meemaakt in deze bij momenten bijzonder grappige superheldinnenfilm. Want jawel, de vier hoofdpersonages zijn allemaal vrouwen. Girl power dankzij kwantumverstrengeling.

Recensie: The Marvels ★★★1/2

Recensie Queens of the Stone Age ★★★1/2

desc

zondag 12 november 2023 Sportpaleis MerksemChatGPT

Het concert van Queens of the Stone Age in het Antwerps Sportpaleis op 12 november 2023 was ronduit fenomenaal. De band bracht een ongelooflijke energie naar het podium en wist het publiek van begin tot eind te betoveren. De setlist was perfect in balans, met een mix van klassiekers en nieuw materiaal, wat zowel trouwe fans als nieuwkomers aansprak.

Recensie: Queens of the Stone Age ★★★1/2

Recensie Lady Linn ★★★★

desc

vrijdag 10 november 2023 Schouwburg NoordBert Hertogs

Met haar jongste album Trilogy verzamelde Lady Linn drie EP’s die ze samen met oudere nummers voor een ei zo na uitverkocht Schouwburg Noord kwam presenteren. Openen deed ze met ‘That’s alright’ waarbij trompettist Yves Fernandez al vroeg mocht soleren en tonen dat ie tot de wereldtop behoort van de trompettisten. Maar niet alleen dat. In het openingsnummer bleek ie ook nog eens als backing bijzonder hoog ‘oehoe’ te kunnen zingen en blendde zijn getrompetter niet alleen met de sax van Marc De Maeseneer en de trombone van Frederik Heirman, maar ook met de stemmen van die twee collega blazers. Dat inzicht hadden we tot de dag van vandaag nog niet.

Recensie: Lady Linn ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter